Laden..

Kleine Lisdodde (Typha angustifolia) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430324

Alles over de Kleine Lisdodde (Typha angustifolia) D 9 H 20 cm

Herkomst
De Lisdodde komt in Europa en ook in Nederland algemeen voor langs waterkanten. Typha angustifolia is de kleinblijvende vorm hiervan.

Kenmerken
De Kleine Lisdodde heeft smaller blad dan de grote Lisdodde (Typha latifolia). Verwarrend genoeg hebben ze wel ongeveer dezelfde hoogte van maximaal 2 meter. Het is een mooie oeverplant in grotere vijvers in combinatie met andere waterplanten. De bloeikolven verschijnen in juni-juli en zijn eerst lichtbruin van kleur en worden later donkerbruin. Ze lijken op een sigaar, vandaar de Nederlandse naam Rietsigaar. De Kleine Lisdodde staat graag op een zonnige plaats.

Wist je dat de rietsigaren eigenlijk de mannelijke en vrouwelijke bloemen van de Lisdodde zijn? De zaadpluizen werden in vroeger tijden gebruikt als vulling voor kussens en het blad als dakbedekking, in plaats van riet.

Verzorging
Meestal wordt de Lisdodde in een vijvermand geplant en in de vijver gezet op een diepte van 10-15 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand. Maar in de grond van een natte oever of moeras kan zij ook goed groeien. In de winter sterft het blad af. Dit kan in het voorjaar worden afgeknipt, waarna in mei fris groen blad ontstaat. Vermeerdering is mogelijk door de zaden die in de herfst als pluizen van de rietsigaar loskomen. Maar het delen van de wortelstok geeft het snelste resultaat. De grote Lisdodde staat bekend als een agressieve groeier die kan woekeren en zelfs door het vijverfolie heen kan groeien met de wortelstokken. De Kleine Lisdodde doet dat gelukkig minder snel.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
PlaatsingWater
EAN8713469106139
Latijnse plantennaamTypha Angustifolia
PlantennaamKleine Lisdodde
Planthoogte bij aankoop (cm)20
Potmaat (cm)9
ConsumptieNiet eetbaar
BloeiperiodeAugustus, Juli, September
Tips bij het plantenMoeras- en waterplanten halen middels de wortels overtollig voedsel uit de vijver en dragen bij aan een goed biologisch evenwicht. Verwijder de pot en zet de plant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Plantdiepte (cm)0 tot -40 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overKleine Lisdodde (Typha angustifolia) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top