Laden..

Amberboom (Liquidambar Styraciflua Gum Ball)

89.99
SKU
1077286

Alles over de Amberboom (Liquidambar Styraciflua Gum Ball)

De Amberboom lijkt een beetje op een Esdoorn, totdat de herfst begint. Dan trekt ze met haar kleurenpracht alle aandacht naar zich toe. Van oorsprong komt de Amberboom  uit Amerika en kan daar wel 40 meter hoog worden. Hier in Nederland zal ze wat kleiner blijven.

 

Verzorging

De Amberboom hoeft niet noodzakelijk gesnoeid te worden. Maar wanneer ze in de winter ingevroren takken heeft gekregen kun je deze in april tot op het levende hout terugsnoeien. Dan kun je namelijk goed zien welke gedeeltes van de takken er zijn ingevroren. Dit kun je zien doordat er geen nieuw blad meer aan groeit. In de zomer kun je te lage zijtakken weghalen. Dit doe je door bij een dikke tak eerst een inkeping aan de onderkant te zagen. Daarna kun je de tak van boven doorzagen. Dit kun je het beste doen op ruime afstand van de stam. De stomp die overblijft kun je erna afzagen op voldoende afstand zodat de kraag van de tak intact blijft.

 

Als je de Amberboom wilt vormen door de kroon uit te dunnen kan dit het beste in het najaar en in de winter. Hierdoor zullen er in de kroon nieuwe takken en bladeren groeien. Bij het snoeien van de kroon van de Amberboom kun je het beste gelijkmatig een aantal zware takken verwijderen. Zorg ervoor dat je scheuren van de takken voorkomt door weer eerst aan de onderkant de takken in te zagen en daarna vanaf de bovenkant door te zagen. Tip: snoei nooit bij vriezend weer! 

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717191472630
GroenblijvendNiet groenblijvend
Extra informatiePrachtige rood-paarse herfstkleur
VorstbestendigZeer goed
StandplaatsZon, Halfschaduw
stamhoogteHoogstam
Latijnse plantennaamLiquidambar Styraciflua Gum Ball
PlantennaamAmberboom
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overAmberboom (Liquidambar Styraciflua Gum Ball)

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top