Laden..
DIY: een schildpad van groen

DIY: een schildpad van groen

Maak een statement op je terras met onze schattige mos- en vetplantjes-schildpad! Deze charmante toevoeging zal zeker de aandacht trekken en een vleugje speelse natuur toevoegen aan je buitenruimte. Geef dit kleine stukje geluk een perfect plekje in je (voor)tuin, maar vergeet niet dat hij dol is op vochtige omgevingen en liever niet in direct zonlicht staat. Zo zorg je ervoor dat je nieuwe groene vriend zich helemaal thuis voelt!

  • Delen: Deel dit artikel:
7 minuten leestijd

Het creëren van je eigen schildpad van platmos en rotsplantjes is niet alleen eenvoudig, maar ook ontzettend leuk! Met slechts een paar materialen kom je al een heel eind. Pak de benodigdheden uit het pakket, grijp je draadtang en zorg voor voldoende werkruimte. Wij nemen je stap voor stap mee door het proces van het maken van je eigen groene vriend. 


1

Op maat knippen

Neem het stuk kippengaas van 50 cm x 50 cm en plaats de hanging basket met de platte kant naar beneden op het gaas. Knip het gaas iets ruimer dan de basket, zodat je een klein randje overhoudt om het kippengaas rondom de rand te kunnen vouwen. Het overgebleven stukje gebruiken we straks voor het vormen van het kopje van de schildpad.

2

Maak het schild

Leg een plakje platmos met de mooie kant naar beneden in de bolling van de hanging basket. Vul de holte met sphagnum en plaats het kippengaas er bovenop. Vouw de randen van het kippengaas om de cirkel en gebruik wikkeldraad om de rand strak rondom vast te zetten.

3

Tijd voor de pootjes 

Pak de kleine potjes, want het is tijd om de pootjes klaar te maken. Knip 4 stukjes wikkeldraad af en gebruik het wikkeldraad om elk potje stevig aan de onderkant van de basket te bevestigen. Rijg het wikkeldraad door de opening van de bloempotjes en bevestig het aan de binnenkant een paar keer om een stukje hout heen (knip hiervoor bijvoorbeeld een stukje van de stok af). Zet de klosjes vervolgens vast aan de basket.

4

Maak het kopje van de schildpad

Gebruik het overgebleven kippengaas om het kopje van de schildpad te vormen. Leg wat mos in het kippengaas en pas het aan zodat het natuurlijk oogt. Zorg ervoor dat de stok stevig in het kopje zit en knip vervolgens de stok af, maar laat voldoende lengte over om deze stevig op zijn plaats te zetten.

DIY Eucalyptus krans stap 4: Takken vastmakenDIY Eucalyptus krans stap 4: Takken vastmaken
5

Finishing touch

Haal de rotsplantjes voorzichtig uit de potjes en verwijder wat van de aarde. Plaats de plantjes zo dat ze goed zichtbaar zijn en gebruik indien nodig een hulpdraadje om ze op hun plek te houden. 

DIY Groene Schildpad ResultaatDIY Groene Schildpad Resultaat

Maak je eigen creaties 

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top