Laden..

Intratuin biologische bloembollen Zomerklokje (Leucojum 'Gravity Giant') 2 stuks

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
3.99
Niet op voorraad
SKU
1348982

Omschrijving

Herkomst
Het Lente- of Zomerklokje is inheems in Zuid-Europa waar het groeit in de uiterwaarden en op andere vochtige plaatsen. De selectie 'Gravity Giant' is van Ierse herkomst en is wat groter.

Kenmerken
Deze Leucojum wordt ook wel Lenteklokje of Zomerklokje genoemd. Het is een sterke bol die vochtige grond nodig heeft, bijvoorbeeld in het moerassige gebied bij een vijver of sloot. Wanneer deze bloembollen het naar hun zin hebben breiden ze zich vanzelf uit. De hoogte wordt tijdens de bloei in mei-juni 40-60 cm. De smalle bladeren zijn giftig. De bloemstengels hebben meerdere witte klokjes met sierlijke groene stippen, die graag bezocht worden door bijen en hommels. Het Lente- of Zomerklokje houdt van een plaats in de zon of lichte schaduw.

Tip: plant de bollen direct na aankoop in vochtige grond, zodat ze niet verdrogen.

Verzorging
Deze sterke bollen kunnen het beste geplant worden in klei-, leem - of veengrond die vochthoudend tot nat is. Plant de bollen 3 maal zo diep als de hoogte van de bol is en houdt 5-10 cm afstand er tussen. De stevige bloemstengels hebben geen steun nodig. Als de pol te groot wordt kan deze worden opgegraven na de bloei en verdeeld in meerdere kleine pollen die op enige afstand van elkaar geplant kunnen worden, met de bladeren en wortels er nog aan. Zo is er meer kans dat ze goed aanslaan dan wanneer de bollen worden gedroogt.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Serie intratuin biologisch
Plantennaam Zomerklokje
Materiaal eigenschap Biologisch
Verpakkingsinhoud (stuks) 2
Gewicht (kg) 0,1
Planttijd September tot december
Tips bij het planten Maak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Latijnse plantennaam Leucojum 'Gravity Giant'
Maximale groeihoogte (cm) 40 cm
Plantsoort Eenjarig
Bladkleur Groen
Giftig Wel giftig
Bloeikleur Wit
Bloeiperiode Mei, Juni
Geur Zonder geur
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm) 10 cm
Plantafstand (cm) 12 cm
EAN 8717263342571
Type Bloembollen najaar

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overIntratuin biologische bloembollen Zomerklokje (Leucojum 'Gravity Giant') 2 stuks

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top