Laden..
BBQ recept: groentespies met boerenkaas

BBQ recept: groentespies met boerenkaas

Nederland is honderden verschillende boerenkazen rijk. Wij kiezen voor rauwmelkse kaas en graag weidegang. Een goede boerenkaas onderscheidt zich op de nasmaak. In dit recept variëren we naar hartenlust met groenten en kruiden. Wissel de smaken af!

  • Delen: Deel dit artikel:
1 minuten leestijd

Ingrediënten

4 personen | bereiding 20 min.

1 rode paprika
1 middelgrote courgette
1 kleine aubergine
1 maïskolf (gekookt)
1 rode ui
ca. 6 cherrytomaatjes
1 klein bosje mediterraanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano) of 1 el gedroogde kruiden
2 tenen knoflook
olijfolie, zout & peper
1 stuk licht belegen Goudse boerenkaas

Extra nodig: 8 metalen spiezen, kaasrasp

Bereidingswijze

1. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in gelijke 3 cm stukken. Snij de courgette en aubergine in gelijke stukken. Snij de maïs in 2 cm plakken. Snij de ui in parten en laat de tomaatjes heel. Verdeel de groenten in een ruime schaal of slede.
2. Hak de kruiden fijn en knijp de knoflook boven de groenten uit. Besprenkel alles licht met olie en bestrooi met de kruiden, zout en peper.
3. Schep de groenten om, dek af met plasticfolie en laat min. 1 uur marineren. Steek intussen de BBQ aan.
4. Steek de groenten om en om op spiezen en grill ze in ca. 5 minuten op de BBQ bruin en keer ze regelmatig.
5. Neem ze van de BBQ, leg ze op een schaal of bord en rasp royaal kaas over hete spiezen zodat de kaas wat gaat smelten. Lekker met salade en stokbrood.

About author
Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top