Laden..

Gratis online kamerplantencursus

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt.

De cursus bestaat uit twee delen die allebei voor iedereen geschikt zijn. In totaal zijn er 10 lessen die je om de dag per e-mail ontvangt. De zes lessen van deel 1 'meer verstand van je kamerplant' zijn voor de beginnende groenliefhebber; je leert er alles over water geven, verpotten & beestjes. Heb je zin in wat meer uitdaging? Meld je dan aan voor deel 2 'van groentje naar groene vingers'. Daar behandelt Joost in vier lessen onderwerpen zoals verkleurde bladeren en bloeiende planten. Zo ben je voordat je het weet, de groenspecialist in jouw plantenrijk!

De lessen bestaan uit een korte video en een blog waarin je alles rustig kunt teruglezen. Joost zal je in de video een paar keer een vraag stellen die je moet beantwoorden door op het antwoord te klikken. Zo wordt de les aangepast op jouw niveau! En heb je even geen tijd om de les te bekijken? Geen probleem, je kunt alle lessen terugkijken en -lezen wanneer het jou uitkomt.


Onderwerpen deel 1 'meer verstand van je kamerplant':

LES 1: Wat heb je nodig als je een kamerplant wilt kopen? Hoe groeit een plant nu precies? En: welke kies je?

LES 2: Je hebt een plant, en nu? Leer alles over de juiste pot en de beste plek. En matcht je plant wel met je huisdieren?

LES 3: Hoeveel water, licht en voeding hebben je groene vrienden nodig? Mag je ze verplaatsen? En waarom is luchtvochtigheid zo belangrijk?

LES 4: Help, mijn plant groeit: alles over verpotten en snoeien.

LES 5: Brrr, beestjes in je plant: voorkom ziektes en ongedierte.

LES 6: Stap voor stap stekken: zo breid je je plantenfamilie uit.

Onderwerpen deel 2 'van groentje naar groene vingers':

LES 7: Eerste hulp bij bladeren. Wat te doen als het bij jouw planten het hele jaar door herfst is?

LES 8: Bloeiende planten lijken lastig, maar dat zijn ze niet! Joost geeft je de beste tips voor de verzorging van bloeiende kamerplanten.

LES 9: De verzorging van jouw groene huisgenoten het hele jaar door. Hier leer je alles over de do's en don'ts tijdens de lente, zomer, herfst en winter.

LES 10: Waar moet je op letten als je op iedere plek in huis een plant wilt neerzetten? Een mini-masterclass over licht, luchtvochtigheid en temperatuur in huis.

Back to top