Laden..

Intratuin bloembollen Tulp (Tulipa 'Double Early') gemengd 7 stuks

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
3.49
Niet op voorraad
SKU
1348815

Omschrijving

Herkomst
Tulpen komen oorspronkelijk uit Turkije, waar ze in het wild groeien in de bergen. Maar ook in Noord-Afrika, het noordwesten van China en in Zuid-Europa groeien ze van nature. In de 16e eeuw werden ze ingevoerd in Nederland, waar ze heel populair werden en zelfs de Tulpomanie veroorzaakten. Tijdens die periode werden er tulpenbollen voor woekerprijzen verhandeld, totdat dit ineens instortte en velen failliet gingen.

Kenmerken
Deze prachtige tulpen kun je in het najaar in de tuin planten, waardoor ze in het voorjaar veel kleur geven. Ook in bloempotten zijn de tulpen een echte aanwinst. Ze zijn geschikt als snijbloemen en ideaal voor een zelfgemaakt bloemstuk, vanwege de stevige stelen. De selectie 'Murillo' is een dubbelbloemige tulp. De verpakking bestaat uit een mix van verschillende kleuren. De bloei is in april en de hoogte wordt dan 25-35 cm. Plant ze in groepen voor een mooi effect. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is, in zware klei kan wat grit en grof zand worden gemengd.

Mooi te combineren met andere voorjaarsbloeiers, voor een kleurrijke lente.

Verzorging
Tulpenbollen kun je planten in de periode september tot en met december. Plant ze met de punt naar boven op een diepte die 3 maal de hoogte van de bol is. Houd tussen de bollen 8-12 cm ruimte, zodat er ruimte is voor het vormen van broedbollen. Hiermee vermeerderd de bol zich vanzelf. Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen af, zodat er geen zaden gevormd worden. Het afstervende blad zorgt dat er voedingstoffen worden opgeslagen in de bollen, om ze het volgende jaar weer te laten bloeien. De bladeren kunnen worden afgeknipt als ze verdord zijn. De tulpenbollen kunnen nu gerooid worden en droog en donker worden opgeslagen tot het najaar. Maar ze kunnen ook gewoon in de grond blijven zitten. Een nieuwe trend is om verschillende kleuren met elkaar te mengen, voor een natuurlijk effect.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Tulp
Geschikt voor Buiten
Planttijd September tot december
Verpakkingsinhoud (stuks) 7
Gewicht (kg) 0,25
Tips bij het planten Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde.
Latijnse plantennaam Tulipa 'Double Early'
Plantsoort Eenjarig
Maximale groeihoogte (cm) 30
Bladkleur Groen
Aantrekkelijk voor Bijen
Giftig Niet giftig
Bloeikleur Meerdere kleuren
Bloeiperiode April, Mei, Juni
Bloeiperiode Lente, Zomer
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm) 10 cm
Plantafstand (cm) 12 cm
EAN 8717263341161
Type Bloembollen najaar

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overIntratuin bloembollen Tulp (Tulipa 'Double Early') gemengd 7 stuks

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top