Laden..
Verdiep je in potgrond

Kratiste klimstok

Maak kennis met de Kratiste Klimstok, een innovatieve en 100% natuurlijke oplossing voor je kamerplanten! Ontwikkeld na 3 jaar intensief onderzoek en samenwerking met lokale kwekers, biedt deze unieke klimstok een natuurlijke structuur om je planten optimaal te ondersteunen en te laten gedijen! 

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Duurzaam en 100% natuurlijk

De 100% natuurlijke klimstok van het merk Kratiste, is ontstaan vanuit de vraag naar een duurzaam alternatief op de huidige klimstokken. Om de nieuwe duurzame klimstok te ontwikkelen, heeft Kratiste 3 jaar lang hard gewerkt. Lange tijd werd er namelijk gedacht dat een klimstok op basis van natuurlijke grondstoffen, niet haalbaar was. Op de kwekerij zouden de omstandigheden (hoge luchtvochtigheid, warmte en de aanwezigheid van bacteriën) onvoldoende zijn, om de stok tijdens de teelt goed te houden.

Na jaren van ontwikkelen en testen heeft Kratiste het juiste recept van grondstoffen gevonden in samenwerking met diverse kwekers. Het harde werken heeft geresulteerd in een unieke klimstok die voor 100% uit natuurlijk grondstoffen bestaat, waaronder aardappelschilresten en Olifantsgras. Alle klimstokken maakt Kratiste zelf in de fabriek in Geldermalsen. Ook de natuurlijke grondstoffen worden samen met Nederlandse boeren verbouwd.

Kratiste KlimstokKratiste Klimstok

Een steuntje met een natuurlijke structuur

Veel kamerplanten hebben vanuit nature de behoefte om omhoog te klimmen. In hun natuurlijke omgeving groeien ze omhoog tegen bomen. Dit doen ze om dichter bij het licht te komen. Klimmende kamerplanten herken je aan de luchtwortels die aan de stengels groeien.

De Kratiste klimstok wordt gemaakt met een unieke natuurlijke structuur, wat lijkt op boomschors. Dit geeft de plant extra veel houvast en de luchtwortels zullen zich geheel aan de klimstok hechten.

In 5 stappen je kamerplant opbinden en verzorgen

  1. Wanneer je een klimstok bij de plant wilt plaatsen, is het gunstig de plant ook direct te verpotten. Maak de kluit wat los en plaats de klimstok zo dicht mogelijk bij het midden van de plant, op de bodem van de pot. Vul de pot aan met potgrond. Laat je de plant in de bestaande pot staan, druk dan de klimstok voorzichtig vast in de potgrond.
  2. Gebruik de 100% natuurlijke clips om de stengels van de plant omhoog te binden. De clips schuiven gemakkelijk in de gleuven van de klimstok en zijn iets flexibel zodat de sapstromen niet in de verdrukking komen.
  3. Spuit de plant tijdens de groeiperiode regelmatig nat. Dit stimuleert de luchtwortels om zich sneller aan de klimstok te hechten.
  4. Maak ook de klimstok regelmatig nat met een spuit. De stok houdt vocht vast en door de trage verdamping kunnen de luchtwortels lange tijd vocht opnemen.
  5. Geef water door het in de kern van de stok te gieten. Hierdoor komt het direct bij de plantenwortels terecht. Voordeel; de bladeren van de plant zitten jouw plantengieter niet in de weg!
  6. Wanneer de plant de bovenkant van de stok heeft bereikt, kan je de stok gemakkelijk verlengen. Gebruik hiervoor een koppelstuk en een tweede klimstok.
Kratiste KlimstokKratiste Klimstok

Bekijk de Kratiste Klimstokken

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top