Laden..

Krul-Pitrus (Juncus effusus 'Spiralis') D 18 H 30 cm

9.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429870

Alles over de Krul-Pitrus (Juncus effusus 'Spiralis') D 18 H 30 cm

Herkomst
De gewone Pitrus met rechte bladeren is een inheemse plant in Nederland die voorkomt in vochtige weilanden, natte bossen, langs plassen en sloten en voorkeur heeft voor zure, voedselrijke grond.

Kenmerken
Het merg van het blad van de gewone Russoort werd in vroegere dagen gebruikt als lampenpit, vandaar de Nederlandse naam Pitrus. Bij deze selectie zijn alle bladsprieten decoratief gekruld en worden 40-60 cm hoog. Ze bloeit met onopvallende groenbruine aren van juni tot september. Knip die eventueel weg als ze uitgebloeid zijn, zodat de plant zich niet uitzaait. Deze Pitrus staat graag in de zon of lichte schaduw in vochtige grond. Geschikt hiervoor zijn het moerasgedeelte van de vijver of een vochtige oever, liefst met wat zuurdere grond, bijvoorbeeld veengrond. Ook in een kuip of kleine vijver is het een opvallende verschijning.

De groene bladeren hebben de vorm van een spiraal of kurkentrekker. Bijzonder is dat de wortels ook in zuurstofarme grond kunnen groeien.

Verzorging
Vermeerdering van deze siergrassoort is mogelijk door de plant zich te laten uitzaaien of de wortelkluit te delen. Verder is het een onderhoudsarme plant, waar alleen af en toe wat geel of bruin blad kan worden afgeknipt. In de winter sterft het bijzondere blad af, maar als dit in de lente wordt afgeknipt wordt al snel nieuw blad gevormd.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
PlaatsingWater
PlantennaamKrul-Pitrus
EAN8712044889504
Potmaat (cm)18
Latijnse plantennaamJuncus Effusus 'Spiralis'
Planthoogte bij aankoop (cm)30
ConsumptieNiet eetbaar
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overKrul-Pitrus (Juncus effusus 'Spiralis') D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top