Laden..
 • Hoe kan ik één of meerdere artikelen uit mijn online bestelling retourneren?

  Ben je toch niet helemaal tevreden over de ontvangen producten? In de meeste gevallen kun je deze retourneren. Bij het retourneren verwachten we de producten ongebruikt, in goede staat en in de originele verpakking weer terug. De producten moeten altijd teruggestuurd worden naar de winkels waar ze vandaan zijn geleverd, dit kun je terugvinden op de bijgevoegde retourformulieren. 

  Uitzonderingen

  • Bederfbare producten (zoals graszoden) en producten op maat gemaakt, mogen niet geretourneerd worden. 
  • Cadeaukaarten mogen niet geretourneerd worden en het herroepingsrecht is niet van toepassing.
  • Diensten betreffende vrijetijdsbesteding zoals onze workshops, te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.

  Termijn

  1. Retourneer binnen 14 dagen na ontvangst zonder voorafgaande melding.
  2. Breng ons binnen 14 dagen na ontvangst op de hoogte dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht en retourneer vervolgens binnen 14 dagen. Lees hier meer op herroepingsrecht. 

  Is je bestelling bezorgd via PostNL?
  Stuur de producten terug via een PostNL punt. Bij je bestelling is een retourformulier toegevoegd met een retourlabel, let op dat je bij een deellevering,  het artikel naar de juiste winkel retour stuurt. Je ontvangt een bevestiging zodra wij de teruggestuurde artikelen hebben ontvangen en gecontroleerd. We storten vervolgens zo snel mogelijk het verschuldigde bedrag terug op je rekening. Eventuele verzendkosten krijg je alleen teruggestort, wanneer de complete zending ook retour is gestuurd. De artikelen dienen correct en voldoende ingepakt te worden, in de originele verpakking. Zorg vooral bij kwetsbare artikelen dat het goed ingepakt wordt, om kans op schade op de terugweg te voorkomen. 

  Is je bestelling bezorgd via vervoerder JKS?
  Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Intratuin Klantenservice om een ophaalafspraak te maken. De artikelen dienen correct en voldoende ingepakt te worden, in de originele verpakking. Zorg vooral bij kwetsbare artikelen dat het goed ingepakt wordt, om kans op schade op de terugweg te voorkomen. 

  Is je bestelling bezorgd via een leverancier of diens vervoerder?
  Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Intratuin klantenservice om een ophaalverzoek in te dienen. De leverancier zal vervolgens contact met je opnemen om een ophaalafspraak te maken. Zorg vooral bij kwetsbare artikelen dat het goed ingepakt wordt, om kans op schade op de terugweg te voorkomen. 

  Waardevermindering
  Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 • Ik ben mijn retourlabel kwijt, hoe kan ik alsnog producten retourneren?

  Neem contact op met de Intratuin Klantenservice, zodat we je verder kunnen helpen. 

 • Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van artikelen?

  Retourneren is gratis. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er kosten in rekening gebracht worden, in dat geval nemen we contact met je op. We storten zo snel mogelijk het aankoopbedrag terug, mits de artikelen in ongebruikte en in goede staat weer bij ons ontvangen worden. Zorg ervoor dat kwetsbare artikelen zo goed mogelijk ingepakt worden om breuk of beschadigingen te voorkomen.

 • Is het mogelijk om online bestelde producten te ruilen?

  Ruilen is alleen mogelijk door het product dat je graag wilt, (opnieuw) online te bestellen en de reeds bestelde producten retour te sturen. Je ontvangt zo snel mogelijk je geld terug van je geretourneerde producten.

 • Herroepingsrecht

  Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

  Gevolgen van de herroeping 

  Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
  Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. 

  Ons retouradres 

  Retourneer de producten naar de Intratuin winkel waar het vandaan kwam. Deze informatie staat vermeld op het retourformulier. Bestellingen die in delen geleverd zijn, kunnen mogelijk uit meerdere winkels komen. Retourneer de producten naar de juiste winkel. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen, die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

  Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze herroepingsrechtpagina. 

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top