Laden..
DIY: Hortensiakrans
DIY

DIY: Hortensiakrans

Hortensia’s hebben prachtige bloemen die je tuin veel kleur en sfeer geven. Deze bloemen kun je ook op de vaas zetten of laten drogen. Zo heb je er nog langer plezier van! Maar van de bloemen van de hortensia kun je ook een mooie krans of ander bloemstuk maken. Je kunt ze van te voren laten indrogen, maar je kunt ze ook vers gebruiken. Zo heb je een wat meer gekleurde krans die wat minder lang goed blijft. Bijvoorbeeld als decoratie voor een tuinfeestje.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

In deze do it yourself gaan we een hortensiakrans maken van verse hortensia’s en gedroogde distels. Je hebt naast de bloemen alleen een ijzeren ring en ijzerdraad nodig.

Benodigdheden

DIY Hortensiakrans benodigdhedenDIY Hortensiakrans benodigdheden

1

Snij de Hortensia

Maak van de grote Hortensia bloem kleine toefjes die je makkelijk op de ring kunt bevestigen. Hoe groter je de toeven laat, hoe voller de krans wordt.

Tip: Hortensia’s uit de tuin kun je makkelijk zelf drogen. Knip ze af als je ziet dat ze uitgebloeid zijn en al wat beginnen te verdrogen. Dit kun je het beste overdag doen als de zon schijnt. Haal het blad van de stelen af en hang ze op hun kop op een droge warme plek uit de zon. Als ze gedroogd zijn kun je hier ook een krans mee maken. Deze zal natuurlijk niet verleppen zoals bij verse Hortensia’s zodat je er maandenlang plezier van kunt hebben.

DIY Hortensiakrans stap 1: Hortensia snijdenDIY Hortensiakrans stap 1: Hortensia snijden
2

Snij de distels

Snij de lange stelen van de distels af. Laat er wel zeker zo’n 5 cm van het steeltje zitten zodat je ze makkelijk op de ring kunt binden. Hoe korter het steeltje, hoe minder goed je ze vast kunt zetten.

DIY Hortensiakrans stap 2: Distels snijdenDIY Hortensiakrans stap 2: Distels snijden
3

Bevestig de distels

Omdat de Hortensia zo kwetsbaar is bevestigen we eerst de distels. Om een goede verdeling te maken het handig om eerst de distels op de ring te leggen. Als je weet waar ze ongeveer moeten komen kun je ze vast maken met ijzerdraad. Dit kun je het beste te doen door het ijzerdraad gewoon rondom de steeltjes van de distels en de ring te wikkelen.

DIY Hortensiakrans stap 3: Distels bevestigenDIY Hortensiakrans stap 3: Distels bevestigen
4

Bevestig de Hortensia

Nadat de distels allemaal op de krans zitten kun je de Hortensia’s bevestigen. Het zijn kwetsbare bloemen, dus doe dit voorzichtig. Maak het ijzerdraad vast aan de ring en leg er een pluk Hortensia op. Wikkel daarna het ijzerdraad voorzichtig tussen de bloemetjes door om de pluk Hortensia heen. Je kunt het beste ijzerdraad gebruiken dat niet door de steeltjes van de bloemen heen snijdt. Er zijn soorten met een papieren of plastic coating waardoor het beter blijft zitten op de bloemen.

DIY Hortensiakrans stap 4: Hortensia bevestigenDIY Hortensiakrans stap 4: Hortensia bevestigen
DIY Hortensiakrans resultaatDIY Hortensiakrans resultaat

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top