Laden..
Kamerplanten voor in de slaapkamer

Kamerplanten voor in de slaapkamer

Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan kamerplanten als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar het is echt meer dan de moeite waard je hier eens in te verdiepen. Want naast een goed matras en fijn kussen, kunnen ook planten bijdragen aan een betere nachtrust. En dat je beter geen planten in je slaapkamer kunt zetten is een fabeltje. Het is waar dat ze ’s nachts wat zuurstof gebruiken, maar je kamergenoot verbruikt meer en die stuur je toch ook niet de deur uit?! Planten zorgen voor een rustgevende omgeving en zuiveren de lucht. Maar welke planten kun je nou het beste in de slaapkamer zetten? Wij hebben vijf nachtrust bevorderende planten voor je op een rij gezet.

  • Delen: Deel dit artikel:
4 minuten leestijd

Wil je meer weten over luchtzuiverende planten? Wij leggen je uit hoe ze voor schone lucht in huis zorgen.

1

Zaagcactus - Epiphyllum anguliger

Heb je een slaapkamer met weinig direct daglicht, dan zal de zaagcactus dat niet erg vinden! Hij heeft namelijk een voorkeur voor lichte plek, niet in de volle zon. Geef de Epiphyllum pas water als de aarde droog aanvoelt. Zijn platte bladeren groeien, hoe toepasselijk, alleen ’s nachts. Ook laat hij zich makkelijk stekken en is ideaal als hangplant.

Zaagcactus (Epiphyllum anguliger)Zaagcactus (Epiphyllum anguliger)
2

Calathea zebrina

De Calathea floreert in de (half)schaduw en sluit ’s nachts zijn bladeren (gaan in de ochtend vanzelf weer open). Niet schrikken als je ineens geritsel hoort dus! Ook heeft de Calathea een luchtzuiverende werking en krijgt hij graag twee keer per week een klein beetje water.

Calathea zebrinaCalathea zebrina

Wist je dat – een volwassen persoon zo’n 190 liter zuurstof gebruikt tijdens het slapen? Een groene zuurstofbom in de slaapkamer kan dus zeker geen kwaad!

€14.99
€19.99
€4.49
Graslelie (Chlorophytum comosum 'Ocean') D 12 H 15 cm
BladBlad

TIP: wil je weten welke planten je op andere plekken in huis kunt zetten? Wij geven je tips in onze blog voor kamerplanten op elke plek in huis.

3

Aglaonema ‘Silver Queen’

De Aglaonema is helemaal op zijn plaats in het donker en zuivert de lucht in je slaapkamer. De grond moet vochtig blijven maar hij kan wel tegen een stootje. Als je hem een keer vergeet water te geven? Daar komt ‘ie wel overheen.

Aglaonema ‘Silver Queen’Aglaonema ‘Silver Queen’
4

Nestvaren - Asplenium antiquum

De nestvaren komt eigenlijk overal in huis goed tot zijn recht en is ook geschikt voor in de slaapkamer. Hij is gek op een plek in de schaduw, dus hij kan prima in een slaapkamer waar wat minder daglicht komt. Met zijn felgroene bladeren geeft hij de ruimte een fijne opfrisser. Geef hem regelmatig water en hij zal je dankbaar zijn!

Nestvaren (Asplenium antiquum)Nestvaren (Asplenium antiquum)

Planten stralen rust uit en kalmeren, daarom dragen ze bewezen bij aan een goede nachtrust

5

Vioolbladplant - Ficus lyrata 'Bambino'

De naam van deze Ficus soort heeft de Ficus lyrata te danken aan zijn schitterende vioolvormige bladeren. Het is wel een echte koukleum: hij voelt zich het meest op zijn gemak bij een constante temperatuur. Verzorg je hem goed en geef je hem regelmatig kleine scheutjes water? Dan kan hij maar zo tot aan het plafond groeien. Snoei hem daarom terug als je hem te groot vindt worden.

Vioolbladplant (Ficus lyrata 'Bambino')Vioolbladplant (Ficus lyrata 'Bambino')

Planten om mee te ontspannen

Welke kamerplant past bij jouWelke kamerplant past bij jou

VIND JOUW KAMERPLANT

Vind snel de ideale kamerplant voor jou! Beantwoord 3 vragen over de standplaats en gewenste grootte en onze keuzehulp toont je de planten die passen op de plek die jij in gedachten hebt.
Kiezen was nog nooit zo makkelijk, ga voor geweldig groen!

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top