Laden..
Bloeiende balkonplanten combinaties

Bloeiende balkonplanten combinaties

Het meest uitbundige seizoen van het jaar is toch wel de zomer! En kleur is dé trend voor de zomer. Zet daarom je terras of balkon in bloei met bloeiende buitenplanten. Wij helpen je op weg met inspiratie en advies voor vijf prachtige kleurencombinaties in het geel, wit, roze, paars en rood. Met handige lijstjes, zodat je gemakkelijk de juiste planten met jouw favoriete kleur bij ons in de winkel kunt shoppen. Hieronder vind je eerst een paar tips voor het planten en verzorgen van deze bloeiende planten voor een zomer lang kleurenpracht op je terras of balkon.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd
Gele zomerbloeiers voor balkon of terrasGele zomerbloeiers voor balkon of terras

Het planten en verzorgen van bloeiende buitenplanten

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg daarom voor een goede bloempot of bloembak waar je de planten in gaat zetten. Bedenk waar je de pot of bak neer gaat zetten en hoe groot deze daarvoor moet zijn. Daarna bedenk je hoeveel potgrond en en hydrokorrels je daarvoor nodig hebt. Hier hebben we een aantal maten potten en bakken voor je doorberekend naar het benodigde aantal liters potgrond. Daarna kies je natuurlijk de mooiste planten uit, waarbij het belangrijk is dat je let op de verhouding tussen planten en pot. Stop dus niet teveel planten in een te kleine pot, maar laat wat ruimte over zodat de planten ook nog kunnen groeien.

Het vullen van een bak of pot is verder niet ingewikkeld. Strooi een laag hydrokorrels onderin de pot. Daarop komt een laag verse potgrond. Zet de planten in de aarde en geef ze water. Zomerbloeiers hebben regelmatig water nodig, zeker bij mooi weer en droogte! Daarnaast kunnen ze ook zo nu en dan wel wat extra voeding gebruiken zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Een keer in de twee weken voeding toevoegen aan het gietwater zou voldoende moeten zijn. Vergeet je bloeiende planten wel eens voeding te geven? We hebben ook handige meststaafjes die je in de grond kunt prikken. Dat hoef je maar één keer in de acht weken te doen.


Tip!
Verwijder de uitgebloeide bloemen voor een nog langere en uitbundige bloei! Zo kan de plant al zijn energie stoppen in het maken van nieuwe bloemen.


Benodigdheden


Wit – Frisse en tijdloze planten

Witbloeiende planten kun je heel goed combineren met bijzonder blad en een groene basisplant. Daarnaast is wit altijd een goed idee, want bijna iedereen vindt witte bloemen in de tuin mooi. Het is fris, simpel en toch mooi. Niet het meest uitbundig misschien, maar het geeft wel sfeer aan je terras of balkon! Zeker als je die witbloeiende planten in een mooie pot zet die de kleur goed tot zijn recht doet komen. Hieronder een aantal soorten planten waarmee je een witbloeiende bloempot of -bak kunt maken.

Witte balkonplanten in potWitte balkonplanten in pot

Muurpotten


Roze – romantische & zachte plantenmix

Wil je kleur op je terras of balkon, maar wel op de achtergrond? Ga dan voor roze. Met zachte tinten roze haal je op een subtiele manier de zomer naar je tuin of balkon! Mix een paar vaste planten met eenjarigen in verschillende hoogtes voor spannende bloempot of -bak. Wij hebben een aantal soorten voor je op een rij gezet:

Roze balkonplanten in potRoze balkonplanten in pot

Balkonbakken


Paars – paarse plantenpracht

Ben je ook zo gek op lila en pastel? Ga dan voor paarse buitenbloeiers op je terras of balkon! Combineer paars met zachtblauw voor een frisse look. Denk aan Verbena en Petunia’s  en combineer ze met een bijzonder zilvergrijs blad zoals de Helichrysum. Zorg er wel voor dat je de potgrond niet laat uitdrogen want daar houden deze planten niet van. Planten voor een blauwpaars bloeiende bloempot of -bak:

Paarse balkonplanten in potPaarse balkonplanten in pot

Hangpotten voor buiten


Rood – een eyecatcher met zomerbloeiers

De kleur van de liefde! Ga voor rood en steel de show met een opvallende combinatie bloeiende buitenplanten. Colorblocking is helemaal hip deze zomer. Dus combineer de bloempot met roodbloeiende planten gerust met een bloempot met geelbloeiende planten op je terras of balkon. Ga voor kleur en vier de zomer! Planten voor een rode kleurencombinatie:

Rode balkonplanten in potRode balkonplanten in pot

Potten voor op je terras of balkon


Geel – planten voor een zonnige look

Gele planten voor balkon in bloempotGele planten voor balkon in bloempot

Geel, je ziet het overal! In kleding, interieur maar ook bij planten. Bij deze kleurencombi kun je kiezen voor alleen maar geel bloeiende planten of het zachter maken door het te combineren met wit. Daar zitten natuurlijk ook nog tinten tussenin, dus kies vooral wat je zelf het mooist vindt. Bijvoorbeeld een gele Petunia en witte Dipladenia. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met gele planten en verschillende tinten wit en groen. Laat je inspireren en stel zelf jouw perfecte gevulde bloempot of bloembak samen.Plantenschalen voor buitenReacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top