Laden..
Een vetplant stekken? Ideeën met vetplant stekjes

Een vetplant stekken? Ideeën met vetplant stekjes

Heb je zelf vetplantjes? Dan heb je vast weleens gemerkt dat ze erg makkelijk te stekken zijn. Bij de meeste vetplanten is een stukje afbreken voldoende, hij wortelt vanzelf in water of natte aarde. Dit kan zo snel gaan, dat je wellicht niet meer weet wat je met al die stekjes moet! Je kunt heel leuke creaties maken van (vetplant) stekjes. We hebben aan paar ideeën voor je op een rijtje gezet.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd
1

Stek in glas

Plaats verschillende stekjes in transparante glazen theelichten óf kleine weckpotjes. Combineer dit met kleine steentjes, mos of andere kleine details uit de natuur. Strik om de potjes een touwtje van wol óf versier de glaasjes met washi tape. Zet meerdere glaasjes bij elkaar in een groepje; gewoon op tafel of op een mooi dienblad.

Vetplant stekjes in glasVetplant stekjes in glas
2

Stilleven

Met een stukje druivenhout, of een stukje gedroogd hout uit de tuin of uit het bos maak je een prachtig stilleven. Leg verschillende soorten en kleuren stekjes op het hout om de positie te bepalen. Ben je tevreden? Plak de stekjes dan met lijm vast aan het hout. Heb je een lijmpistool? Dan gaat het nog makkelijker. Leg het takje op een bordje, of gewoon op tafel. Wat kaarsjes eromheen en klaar!

Vetplant stekjes op houtVetplant stekjes op hout
3

Steengoed

Met sierstenen en verschillende stekjes haal je de natuur in huis! Plaats de stenen als eerste op een mooie schaal of in een dienblad. Leg de stekjes er omheen en erop. Wil je liever wat meer kleur? Kies dan voor een vrolijke schaal met gekleurde sierstenen.

Vetplant stekjes met stenenVetplant stekjes met stenen
4

Ieniemienie plantjes

De terracotta pot is terug van weggeweest! Door de oranje, rode kleur waan je je in zomerse sferen. De potten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Voor de stekjes heb je de allerkleinste maat nodig. Plaats een stuk of zeven potjes met stekjes op één groot onderbord. Zo zet je de zomer gewoon op tafel!

Vetplant stekjes in terracottaVetplant stekjes in terracotta
Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top