Laden..

Biologische Bewaarpeer (Pyrus communis 'Charneux') D 26 H 150 cm

24.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
10230190

Alles over de Biologische Bewaarpeer (Pyrus communis 'Charneux') D 26 H 150 cm

Herkomst
De Pyrus (Latijnse naam van de peer) is al eeuwen een fruitsoort die van nature voorkomt in de gematigde streken van het noordelijke halfrond. Al ruim 1000 jaar voor de jaartelling worden peren genoemd in geschriften.

Kenmerken
Naast de Appel is ook de Peer een zeer bekende vrucht over de hele wereld. De vorm is erg kenmerkend voor de vrucht, al zijn ze er in alle maten. Er zijn tegenwoordig erg veel perensoorten maar ze zijn goed in te delen in: Handpeer, Stoofpeer en de niet eetbare sierpeer. De 'Charneux' is een bewaarpeer, met een zachte smaak. Dit is een echte kruisbestuiver en dat gaat goed met bijvoorbeeld een 'Conference'.

Het eten van een peer zorgt voor vele voordelige punten voor een gezond lichaam

Verzorging
Het snoeien van perenbomen is het makkelijkst wanneer de boom kaal is, tussen januari en eind maart. Snoei niet bij vorst, omdat de snoeiwonden dan kunnen bevriezen. Vruchten ontstaan vooral aan horizontaal groeiende takken, verticaal groeiende takken kunnen worden uitgebogen, door ze met touw vast te zetten. Als de kruin van de boom teveel dichtgroeit komt er te weinig licht bij de vruchten, daarom is het goed een paar takken weg te halen, vooral de takken die elkaar kruisen of recht omhoog groeien. Na de bloei worden gelijk de vruchten gevormd, waarna er een natuurlijke rui volgt. Hierbij valt een gedeelte van de vruchtjes van de boom. Halverwege de zomer is het goed om zelf nog een gedeelte van de vruchten te dunnen, omdat de boom zich anders teveel uitput en het jaar daarna weinig of geen vruchten krijgt. Dit heet 'beurtjaren', wat bij appels veel voorkomt. Door per tak maar een paar peren aan te houden worden de vruchten groter en sappiger en krijg je ieder jaar een goede oogst. Bij het dunnen kies je de mooiste en grootste vruchten uit om te behouden en de minder goede vruchten haal je weg. Pas op dat hierbij de vruchtknoppen niet beschadigen! Als je in de zomer lange takken verticaal ziet groeien (waterloten) dan kunnen deze gelijk kort gesnoeid worden. Perenbomen houden van vruchtbare grond, geef daarom ieder voorjaar wat natuurmest bij de wortels.

WIl je meer weten over het snoeien en verzorgen van fruitbomen? bekijk onze blog: Fruitbomen snoeien en verzorgen

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlantsoortOverblijvend
BloeiendWel bloeiend
PlantennaamBewaarpeer
Bladkleur volgens kwekergroen
EAN8717263587552
Typefruitboom
beschikbaarheidJaarrond
BladkleurGroen
Potmaat (cm)26
Latijnse plantennaamPyrus communis 'Charneux'
Planthoogte bij aankoop (cm)150
Water geven uitleggoed water geven bij het aanplanten van de fruitboom, hierna alleen water geven bij langdurige droogte of warmte.
VorstbestendigWel vorstbestendig
GroenblijvendNiet groenblijvend
ConsumptieEetbaar
GiftigNiet giftig
GeurZonder geur
Materiaal eigenschapBiologisch
SnoeitipsLees de Blog "Fruit snoeien en verzorgen" op onze Inspiratiepagina
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBiologische Bewaarpeer (Pyrus communis 'Charneux') D 26 H 150 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top