Laden..
Kamerplanten achter glas

Kamerplanten achter glas

Één van de leukste groentrends van dit najaar is groen in glas. Door het transparante glas komt de structuur van de bladeren en de wortels nog beter tot zijn recht. Het fijne is dat je met glas alle kanten op kunt en het dus eindeloos kunt combineren met mooie kamerplanten. Wij hebben de laatste trends voor je op een rijtje gezet zodat je thuis ook aan de slag kunt met jouw eigen ‘Urban Jungle’ achter glas.

  • Delen: Deel dit artikel:
4 minuten leestijd

Onder de oppervlakte

Naar waterplantjes in een glazen vaas kun je eindeloos kijken. Het stilleven van groene linten heeft bijna een betoverend effect. Daarnaast zijn waterplantjes ook nog eens heel geschikt om in een vaas te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe het water verversen. Fijn dus als je niet zulke groene vingers hebt! Je vindt waterplanten bij Intratuin in allerlei soorten en maten, voor onder én boven water. Onze medewerkers in de winkel helpen je graag bij het kiezen van het plantje waar jij naar op zoek bent.

Tip: voor een plantje dat helemaal onder water moet heb je iets nodig om hem te verzwaren zodat hij op de bodem blijft hangen. Wanneer je een waterplantje koopt zit er aan het plantje namelijk een potje met een stukje glaswol met lood eromheen. Dit is niet zo mooi om naar te kijken. Bind er daarom een steentje aan vast of klem hem tussen het grind op de bodem. Wanneer je grind onderin de vaas wil, moet je dit even schoonspoelen voor je het erin doet. Anders wordt je water troebel en zie je het plantje niet meer

Waterplantje in glazen vaasWaterplantje in glazen vaas
Waterplantje in glazen vaasWaterplantje in glazen vaas

Laat die wortels zien

In een aardewerken of plastic pot zijn de wortels van een plant natuurlijk niet zichtbaar. En juist die wortels mogen best gezien worden! Gebruik daarom eens een glazen vaas om je groene aanwinst in te planten. Je kunt dit op dezelfde manier doen als bij een aardewerken of plastic pot. Planten met extra decoratieve wortels zijn de Chlorophytum, Juncus en Asparagus. In een glazen vaas komen de wortels van deze planten nog beter tot hun recht. Het laten groeien van planten op water heet hydroponie, lees hier meer over in onze blog over hydroponie.

Kamerplant in glas met zichtbare wortelsKamerplant in glas met zichtbare wortels

Groen in glas: plantenterrarium

Deze trend achter glas kan je haast niet ontgaan zijn: het terrarium met plantjes. Niet moeilijk om te maken en een echte must have voor je plantencollectie. Vooral varentjes zijn erg geschikt om in een afgesloten glazen pot te zetten. Bij Intratuin vind je verschillende soorten kleine plantjes die je hier voor kunt gebruiken. Let op dat je plantjes kiest die qua waterbehoefte goed bij elkaar passen. Onze medewerkers in de winkel geven je hier graag advies over.

Bij het maken van een terrarium is het belangrijk dat je onderin de pot een laag met grind of hydrokorrels doet voor het overtollige water. Bovenop een beetje potgrond waar je de plantjes in poot en je hebt in een handomdraai je eigen terrarium. Je kunt de pot direct afsluiten en wanneer deze erg beslaat kun je hem nog even laten luchten.

 

Groen onder glas

Naast ín glas kun je planten ook ónder glas zetten. Zo vallen ze nog meer op! Onder een stolp of omgekeerde vaas kun je het beste kleine plantjes zetten die makkelijk zijn om te verzorgen zoals een cactus of vetplantje. Let wel op dat wanneer er veel condens onder de stolp ontstaat je hem even laat luchten. Niet alle planten kunnen namelijk tegen een hoge luchtvochtigheid en kunnen dan gaan schimmelen.

 

Aan de slag!

Kriebelen je groene vingers en wil je direct aan de slag? Kom dan langs in één van onze winkels of bekijk ons aanbod kamerplanten, waterplanten, terrariums en transparante vazen van glas in onze webshop. 

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top