Laden..

Bio Leucojum Gravity Giant wit 2 stuks

4.29
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
1348982
Op voorraad
Alles over de Bio Leucojum Gravity Giant wit 2 stuks

Herkomst
Het Lente- of Zomerklokje is inheems in Zuid-Europa waar het groeit in de uiterwaarden en op andere vochtige plaatsen. De selectie 'Gravity Giant' is van Ierse herkomst en is wat groter.

Kenmerken
Deze Leucojum wordt ook wel Lenteklokje of Zomerklokje genoemd. Het is een sterke bol die vochtige grond nodig heeft, bijvoorbeeld in het moerassige gebied bij een vijver of sloot. Wanneer deze bloembollen het naar hun zin hebben breiden ze zich vanzelf uit. De hoogte wordt tijdens de bloei in mei-juni 40-60 cm. De smalle bladeren zijn giftig. De bloemstengels hebben meerdere witte klokjes met sierlijke groene stippen, die graag bezocht worden door bijen en hommels. Het Lente- of Zomerklokje houdt van een plaats in de zon of lichte schaduw.

Tip: plant de bollen direct na aankoop in vochtige grond, zodat ze niet verdrogen.

Verzorging
Deze sterke bollen kunnen het beste geplant worden in klei-, leem - of veengrond die vochthoudend tot nat is. Plant de bollen 3 maal zo diep als de hoogte van de bol is en houdt 5-10 cm afstand er tussen. De stevige bloemstengels hebben geen steun nodig. Als de pol te groot wordt kan deze worden opgegraven na de bloei en verdeeld in meerdere kleine pollen die op enige afstand van elkaar geplant kunnen worden, met de bladeren en wortels er nog aan. Zo is er meer kans dat ze goed aanslaan dan wanneer de bollen worden gedroogt.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Inhoud2 stuks
Gewicht (kg)0,1
EAN8717263342571
Serieintratuin biologisch
Geurzonder geur
Bloeikleurwit
Maximale groeihoogte (cm)40 cm
PlanttijdSeptember tot december
Tips bij het plantenMaak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Bloeikleur volgens kwekerwit
Plantsoorteenjarig
Bloeiperiodejuni, mei
Plantdiepte (cm)10 cm
Plantafstand (cm)12 cm
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBio Leucojum Gravity Giant wit 2 stuks
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top