Laden..

Duurzaamheidsbeleid

 

'Groen’ zit in Intratuin’s DNA. Al sinds 1980 streven we ernaar om mensen dichter bij een groene, natuurlijke manier van leven te brengen. Duurzaamheid neemt daarom een belangrijke plek in binnen het beleid van Intratuin in. We hebben de ambitie om onze organisatie op een dusdanige manier te runnen, dat ook de toekomstige generatie kan genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Dat betekent dat we strenge afspraken maken met onze leveranciers en kwekers, hoge eisen stellen aan onze planten en producten en met zorg omgaan met onze omgeving. Daarnaast zetten we de consument zoveel mogelijk aan tot het maken van groene keuzes. Samen gaan we voor 50% groene tuinen in 2030.

 

 

Intratuin heeft concrete doelen gemaakt om bij te dragen aan een stukje vergroening en committeert zich daarmee aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals/SDG’s) van de Verenigde Naties. Hier lees je meer over de SDG’s. Onze doelstellingen hebben betrekking op drie verschillende onderdelen: onze plantenonze producten en onze omgeving.


Onze planten

Planten zijn de basis van ons bedrijf. Planten zijn een belangrijk onderdeel van de natuur en de verschillende ecosystemen op aarde. Ze zorgen voor zuurstof, nemen CO2 op uit de lucht, bieden een schuil- of broedplaats voor dieren en brengen natuurlijke verkoeling. Het is bovendien bewezen dat planten stress verminderen en bijdragen aan ontspanning. We zien het bij Intratuin dan ook als een voorrecht om iedere dag tussen zoveel groen te mogen werken! We weten alles over onze planten: hun afkomst, hoe ze het best gedijen, hoe vaak ze water nodig hebben, wanneer je moet snoeien en ga zo maar door. 

Onze producten

Naast planten vind je bij Intratuin een groot assortiment aan producten voor binnen en buiten. Van tuinstoelen en barbecues tot bloempotten en kerstverlichting. Intratuin streeft naar een duurzame keten, waarin we zoveel mogelijk rekening houden met het milieu en kiezen voor de meest duurzame opties. Daarnaast reduceren we onze plastic verpakkingen waar mogelijk en informeren de consument over de juiste manier van wegwerpen en recyclen. 


Onze omgeving

Met 65 vestigingen in Nederland, België en Duitsland hebben we als Intratuin heel wat vierkante meters om directe impact te maken op onze omgeving. Bovendien hebben we met 40 miljoen bezoekers per jaar ook indirecte impact op de omgeving van onze consumenten. ‘Onze omgeving’ is dus tweeledig bij Intratuin en dat realiseren we ons maar al te goed. Zowel via verduurzaming van onze vestigingen als door het informeren en inspireren van onze consumenten proberen we een positieve impact op onze omgeving te maken. Onze bijdrage aan de SDG’s

Om landen over de hele wereld te activeren ervoor te zorgen dat we de aarde in goede (of betere) staat doorgeven aan de generaties na ons, stelde de Verenigde Naties in 2015 de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals/SDG’s) op. De in totaal zeventien SDG’s hebben te maken met thema’s als armoede, energie, water, biodiversiteit, sanitaire voorzieningen en gezondheid. Het streven is om in 2030 met elkaar alle doelstellingen te hebben bereikt. Iedereen – consumenten, bedrijven en overheden – kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen aan de doelstellingen. Ook Intratuin vindt het belangrijk om de SDG’s serieus te nemen en heeft hierin drie van de zeventien SDG’s gekozen, die het best bij de organisatie aansluiten. Doel twaalf, dertien en vijftien.

 


Duurzame groene gids

Bij Intratuin moeten wij dagelijks keuzes maken. Duurzaamheid vinden wij hierin erg belangrijk, maar het is niet altijd even eenvoudig om de juiste duurzame keuzes te maken. Duurzaamheid heeft verschillende kanten. Enerzijds is er het gebruik en de hernieuwing van grondstoffen en anderzijds spelen ook kwaliteit en verwachtingen mee. Daarnaast speelt ook transport een grote rol én uiteindelijk het gedrag van onze klanten.

Met onze kennis helpen wij jou graag om duurzame afwegingen voor jezelf te maken. Daarnaast vertellen wij je ook graag hoe wij fabrikanten en kwekers proberen te bewegen naar verantwoorde productie, welke duurzaam is met zo min mogelijk impact op het milieu. In onze duurzame groene gids publiceren wij met regelmaat nieuwe artikelen waarin wij jou informeren over onze producten en het vraagstuk van duurzaamheid.

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top