Laden..

Japanse roos (Camellia japonica) D 15 H 40 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
14.99
Niet op voorraad
SKU
10324077

Omschrijving

Herkomst
De Camellia japonica komt oorspronkelijk uit Japan, zoals de naam al zegt. Uit de botanische groeivorm zijn vele soorten ontstaan door veredeling, die vaak grote en gevulde bloemen hebben.

Kenmerken
De Japanse Roos doet zijn naam eer aan, want de bloemen lijken wel wat op rozen. 'Dr. King' heeft halfgevulde, rozerode bloemen met iets geel in het hart door de duidelijk zichtbare meeldraden. De bloemen verschijnen al in de winter en het vroege voorjaar tussen het glanzende groene blad. De struik kan alleen groeien op zure grond, heb je dus kleigrond in je tuin, meng er dan een ruime hoeveelheid tuinturf doorheen en zorg tevens voor een goede drainage. De Camellia houdt wel van vochtige humeuze grond, maar niet van natte voeten.

Opvallend grote bloemen in de winter!

Verzorging
Het is niet eenvoudig om deze Japanse Roos goed te laten groeien en bloeien in ons Nederlandse klimaat. Het is belangrijk om de plant een plaats te geven waar de ochtendzon niet op het blad kan schijnen. Als het in de winter vriest en de wortels in ijskoude grond staan, kunnen de bladeren in de zon teveel vocht verliezen en verbranden/ verdrogen. Lichte schaduw of wat late middagzon is dus het beste voor deze wintergroene struik. Snoeien is vrijwel niet nodig, want de groei is vrij traag en compact. Wat vormsnoei kan het beste direct na de bloei worden gedaan. Ook kan op dat moment wat organische mest worden gegeven en eventueel wat tuinturf, als de grond dat nodig heeft voor een goede zuurgraad. De uitgebloeide bloemen worden snel bruin en kunnen daarom het beste weggehaald worden. Ook vorst en regen kunnen bruine bloemen tot gevolg hebben. Er is dus wel wat zorg nodig voor deze Japanse schoonheid, maar dat wordt dan ook ruimschoots beloond tijdens de bloei.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Lees alles over de Camelia (Japanse roos) in onze plantengids.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Japanse roos
Latijnse plantennaam Camellia japoinica
Potmaat (cm) 15
Planthoogte bij aankoop (cm) 40
Bladkleur Groen
Bloeikleur Meerdere kleuren
Aantrekkelijk voor Insecten
Standplaats Halfschaduw
Giftig Niet giftig
Consumptie Niet eetbaar
Bloeiend Wel bloeiend
Bloeiperiode Lente
Bloeiwijze Enkele bloem
Geur Zonder geur
Groeiwijze Struik
Groenblijvend Groenblijvend
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
Plantdiepte (cm) zet de plant zo diep in de grond dat de grond in de kweekpot gelijk is met de tuin.
EAN 8717263742685
Type heester

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overJapanse roos (Camellia japonica) D 15 H 40 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top