Laden..

Bonte Lisdodde (Typha latifolia 'Variegata') D 18 H 30 cm

11.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429904

Alles over de Bonte Lisdodde (Typha latifolia 'Variegata') D 18 H 30 cm

Herkomst
De Lisdodde komt in Europa en ook in Nederland algemeen voor langs waterkanten. Typha 'Variegata' is de bontbladige vorm hiervan.

Kenmerken
Deze Lisdodde heeft groen met wit gestreept blad en wordt 80-180 cm hoog. De bruine 'Sigaren' verschijnen vanaf juni. Zeer geschikt als oeverplant in grotere vijvers of in de moeraszone. Het smalle rietachtige blad sterft in de winter af, maar loopt in het voorjaar alweer vroeg uit. De bloeikolven vallen later in de zomer uiteen in pluizige zaden. De Bonte Lisdodde staat graag op een zonnige plaats.

Wist je dat de rietsigaren eigenlijk de mannelijke en vrouwelijke bloemen van de Lisdodde zijn?

Verzorging
Meestal wordt de Lisdodde in een vijvermand geplant en in de vijver gezet op een diepte van 10-15 cm. Maar in de grond van een natte oever of moeras kan zij ook goed groeien. In de winter sterft het blad af. Dit kan in het voorjaar worden afgeknipt, waarna in mei fris groen blad ontstaat. Vermeerdering is mogelijk met de zaden die in de herfst als pluizen van de rietsigaar loskomen. Maar het delen van de wortelstok geeft het snelste resultaat. De grote Lisdodde staat bekend als een agressieve groeier die kan woekeren en zelfs door het vijverfolie heen kan groeien met haar wortelstokken. De Dwerglisdodde doet dat gelukkig niet en is dus ook geschikt voor een vijver met folie of een kleine vijver.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
PlaatsingWater
EAN8712044890210
Latijnse plantennaamTypha Latifolia 'Variegata'
PlantennaamBonte Lisdodde
Planthoogte bij aankoop (cm)30
Potmaat (cm)18
ConsumptieNiet eetbaar
BloeiperiodeAugustus, Juli, September
Tips bij het plantenMoeras- en waterplanten halen middels de wortels overtollig voedsel uit de vijver en dragen bij aan een goed biologisch evenwicht. Zet de plant op de aangegeven diepte in de vijverrand, eventueel kan de mand verwijderd worden om de plant direct in de aanwezige vijveraarde of substraat te planten.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Plantdiepte (cm)0 tot -40 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBonte Lisdodde (Typha latifolia 'Variegata') D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top