Laden..
Kersttrends 2021

Kersttrends 2021

Dit is jouw kerst. Vier het zoals jij dat wilt! Of het nu een traditionele kerst in rood en groen wordt, een tikkeltje magisch met sterren, of elegant met een knipoog naar de Romeinse tijd: het kan allemaal! Of misschien verbouw jij je huis wel tot miniatuurkerstwereld, maak je er een DIY kerst van of zet je je caravan in het kerstlicht. Laat je fantasie tot leven komen en versier je woning op jouw manier. Deze kerst gaan we all the way en laten we geen één ruimte onbenut! Hoe jij je kerst ook wilt vieren, welke stijl je ook hebt of wat je ook wilt doen: Intratuin helpt je om kerst op jouw manier te vieren! 

Wil je weten welke kleuren en patronen deze kerst helemaal hot zijn? Onze experts hebben het voor je uitgezocht! Lees hieronder wat de kersttrends van 2021 zijn. Voor welke trend ga jij dit jaar?

  • Delen: Deel dit artikel:
7 minuten leestijd

Kersttrend Soft & Human 

De Soft & Human trend staat in het teken van knusheid en gezellige sferen. Deze kersttrend wordt gekenmerkt door zachte nude tinten met af en toe een hint van lila.

De materialen bij Soft & Human zijn organisch, plooiend of geribd en perfect door imperfecties.

En dacht je dat dessins en vazen met menselijke vormen so 2020 waren? Think again! Ze passen perfect binnen Soft & Human en passen helemaal bij een knusse kerstinrichting.


Kersttrend Botanic & Harmonious 

De Botanic & Harmonious kersttrend gaat terug naar de natuur en staat in het teken van rust en tijd voor jezelf. Naast landelijke accessoires speelt groen een belangrijke rol in deze kerststijl.

Letterlijk en figuurlijk: planten krijgen een plek naast de kerstboom en de kleur groen is in de accessoires bij deze stijl overheersend. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals touw, mos, aardewerk en droogbloemen komen terug in deze Botanic & Harmonious kersttrend.

Wat ook niet mag ontbreken bij deze trend zijn decoratieve beestjes in de vorm van hangers of clips, denk hierbij aan een insect met hier en daar een glittertje.


Kersttrend Craft & Re-use 

Deze Craft & Re-use kersttrend draait om ambacht en handwerk, in combinatie met structuur, geometrische vormen en gerecyclede materialen. Hierbij houden we het oog op een duurzame toekomst.

De stijl wordt gekenmerkt door een industrieel karakter en een stoere uitstraling. Geen overdaad aan accessoires vol met glitters, maar natuurlijke materialen en minimalisme spelen hier de hoofdrol. Denk aan ornamenten van keramiek of aan zelfgemaakte decoraties zoals een kerstster met een metalen frame. Een cool, aards kleurenpalet met matte blauwe denim, oker en terra tinten zijn de basis voor deze kersttrend.


Kersttrend Roman & History 

Deze kersttrend draait om de romantiek van het oude Rome. Marmeren zuilen, gedrapeerde stoffen en beelden van goddelijke adonissen. Alsof de tijd heeft stilgestaan.

Roman & History is een trend voor de liefhebber van historische elementen met een moderne, glimmende en zachtroze twist. De ondertoon is koel, maar de details in de accessoires maken het geheel sfeervol. Deze accesoires zijn vooral wit of lichtroze, opvallend, van glas of al het voorgaande samen!


Kersttrend Magic & Miracles 

Magic & Miracles geeft een wereld vol symboliek weer met aandacht voor de maan en sterren. Door de surrealistische effecten stappen we een wondere wereld binnen waarbij de fascinatie voor de magie van de natuur centraal staat. Denk aan een wonderlijk sprookjesbos!

Donkere kleuren spelen hier een belangrijke rol en combineren goed met glas, goud en glittereffecten. De accessoires zijn stuk voor stuk eyecatchers vol symboliek, denk aan dessins van planeten, sterrenbeelden, wolken en fascinerende natuurstructuren zoals een spinnenweb.


Kersttrend Fire & Ice 

Bij de Fire & Ice trend draait het allemaal om het knusse en warme winter-gevoel binnen in tegenstelling tot de (ijs)koude en onvoorspelbare natuur buiten. Kerst zoals Kerst hoort te zijn.

Om dit gevoel te ervaren staan de traditionele kerstkleuren wit, rood en groen centraal. Perfect in combinatie met goud, koper én zilver. De sfeer die we al jaren kennen, maar hier en daar uitgebreid met een glimmende of hedendaagse touch.

Wat dacht je van rode kerstballen met kraaltjes en pailletten? Dacht je dat een nostalgische kerst altijd ouderwets is? Deze stijl laat zien dat dit absoluut niet waar is!