Laden..

Waterbies (Eleocharis palustris) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430236

Alles over de Waterbies (Eleocharis palustris) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze grassoort komt van nature in heel Nederland voor langs waterkanten, in moerasachtige gebieden en in vochtige delen van de duinen.

Kenmerken
De Waterbies heeft ronde, holle stengels die stevig rechtop staan en aan het uiteinde een bruinzwarte aar krijgen, die tijdens de bloei in de zomer lichter van kleur is. Het is een wintergroene plant, die zeer vorstbestendig is. De wortelstokken breiden zich zijdelings uit, waardoor nieuwe planten ontstaan. De hoogte van de plant is 20 tot maximaal 60 cm, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Deze plant staat graag in een gebied waarin de waterstand wisselt, zodat de wortels niet altijd in een laag water staan. Zet deze plant op een diepte van 0-15 cm, gemeten vanaf de bovenrand van de vijvermand.

Deze sterke plant vraagt weinig verzorging en is geschikt voor de onderhoudsvriendelijke- en de natuurtuin

Verzorging
Door de wortelstokken van deze waterbies op te sluiten in een vijvermand, wordt voorkomen dat hij teveel uitbreidt. In het moerasgedeelte naast de vijver kan deze sterke grassoort ook groeien en stelt dan geen eisen aan de grondsoort. Vermeerdering is mogelijk door het scheuren van de wortelkluit, door uitlopers en door uitzaaien.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
PlaatsingWater
PlantennaamWaterbies
EAN8713469104562
Potmaat (cm)9
Latijnse plantennaamEleocharis palustris
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWaterbies (Eleocharis palustris) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top