Laden..
DIY: Vetplanten in schaal
DIY

DIY: Vetplanten in schaal

Met schalen kun je ontzettend veel leuke dingen doen. Binnen, maar natuurlijk ook buiten. Deze mooie objecten van groot tot klein brengen je interieur en tuin tot leven! Een schaal van verschillende materialen en structuren is helemaal van deze tijd. Een schaal met een mix van vetplanten, een mini vijver in glas met drijfbloemen: je kunt van alles verzinnen. Wij helpen je graag op weg en laten je zien wat je kunt doen met schalen.

Maak met deze DIY een stoer stilleven. Plaats verschillende vetplanten en cactussen bij elkaar in een schaal en je hebt een groene eyecatcher voor op tafel.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Voor een groene eyecatcher heb je helemaal niet veel ruimte nodig. Met een schaal vol verschillende planten maak je de mooiste combinaties en breng je je huis tot leven. Dit kleine geluk past overal. Een echte blij-maker in de winter!

Geef vooral je eigen draai aan je creatie! Wij geven hier een voorbeeld van hoe een schaal met vetplantjes kan worden opgemaakt, maar bij Intratuin vind je altijd vele leuke DIY artikelen van het seizoen, waar je eindeloos mee kunt combineren.

Benodigdheden

Arrangement vetplantjes in schaalArrangement vetplantjes in schaal
Arrangement vetplantjes in schaalArrangement vetplantjes in schaal
1

Als eerste pak je de schaal. Doe hier een plastic zakje in, en gooi er hydrokorrels in (ongeveer 1/3 van de schaal).

2

Vul de rest van de schaal aan met de cactus potgrond. Steek hierna het grote houtblok in de grond, net een beetje van het midden vandaan.

3

Haal de vetplantjes uit de plastic potjes en stop deze in de grond. Even stevig aandrukken: zorg dat de plantjes goed in de grond zitten. Kijk goed waar je wat plaatst, alles moet aan elkaar verbonden zijn.

4

Houd rekening met het liggende houtblok, deze moet wel de ruimte hebben. Leg deze neer op de gekozen plek. Druk hem nog even aan zodat hij stevig in het zand ligt.

5

Knip het uitstekende stuk plastic af. Knip langs de rand van de schaal, en vouw de overige centimeter aan plastic naar binnen.

6

Dek het plastic en de cactusgrond af met een combinatie van zand en glazen steentjes. Zorg dat je het plastic en de potgrond niet meer ziet.

7

Zit er zand op je plantjes? Borstel deze er dan voorzichtig af met bijvoorbeeld een stoffer.

8

Steek als laatste de Tillandsia voor de finishing touch.

Bekijk ook onze video waar we voordoen hoe je deze DIY maakt!

 

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top