Laden..
Waarom je kat kattengras nodig heeft

Waarom je kat kattengras nodig heeft

Katten zijn toch vleeseters, waarom eten ze dan kattengras? Elke kat wil grassen en kruiden eten. Dit gebeurt vanuit een natuurlijke behoefte aan foliumzuur, en foliumzuur zit in gras. Het is een B6-vitamine die hemaglobine aanmaakt in de rode bloedcellen. Hemaglobine vervoert zuurstof in het lichaam. Ook zorgt het eten van gras voor het uitbraken van haarballen. Een kat die zichzelf wast, likt haar mee naar binnen, en dat haar vormt haarballen. De haarballen komen met braken naar buiten, en dat voorkomt verstoppingen bij de kat.

  • Delen: Deel dit artikel:
2 minuten leestijd

Heeft mijn buitenkat of binnenkat kattengras nodig?

De buitenkat zal de grassen in de natuur vinden, maar de binnenkat heeft alleen het groen van de kamerplanten in zijn omgeving. Het is niet verstandig om de kat van de kamerplanten te laten eten. Kamerplanten kunnen namelijk giftig zijn voor je kat. Daarom is kattengras een goed alternatief voor gras van buiten (en voor de kamerplanten natuurlijk).

Hebben kittens al kattengras nodig?

Voor een kitten is het nog niet noodzakelijk kattengras te eten. Een jonge kat verliest praktisch nog geen haar.

Hoe lang blijft kattengras goed?

Voor een veilig gebruik moet het kattengras jonge zachte bladeren hebben zoals ze bij Intratuin verkocht worden. Oud blad of teruggeknipt kattengras waar weer bladeren op komen heeft harder blad en is scherper en het is niet verstandig om dit de kat te geven.

Is kattengras veilig?

Het eten van gras is heel natuurlijk voor katten. Maar met alle soorten gras, dus ook met kattengras, kan het voorkomen dat bij het opbraken een sprietje in de keel of boven het zachte verhemelte blijft steken of in de neusholte terecht komt en vast blijft zitten. De kat gaat dan continue slikken of kan gaan kokhalzen. (Katten)gras eten is dus heel natuurlijk voor een kat, maar het kan wel eens mis gaan. Dat gebeurt zelden, maar als het gebeurt, is het vervelend voor je kat en moet eventueel een dierenarts het sprietje verwijderen.

LET OP: Het al dan niet geven van kattengras is een keuze die je weloverwogen moet maken. Ondanks dat dat het zelden voorkomt is het wel vervelend als jouw kat iets dergelijks overkomt en je in dat geval eventueel naar een dierenarts moet om het sprietje te laten verwijderen. Intratuin kan dan ook niet verantwoordelijk worden gesteld voor het geval je onverhoopt naar de dierenarts moet. Eventueel hiermee gemoeide kosten zijn dan ook niet verhaalbaar op Intratuin.

Hoe moet mijn kat zijn kattengras krijgen?

Geef niet teveel gras in één keer, katten kunnen namelijk gulzig zijn. Knip iedere dag wat sprietjes van je kattengras en geef dat aan je kat. Overweeg je een katje te kopen? Bekijk ook de 10 belangrijkste tips bij de aanschaf van een kat.

 

Heb je vragen over kattengras? Vraag het onze dierenspecialisten in jouw dichtsbijzijnde winkel.

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top