Laden..
Tips voor balkonplanten

Tips voor balkonplanten

Zit je ook het liefst tussen het groen, maar heb je niet al te veel ruimte? Geen nood! Je kunt veel bloemen en planten eenvoudig in bloembakken en potten zetten. Gebruik bijvoorbeeld eenjarige zomerbloeiersbloembollenvaste planten, kleine bomen en struiken. En dan hebben we het nog niet eens over de kuipplanten, van de oer-Hollandse geranium tot de mediterrane olijfboom. Het belangrijkste voor de potplant is goede potgrond. En verder: zorg ervoor dat het water makkelijk weg kan. Het is handig om bijvoorbeeld een prop bubbeltjesfolie onderin de pot te doen, maar een paar potscherven of kurken werken ook nog steeds uitstekend.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Een balkon een echte buitenruimte met groen maken kan lastig zijn, want een balkon is altijd beperkt in de ruimte. Toch is er veel mogelijk om ook van je balkon een groene rustplek te maken. Lees onze tips voor balkonplanten voor een gezellig balkon.

Plant de lucht in

Je kunt de vloer van je balkon natuurlijk vol zetten met potten en planten, maar dan is het al snel vol. De oplossing: ga de hoogte in. Hang bijvoorbeeld hanging baskets aan de muur, of leuke, kleine kratjes waar je potten in kunt zetten. Combineer het geheel met leuke lantaarns en windlichten.

Tip: Geen geschikte muur? Zet een lange, sterke MDF-plaat tegen een stevige achtergrond en hang er een paar vrolijke bloembakken aan. Zie daar: je eigen verticale tuin! Lees hier alles over verticaal tuinieren.

Vergeet ook je regenpijp niet!

Hang-, wand en regenpijpbakken

Stapelen

Op een stukje balkon, maar ook in dat ene hoekje van je terras of juist als eyecatcher midden in je patio wordt het stapelen geblazen met plantentafels. Genoeg ruimte voor steeds een andere kleur bloem, per etage een andere soort plant of juist één groen geheel.

Thematuin op je balkon

Maak van je balkontuin een thematuin, bijvoorbeeld met verschillende soorten plukfruit. Tomaatjes, minicourgetjes of aardbeien lenen zich hier prima voor. Een heel ander effect krijg je met overhangende bloemen.

Planten in potten en balkonbakken

Balkons en dakterrassen lenen zich uitstekend voor het plaatsen van diverse planten in fleurige potten. Door te variëren met potten op de grond, aan de wand of over de balkonrand creëer je kleur op verschillende hoogtes. Doordat je de balkonbakken over de railing schuift en onzichtbaar vastzet hebben je buren er ook nog plezier van!

Broedplaats voor vogels

Gezelligheid buiten komt niet alleen van planten en bloemen, maar ook van dieren, zoals gezellig kwetterende vogeltjes! Zet een drinkschaal neer, hang een nestkastje of voederhuisje op en maak je balkon extra levendig.

Voor de vogels

Extra gezelligheid op je balkon

Maak je de groene oase op je balkon af met een klein bistrosetje. Die hoeft niet duur te zijn en past op bijna elk balkon. Een tafeltje dat je aan de railing hangt is helemaal super praktisch. Je zet het op dezelfde manier vast als de dubbelzijdige balkonbakken. Een buitenkleed erbij maakt het helemaal af! Zie je jezelf al zitten in het ochtendzonnetje? 

Geïnspireerd geraakt? Zoek dan een Intratuin bij jou in de buurt en kom langs!

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top