Laden..
DIY: Droogbloemen onder een stolp
DIY

DIY: Droogbloemen onder een stolp

Bijna iedereen heeft wel een stolp in huis staan. En dat is niet zo gek, want je kunt een stolp op heel veel verschillende manieren gebruiken. Daardoor past hij eigenlijk in ieder interieur. Zet een stolp over een plant, en je hebt een echte eyecatcher in je Urban Jungle. 

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Hou je wel van een romantisch sfeertje? Dan kun je onder een stolp bijvoorbeeld een stilleven maken van droogbloemen. Makkelijk om te maken én het ziet er heel mooi uit. Door het glas krijgen de kleuren van de bloemen net een beetje extra glans. Wij leggen je uit hoe je droogbloemen onder een stolp verwerkt.

Benodigdheden

DIY Droogbloemen onder een stolp benodigdhedenDIY Droogbloemen onder een stolp benodigdheden

1

Snijd het steekschuim

Snij het steekschuim af op het juiste formaat. Voor droogbloemen heb je niet veel schuim nodig omdat ze niet zo veel steun nodig hebben. Een halve bol van maximaal 5 cm hoog is voldoende!

DIY Droogbloemen onder een stolp, stap1: steekschuim snijdenDIY Droogbloemen onder een stolp, stap1: steekschuim snijden
2

Plak het steekschuim vast

Plak het steekschuim vast op de houten onderkant van de stolp. Dit kun je doen met twee stukjes dubbelzijdig plakband. Dit is stevig genoeg voor het steekschuim en de bloemen. Als je dit niet hebt kun je ook een lijmpistool gebruiken.

DIY Droogbloemen onder een stolp, stap 2: steekschuim vast plakkenDIY Droogbloemen onder een stolp, stap 2: steekschuim vast plakken
3

Bedek het steekschuim

Bedek nu al het steekschuim met mos. Het mos moet van te voren helemaal gedroogd zijn om te voorkomen dat het gaat condenseren. Ook kunnen de gedroogde bloemen slap worden van het vocht dat van het mos afkomt.

DIY Droogbloemen onder een stolp, stap 3: steekschuim bedekkenDIY Droogbloemen onder een stolp, stap 3: steekschuim bedekken
4

Verwerk de droogbloemen

Steek nu de bloemen door het mos heen in het steekschuim. Maak een mooie compositie door in het midden de lange bloemen, en aan de buitenkant de wat kortere bloemen te steken. Zo creëer je jouw eigen kleine bloemenwereld onder een glazen dakje!

DIY Droogbloemen onder een stolp, stap4: doorbloemen instekenDIY Droogbloemen onder een stolp, stap4: doorbloemen insteken

Droogbloemen

DIY Droogbloemen onder een stolpDIY Droogbloemen onder een stolp

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top