Recept: stokbrood met gegrilde aubergine
Geitenkaas, aubergine, olijfolie en stokboord. Met een handomdraai voel je je in Frankrijk! En je kan natuurlijk met hartelust variëren met tomaten, pijnboompitten, kip of pesto.
Wil je iets laten bezorgen in Nederland?
Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie
Wil je iets laten bezorgen in Nederland?
Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie
Geitenkaas, aubergine, olijfolie en stokboord. Met een handomdraai voel je je in Frankrijk! En je kan natuurlijk met hartelust variëren met tomaten, pijnboompitten, kip of pesto.
4 el verse pesto
1 flinke aubergine
scheutje olijfolie
3 à 4 tomaten
snufje peper en zout
175 g geitenbrie in plakjes
1 (stok)brood
Extra: Intratuin grillrooster
1. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de aubergine in de lengte in ½ cm plakken. Bestrijk ze met olijfolie en grill ze aan beide kanten op hoog vuur tot ze zacht worden. Bestrooi ze met peper en zout.
2. Halveer het stokbrood in de lengte en door midden. Rooster de 4 helften op de snijvlakken op de BBQ.
3. Besmeer ze royaal met pesto, beleg ze met de gegrilde aubergine, tomaat en daar bovenop de plakjes brie. Laat de kaas onder de grill licht smelten.
4. Varieer met groenten, bijvoorbeeld courgette in plaats van aubergine. Beleg de pesto met in dunne plakjes gesneden gegrilde kipfilet en beleg verder zoals beschreven.
Nederland is honderden verschillende boerenkazen rijk. Wij kiezen voor rauwmelkse kaas en graag weidegang. Een goede boerenkaas onderscheidt zich op de nasmaak. In dit recept variëren we naar hartenlust met groenten en kruiden. Wissel de smaken af!
In La Douce France, de Languedoc-Roussillon om precies te zijn, kwamen ze ooit op het lumineuze idee om mosselen op de BBQ te gooien, uiteraard in gezelschap van lekker veel verse kruiden. Frites met zeewierzout erbij en klaar is je ‘brasucade de moules.’
Wil je iets laten bezorgen in Nederland?
Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie