Laden..
DIY: Driehoek met eucalyptus takken

DIY: Driehoek met eucalyptus takken

Vind jij een krans ook dé ultieme kerstversiering? Of juist helemaal niet? Deze hippe krans is anders dan de traditionele kerstkrans; hij is namelijk in de vorm van een driehoek! Deze driehoekige kerstversiering past daarom ook bij jou in huis, als je niet zo van kransen houdt. Je versiert hem makkelijk zelf met een paar takken eucalyptus. Meer dan drie bamboestokkentouwijzerdraad en wat gereedschap heb je niet nodig. Wij leggen je uit hoe je zelf deze leuke driehoekhanger met eucalyptus maakt.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Eucalyptus takken zijn prachtig in een vaas en de verse takken zijn ook heel eenvoudig te drogen! Voor deze DIY kun je zowel verse takken gebruiken en die vervolgens op de driehoek laten drogen, ofwel al reeds gedroogde takken. Gedroogde takken zijn wel wat kwetsbaarder, dus kies liever voor verse Eucalyptus takken als je hem gaat maken!

DIY: Driehoek met eucalyptus takken benodigdhedenDIY: Driehoek met eucalyptus takken benodigdheden

Benodigdheden voor de driehoek met eucalyptus takken

1

Knoop de bamboe in een driehoek

Bedenk eerst hoe groot je de driehoek wilt gaan maken. Voor een wat grotere krans kun je de bamboestokken 60 cm lang maken, maar als je een wat kleinere wilt kun je ze ook halveren en ze bijvoorbeeld 30 cm lang maken. Als je de bamboestokken op het juiste formaat hebt geknipt of gezaagd kun je ze met touw aan elkaar knopen. Gewoon stevig vastmaken is voldoende, er komt niet veel gewicht aan te hangen.

DIY Driehoek met eucalyptus takken. stap 1: Stooken vastbindenDIY Driehoek met eucalyptus takken. stap 1: Stooken vastbinden
2

Knip de eucalyptus op de juiste lengte

Knip nu de eucalyptus af zodat er geen vertakkingen meer zijn, alleen nog enkele takken. Wij hebben er ook wat zilveren asparagus tussen gedaan voor een extra vleugje kerstsfeer. Uiteraard kun je ook andere soorten kerstgroen gebruiken zoals nobilis of mooie bessentakken. Maak er je eigen creatie van! Het fijne van eucalyptus is wel dat het indroogt waardoor je de krans lang kunt bewaren.

DIY Driehoek met eucalyptus takken. stap 2: Eucalyptus knippenDIY Driehoek met eucalyptus takken. stap 2: Eucalyptus knippen
3

Bind de eucalyptus aan de driehoek

Bind nu de eucalyptus aan de driehoek vast met het wikkeldraad. Knip een paar kleine stukjes af en begin dan de takken vast te maken. Het is handig om een een aantal verschillende takken in een keer vast te maken en daarna lege plekken op te vullen. Wij hebben nu vanuit één hoek de takken naar buiten toe vastgemaakt. Maar het is ook leuk om de takken vanuit een andere hoek van de driehoek vast te binden of om juist de hele driehoek te bedekken met groen.

DIY Driehoek met eucalyptus takken. stap 3: Eucalyptus vastbindenDIY Driehoek met eucalyptus takken. stap 3: Eucalyptus vastbinden
Eucalyptus driehoekEucalyptus driehoek

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top