Laden..

PLANT EHBO

Soms zit het even niet mee en gaat het niet helemaal lekker met je tuin- of kamerplanten. No worries, want wij zijn er voor je! Stuur jouw vraag of plantprobleem in via onze social kanalen Instagram, TikTok én Facebook. Wie weet lost onze host Fons dit probleem samen met zijn mascotte Lenny voor je op! 

Bekijk al onze Plant EHBO video's hieronder en volg ons op onze socials om op de hoogte te blijven!


Bruine randjes

Bruine randen aan de bladeren van je plant: wat doe je eraan? Helaas verschijnen er soms bruine randjes aan de bladeren. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Fons geeft je de belangrijkste tips.

Tip tegen rouwvliegjes deel 1 

Vliegjes in de aarde van je planten. Misschien wel de grootste ergernis voor plantparents! Heb je net één plan met vliegjes ontdekt? Probeer dan de droogmethode. In deze video leggen we je uit hoe die werkt.

Vallende bladeren

Vallende Ficus bladeren? Dit zijn een paar tips om dit te voorkomen en om te checken of jouw Vioolbladplant het wel naar z’n zin heeft. Bekijk de video voor onze tips!

Gele bladeren

Gele bladeren aan je plant - hoe ontstaan ze en hoe voorkom je dat de bladeren van je kamerplant geel kleuren? Volg ons voor meer tips voor het verzorgen van jouw planten.

Scheefgroei

Groeit je plant schuin of naar één kant? Dit los je heel makkelijk op, Fons vertelt je hoe je dit doet. Herhaal dit af en toe om een mooie vorm te behouden of terug te krijgen.

Strelitzia bladeren 

Rollen de bladeren van je Strelitzia (Paradijsvogelplant) maar niet helemaal uit? Er is een trucje om het blad een handje te helpen. Fons laat het je zien in deze PlantEHBO!

Stof op bladeren

Stof op de bladeren van je kamerplanten, maakt dit eigenlijk uit voor de gezondheid van je plant? Fons vertelt je er over in deze PlantEHBO en laat zien hoe je makkelijk stof kunt verwijderen van het blad van je planten.

Verpotten

Hoe weet je of moet verpotten? Yes, het voorjaar staat voor de deur! Jij blij én je planten blij, want er is weer meer zonlicht. Dit is het perfecte moment om je kamerplanten te verpotten. Fons legt je uit hoe je ziet of een plant verpot moet worden en laat je zien hoe je te werk gaat.

Klimstok plaatsen

Groeit jouw Monstera alle kanten op? Tijd voor een klimstok! Fons laat je zien hoe je deze in de pot van je Gatenplant plaatst. In de video hebben de klimstok en clips van Kratiste gebruikt. Deze is plasticvrij en gemaakt in Nederland van 100% natuurlijke materialen.

Mulchen met afval

Gooi je snoeiafval niet weg! Je kunt het goed gebruiken om onkruid tegen te gaan en de aarde langer vochtig te houden. Hergebruik jij je snoeiafval?

Olijf verzorgen

Olijfboom verzorgen: Fons geeft je 3 tips en legt uit waar je op moet letten wanneer jouw olijf bladeren laat vallen.

Balkonplanten

5 balkonplanten waar je lang van kunt blijven genieten. Kun je maar niet de perfecte (vaste) plant vinden voor op je balkon? Fons en Lenny geven je 5 tips voor planten voor op je balkon en hoe je deze onderhoudt.

Tip tegen rouwvliegjes deel 2 

Last van rouwvliegjes? Misschien heb je de oplossing al in huis. Probeer een kaneel concentraat. In deze video leggen we je uit hoe je dit maakt. 

Calathea verzorgen

De Calathea familie - hoe houd je ze tevreden? Deze sierlijke planten worden niet voor niets de drama queens onder de kamerplanten genoemd. Fons geeft je tips voor de verzorging. 

Schaduwplanten

Schaduwplanten die je tuin laten stralen. Of je nu te maken hebt met droge of natte grond, Fons geeft je tips voor planten in de schaduw. 

Strelitzia naar buiten

Wist je dat je jouw Strelitzia buiten kunt zetten? Er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. In deze video geeft Fons je een paar tips voor als je jouw Paradijsvogelplant buiten wilt zetten. 

Zevenblad weren

Zevenblad in je tuin? Dit is een grote irritatie voor veel tuinliefhebbers. Fons geeft je 3 tips om Zevenblad tegen te gaan.

Strelitzia verzorgen

Bloem in je Strelitzia? We kregen heel veel vragen over de bloeiende Strelitzia van Fons. In deze video deelt hij zijn verzorgingsroutine. Heb jij weleens een bloem in je Paradijsvogelplant gehad?

Klimmers plaatsen

Klimplanten inspiratie. Ze zorgen voor verkoeling, nemen CO2 op en geven zuurstof af. Fons laat je 4 ideeën zien voor klimplanten voor je tuin of balkon. 

Babyplantjes

Van baby naar grote kamerplant. Je kent ze vast wel, onze babyplantjes. Wist je dat je deze uit kunt laten groeien tot een volwassen kamerplant? Fons legt je uit welke stappen je neemt. 

#PLANTEHBO diagnoses

Hieronder zie je de door jullie ingestuurde planten op #plantehbo die wel wat hulp kunnen gebruiken. Klik op de foto's en lees & denk mee! 

 


Jouw plantencoach

INTRATUIN APP

Kun jij wel een extra geheugensteuntje gebruiken bij het verzorgen van jouw planten? Download de gratis Intratuin app.

DOWNLOAD NU

Gratis online cursus

KAMERPLANTENCURSUS

Heb je nog niet zulke groene vingers en wil je deze wel ontwikkelen? Volg onze gratis online kamerplantencursus. 

SCHRIJF JE NU IN

Aan de slag!

TUINVIDEO'S

Tuinexpert Dave helpt je op weg met de meest voorkomende klusjes in de tuin. Van een border aanleggen tot gras inzaaien. 

BEKIJK DE VIDEO'S

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top