Laden..
7.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
413791

Op voorraad
Alles over de Velda pH Min 250 ml

De pH-waarde is een belangrijke peiler in het vijvermilieu. De waarde wordt mede bepaald door de hoeveelheid koolzuur (CO2) in het water. Bevat het water voldoende koolzuur, dan is er sprake van een relatief lage pH (7 tot 8). Bij weinig of geen koolzuur kan de pH waarden bereiken van pH 9 tot pH 10. Een ideale pH-waarde voor de tuinvijver ligt tussen pH 7 en pH 8. Bij deze waarde bevat het water voldoende CO2 en zal er sprake zijn van een optimale groei van de waterplanten.

Relatief hoge pH-waarden (pH 8,5 en meer) duiden doorgaans op CO2-gebrek in het vijverwater. Zeker wanneer de carbonaathardheid (KH-waarde) laag is. Onder deze omstandigheden is er sprake van groeistagnatie bij de zuurstofplanten (waterpest, hoornblad etc.) en zal er een uitbundige groei zijn van algen (groen water of draadalgen).

Lange termijn oplossing
Om op lange termijn de pH-waarde te verlagen, dien je maatregelen te nemen in de biologische sfeer. Daarbij gaat het erom dat je de ontwikkeling van de micro-organismen stimuleert. Zorg ervoor dat 80% van het bodemoppervlak bedekt is met vijversubstraat en meng hier een dosis Bacterial door. Verder is het verstandig om een aantal drijfplanten aan te brengen.

Korte termijn oplossing
Om op korte termijn de pH-waarde te verlagen kan pH Min van Velda worden gebruikt. Het product werkt zeer direct en wordt eenvoudig aan het water toegevoegd.

Specificaties
Specificaties
MerkVelda
Substantievloeibaar
Inhoud250 ml
Gewicht (kg)0,33
Breedte (cm)5,8
EAN8711921201323
Typewaterverbetering
Hoogte (cm)16,3
Extra informatieGeschikt voor 2500 liter water
Afmetingen (cm)5,8 x 5,8 x 16,3
Lengte (cm)5,8
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overVelda pH Min 250 ml
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top