Een mooie parasol is hét ingrediënt voor een heerlijke zomerdag in de tuin. Terwijl het aangenaam warm is buiten, hoef jij niet bang te zijn voor een oververhit lichaam. Maar hoe zorg je ervoor dat je je parasol zo mooi mogelijk houdt? Wij hebben de oplossing: een parasolhoes. Deze beschermhoes dient als perfecte bescherming van jouw parasol. Maar hoe kies je de beste parasolhoes uit? Heb jij een parasolhoes nodig voor je zweefparasol of voor een parasol met stok? En ga jij voor een parasol met of zonder ritssluiting? Wij helpen je graag op weg naar de perfecte parasolhoes voor je parasol!
Wat is een parasolhoes?
Wie graag in de tuin zit op een aangenaam warme dag, maar liever niet de gehele dag de zon op zijn of haar lichaam laat schijnen, kiest al snel voor een mooie parasol. Deze zijn er inmiddels in eindeloos veel varianten: van een simpele parasol tot een grote, luxe uitvoering. Zeker bij die laatste variant wil je natuurlijk dat je parasol een aantal jaren mooi blijft. Een beschermhoes is daarvoor de oplossing. Een parasolhoes - de naam verklapt het al enigszins - is een hoes die jouw parasol beschermt. De hoes biedt bescherming tegen verkleuring en andere kwaaltjes.Waarom een parasolhoes?
Wie zijn of haar parasol te vaak onbeschermd buiten laat staan, zal merken dat hij op den duur verkleurt. Dat is natuurlijk precies wat je niet wilt. Daarom raden wij altijd aan een parasolhoes bij je parasol te kopen. Maar er zijn nog meer redenen om een beschermhoes voor je parasol te kopen. Zo zorg je ervoor dat de parasol droog blijft en dus niet gaat schimmelen. En is de parasol eenmaal opgeruimd omdat de herfst eraan komt, zorgt de parasolhoes ervoor dat er in de schuur geen stof op de parasol terecht komt. Al met al: een parasolhoes biedt heel wat voordelen voor jouw parasol!Hoe meet ik mijn parasol op?
Heb je al een parasol maar nog geen parasolhoes? Dan is het goed om te weten hoe groot jouw parasol is, voordat je naar de winkel gaat om een parasolhoes aan te schaffen. Maar hoe meet je nu je parasol op? Dat is gelukkig niet zo moeilijk. In slechts twee stappen weet jij hoe groot jouw parasol is en welk formaat parasolhoes je nodig hebt:- Klap de parasol dicht en meet de lengte van de parasol met een rolmaat.
- Open de parasol. Meet in het geval van een vierkant of rechthoekige parasol de lengte en breedte. In het geval van een ronde parasol meet je de diameter om te achterhalen hoe breed je parasol is.
10 Punten waar je op moet letten
Hebben we je overtuigd van het nut van een parasolhoes? Dan begint nu de grote zoektocht: welke parasolhoes past bij jouw parasol en bij jouw smaak? Het kopen van een passende beschermhoes is niet zomaar een aankoop. Er komen enkele belangrijke zaken bij kijken. We nemen je graag mee in alle mogelijkheden en de punten waarop je moet letten bij de aanschaf van een parasolhoes.1. Stok- of zweefparasol?
Allereerst is het belangrijk te weten of jij een parasolhoes zoekt voor een stokparasol of voor een zweefparasol. Dit zijn de twee soorten parasols, waarvan het verschil duidelijk zichtbaar is. De stokparasol is de klassieker die we al decennialang kennen: de stok in het midden, het doek eroverheen. Het grote voordeel van deze parasol is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen.Dan is er ook nog de zweefparasol. Deze parasol heeft zijn stok niet in het midden, het doek zweeft als het ware boven je. Het grote voordeel van de zweefparasol is dat je het doek makkelijk kunt draaien en verstellen. Zo staat de parasol nagenoeg nooit in de weg.
Welk soort parasol je kiest, hangt af van jouw wensen. Beide soorten hebben hun voordelen. Let er bij de aanschaf van je parasolhoes op voor welk type parasol de hoes bruikbaar is. Voor de zweefparasol is een speciale zweefparasoldoek nodig. Een zweefparasol heeft namelijk een andere vorm wanneer deze is opgevouwen.
2. Naar welk materiaal gaat jouw voorkeur uit?
Parasolhoezen van Intratuin zijn er in verschillende materialen. Het is daarom aan te raden verschillende hoezen te vergelijken om erachter te komen welke hoes bij jou past. Zo zijn er de parasolhoezen van Aerocover. Deze zijn gemaakt van sterk en lichtgewicht ripstop polyester. De parasolhoezen van Aerocover nemen weinig ruimte in, wel zo prettig! Ze zijn daarnaast waterbestendig, UV-bestendig en reduceren condensvorming. Dat laatste is positief omdat je zo schimmelvorming tegengaat. Tot slot zijn de parasolhoezen van Aerocover voorzien van een rijgkoort met stopper voor een goede bevestiging.De parasolhoezen van Madison zijn gemaakt van 100% polyester. Het mooie aan het merk Madison is dat er parasolhoezen zijn die speciaal gemaakt worden voor hang- én zweefparasols. Met de parasolhoezen van Madison is je parasol optimaal beschermd tegen weersomstandigheden. De beschermhoezen van Madison zijn utgevoerd met rits en voorzien van handige stok om de hoes eenvoudig over de parasol heen te plaatsen.
3. De juiste maat parasolhoes
Om de juiste maat parasolhoes te kiezen, is het belangrijk dat je weet wat de afmetingen zijn van jouw parasol. Deze kun je heel eenvoudig in twee stappen opmeten. Om te beginnen klap je de parasol dicht en meet je de lengte van de parasol op. Daarna klap je de parasol open om de rest van de afmetingen te achterhalen. In het geval van een vierkante of rechthoekige parasol meet je de lengte en breedte. In het geval van een ronde parasol meet je de diameter. Mocht je na jouw eigen afmetingen toch twijfelen over je bevindingen, schroom dan niet om onze hulp in te schakelen.Eenmaal de afmetingen van jouw parasol genoteerd, kun je starten met de zoektocht naar jouw favoriete parasolhoes. Daarbij is het belangrijk dat je een maximale marge van 10 centimeter bovenop jouw afmetingen aanhoudt. Een parasolhoes die een paar centimeter korter of langer is, kan prima mee. Maar hou daarbij deze marge in gedachten.
4. (Rits)sluiting
Ben je van plan een beschermhoes voor je parasol te kopen, let dan ook op de sluiting van de parasolhoes. Heeft deze wel of geen rits, en wat is jouw wens hierin? Het voordeel van een parasolhoes met rits, is simpelweg het gebruiksgemak. Door de rits kun je de parasolhoes gemakkelijk op de parasol aanbrengen en hem later weer eenvoudig losmaken.Echter: bij verkeerd gebruik van de parasolhoes kan een rits ook kapot gaan. Zorg er altijd voor dat je de ritssluiting goed bij elkaar pakt voordat je ermee aan de haal gaat. Want schade aan je parasolhoes is natuurlijk het laatste dat je wilt. Een schade aan de rits valt helaas niet onder de garantie. Nog een tip: let er op of de beschermhoes aan de onderkant nog strakker aangetrokken kan worden, bijvoorbeeld door middel van touwtjes. Dit kan voorkomen dat er insecten in de hoes kruipen.
5. Hoes met losse of geïntegreerde stok
Om de parasolhoes gemakkelijk over de parasol heen te kunnen trekken, leveren we bij nagenoeg alle parasolhoezen een losse of geïntegreerde stok mee. Met de stok plaats je de parasolhoes vanaf de grond eenvoudig over de parasol heen. Zo wordt de bescherming van jouw parasol een eitje!6. Garantie
Op veel parasolhoezen zit gelukkig garantie. Dat is voor velen een geruststelling, aangezien een parasolhoes in de open lucht wordt gebruikt en er daarmee altijd een klein risico gepaard gaat. Hoewel veel parasolhoezen tegenwoordig van goede kwaliteit zijn en wel tegen een stootje en een bui kunnen, is garantie nooit mis. Een ongelukje of pech zit immers in een klein hoekje. Kijk bij het kopen van jouw parasolhoes altijd goed welke garantie er op de parasolhoes zit. Vaak geldt dat er op de huismerk parasolhoezen van Intratuin twee jaar garantie zit.7. Onderhoud
Om jouw parasolhoes zo mooi mogelijk te houden, is het aan te raden de parasolhoes zo nu en dan goed te poetsen. Maar hoe maak je jouw parasolhoes het beste schoon? Dat hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Nagenoeg alle parasolhoezen zijn gemaakt van polyester en daarmee eenvoudig te onderhouden. Allereerst raden we je aan met een zachte borstel over het doek te gaan. Blijft er toch nog vuil op je parasolhoes achter? Dan is het verstandig een speciale vlekverwijderaar voor polyester te gebruiken. Vermijd altijd agressieve schoonmaakmiddelen als bleek of allesreiniger!8. Opbergtas
Wie enige kampeerervaring heeft, weet: een opbergtas is de veiligste plek om een doek in te beschermen. Dat geldt voor een tent, maar zeker ook voor parasolhoezen. Hartje zomer kan het nog wel eens voorkomen dat je je parasol een paar dagen lang onbeschermd buiten laat staan. De parasolhoes dient dan geen functie. Toch is het slim de beschermhoes niet onbeheerd in de schuur te leggen, in verband met stof en vocht. Maak indien nodig dus altijd gebruik van een opbergtas voor jouw parasolhoes.9. Prijs-kwaliteitverhouding
Parasolhoezen zijn er in verschillende soorten en maten. Van een luxe uitvoering tot een wat simpelere variant. Om tot de juiste prijs-kwaliteitverhouding te komen, kun je op verschillende elementen letten. Hoe groot is de parasolhoes? Heeft de parasolhoes een ritssluiting? Beschikt de parasolhoes over een stok, of juist niet? Hoe lang zit er garantie op de parasolhoes? Weeg af welke punten voor jou belangrijk zijn en welke prijs je hiervoor wilt betalen.10. Merk
Aan welk merk parasolhoes geef jij de voorkeur? Bij Intratuin bieden we verschillende merken aan, naast ons huismerk. Zo kun je kiezen voor een Aerocover parasolhoes of voor een Madison parasolhoes.Het verschil tussen de merken parasolhoezen zit hem in verschillende dingen: het materiaal, de sluiting – wel of geen rits, wel of geen stok,
Jouw parasolhoes kopen bij Intratuin
Een parasolhoes is de makkelijkste oplossing voor een goede bescherming van jouw parasol. Wel zo prettig, want je wilt natuurlijk dat jouw parasol zijn schoonheid zo lang als mogelijk bewaart! Bij Intratuin hebben we een divers aanbod van parasolhoezen. Van beschermhoezen voor zweefparasols of voor parasols met stok, maar ook parasolhoezen met of zonder ritssluiting. Daarbij kun je ook nog je voorkeur voor materiaal bekijken.Onze medewerkers leggen je graag nog eens uit wat de voordelen van een beschermhoes voor je parasol zijn en waar je allemaal op moet letten om te zorgen dat je de juiste parasolhoes koopt. Hiervoor ben je welkom in één van onze vestigingen. Maar online bestellen kan natuurlijk ook; op het internet zit onze klantenservice klaar om jouw vragen te beantwoorden.
Benieuwd naar het aanbod parasolhoezen bij Intratuin? Bekijk de parasolhoezen in onze webshop.
Een mooie parasol is hét ingrediënt voor een heerlijke zomerdag in de tuin. Terwijl het aangenaam warm is buiten, hoef jij niet bang te zijn voor een oververhit lichaam. Maar hoe zorg je ervoor dat je je parasol zo mooi mogelijk houdt? Wij hebben de oplossing: een parasolhoes. Deze beschermhoes dient als perfecte bescherming van jouw parasol. Maar hoe kies je de beste parasolhoes uit? Heb jij een parasolhoes nodig voor je zweefparasol of voor een parasol met stok? En ga jij voor een parasol met of zonder ritssluiting? Wij helpen je graag op weg naar de perfecte parasolhoes voor je parasol!
Wat is een parasolhoes?
Wie graag in de tuin zit op een aangenaam warme dag, maar liever niet de gehele dag de zon op zijn of haar lichaam laat schijnen, kiest al snel voor een mooie parasol. Deze zijn er inmiddels in eindeloos veel varianten: van een simpele parasol tot een grote, luxe uitvoering. Zeker bij die laatste variant wil je natuurlijk dat je parasol een aantal jaren mooi blijft. Een beschermhoes is daarvoor de oplossing. Een parasolhoes - de naam verklapt het al enigszins - is een hoes die jouw parasol beschermt. De hoes biedt bescherming tegen verkleuring en andere kwaaltjes.
Waarom een parasolhoes?
Wie zijn of haar parasol te vaak onbeschermd buiten laat staan, zal merken dat hij op den duur verkleurt. Dat is natuurlijk precies wat je niet wilt. Daarom raden wij altijd aan een parasolhoes bij je parasol te kopen. Maar er zijn nog meer redenen om een beschermhoes voor je parasol te kopen. Zo zorg je ervoor dat de parasol droog blijft en dus niet gaat schimmelen. En is de parasol eenmaal opgeruimd omdat de herfst eraan komt, zorgt de parasolhoes ervoor dat er in de schuur geen stof op de parasol terecht komt. Al met al: een parasolhoes biedt heel wat voordelen voor jouw parasol!
Hoe meet ik mijn parasolhoes?
Heb je al een parasol maar nog geen parasolhoes? Dan is het goed om te weten hoe groot jouw parasol is, voordat je naar de winkel gaat om een parasolhoes aan te schaffen. Maar hoe meet je nu je parasol op? Dat is gelukkig niet zo moeilijk. In slechts twee stappen weet jij hoe groot jouw parasol is en welk formaat parasolhoes je nodig hebt:
- Klap de parasol dicht en meet de lengte van de parasol met een rolmaat.
- Open de parasol. Meet in het geval van een vierkant of rechthoekige parasol de lengte en breedte. In het geval van een ronde parasol meet je de diameter om te achterhalen hoe breed je parasol is.
Mocht je na je eigen afmetingen nog steeds twijfelen over het formaat van je parasol, schroom dan niet om onze medewerkers om advies te vragen.
10 punten waar je op moet letten
Hebben we je overtuigd van het nut van een parasolhoes? Dan begint nu de grote zoektocht: welke parasolhoes past bij jouw parasol en bij jouw smaak? Het kopen van een passende beschermhoes is niet zomaar een aankoop. Er komen enkele belangrijke zaken bij kijken. We nemen je graag mee in alle mogelijkheden en de punten waarop je moet letten bij de aanschaf van een parasolhoes.
Stok- of zweefparasol
Allereerst is het belangrijk te weten of jij een parasolhoes zoekt voor een stokparasol of voor een zweefparasol. Dit zijn de twee soorten parasols, waarvan het verschil duidelijk zichtbaar is. De stokparasol is de klassieker die we al decennialang kennen: de stok in het midden, het doek eroverheen. Het grote voordeel van deze parasol is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen.
Dan is er ook nog de zweefparasol. Deze parasol heeft zijn stok niet in het midden, het doek zweeft als het ware boven je. Het grote voordeel van de zweefparasol is dat je het doek makkelijk kunt draaien en verstellen. Zo staat de parasol nagenoeg nooit in de weg.
Welk soort parasol je kiest, hangt af van jouw wensen. Beide soorten hebben hun voordelen. Let er bij de aanschaf van je parasolhoes op voor welk type parasol de hoes bruikbaar is. Voor de zweefparasol is een speciale zweefparasoldoek nodig. Een zweefparasol heeft namelijk een andere vorm wanneer deze is opgevouwen.
Naar welk materiaal gaat jouw voorkeur uit?
Parasolhoezen van Intratuin zijn er in verschillende materialen. Het is daarom aan te raden verschillende hoezen te vergelijken om erachter te komen welke hoes bij jou past. Zo zijn er de parasolhoezen van Aerocover. Deze zijn gemaakt van sterk en lichtgewicht ripstop polyester. De parasolhoezen van Aerocover nemen weinig ruimte in, wel zo prettig! Ze zijn daarnaast waterbestendig, UV-bestendig en reduceren condensvorming. Dat laatste is positief omdat je zo schimmelvorming tegengaat. Tot slot zijn de parasolhoezen van Aerocover voorzien van een rijgkoort met stopper voor een goede bevestiging.
De parasolhoezen van Madison zijn gemaakt van 100% polyester. Het mooie aan het merk Madison is dat er parasolhoezen zijn die speciaal gemaakt worden voor hang- én zweefparasols. Met de parasolhoezen van Madison is je parasol optimaal beschermd tegen weersomstandigheden. De beschermhoezen van Madison zijn utgevoerd met rits en voorzien van handige stok om de hoes eenvoudig over de parasol heen te plaatsen.
De juiste maat parasolhoes
Om de juiste maat parasolhoes te kiezen, is het belangrijk dat je weet wat de afmetingen zijn van jouw parasol. Deze kun je heel eenvoudig in twee stappen opmeten. Om te beginnen klap je de parasol dicht en meet je de lengte van de parasol op. Daarna klap je de parasol open om de rest van de afmetingen te achterhalen. In het geval van een vierkante of rechthoekige parasol meet je de lengte en breedte. In het geval van een ronde parasol meet je de diameter. Mocht je na jouw eigen afmetingen toch twijfelen over je bevindingen, schroom dan niet om onze hulp in te schakelen.
Eenmaal de afmetingen van jouw parasol genoteerd, kun je starten met de zoektocht naar jouw favoriete parasolhoes. Daarbij is het belangrijk dat je een maximale marge van 10 centimeter bovenop jouw afmetingen aanhoudt. Een parasolhoes die een paar centimeter korter of langer is, kan prima mee. Maar hou daarbij deze marge in gedachten.
Ritssluiting
Ben je van plan een beschermhoes voor je parasol te kopen, let dan ook op de sluiting van de parasolhoes. Heeft deze wel of geen rits, en wat is jouw wens hierin? Het voordeel van een parasolhoes met rits, is simpelweg het gebruiksgemak. Door de rits kun je de parasolhoes gemakkelijk op de parasol aanbrengen en hem later weer eenvoudig losmaken.
Echter: bij verkeerd gebruik van de parasolhoes kan een rits ook kapot gaan. Zorg er altijd voor dat je de ritssluiting goed bij elkaar pakt voordat je ermee aan de haal gaat. Want schade aan je parasolhoes is natuurlijk het laatste dat je wilt. Een schade aan de rits valt helaas niet onder de garantie. Nog een tip: let er op of de beschermhoes aan de onderkant nog strakker aangetrokken kan worden, bijvoorbeeld door middel van touwtjes. Dit kan voorkomen dat er insecten in de hoes kruipen.
Hoes met losse of geïntegreerde stok
Om de parasolhoes gemakkelijk over de parasol heen te kunnen trekken, leveren we bij nagenoeg alle parasolhoezen een losse of geïntegreerde stok mee. Met de stok plaats je de parasolhoes vanaf de grond eenvoudig over de parasol heen. Zo wordt de bescherming van jouw parasol een eitje!
Garantie
Op veel parasolhoezen zit gelukkig garantie. Dat is voor velen een geruststelling, aangezien een parasolhoes in de open lucht wordt gebruikt en er daarmee altijd een klein risico gepaard gaat. Hoewel veel parasolhoezen tegenwoordig van goede kwaliteit zijn en wel tegen een stootje en een bui kunnen, is garantie nooit mis. Een ongelukje of pech zit immers in een klein hoekje. Kijk bij het kopen van jouw parasolhoes altijd goed welke garantie er op de parasolhoes zit. Vaak geldt dat er op de huismerk parasolhoezen van Intratuin twee jaar garantie zit.
Onderhoud
Om jouw parasolhoes zo mooi mogelijk te houden, is het aan te raden de parasolhoes zo nu en dan goed te poetsen. Maar hoe maak je jouw parasolhoes het beste schoon? Dat hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Nagenoeg alle parasolhoezen zijn gemaakt van polyester en daarmee eenvoudig te onderhouden. Allereerst raden we je aan met een zachte borstel over het doek te gaan. Blijft er toch nog vuil op je parasolhoes achter? Dan is het verstandig een speciale vlekverwijderaar voor polyester te gebruiken. Vermijd altijd agressieve schoonmaakmiddelen als bleek of allesreiniger!
Opbergtas
Wie enige kampeerervaring heeft, weet: een opbergtas is de veiligste plek om een doek in te beschermen. Dat geldt voor een tent, maar zeker ook voor parasolhoezen. Hartje zomer kan het nog wel eens voorkomen dat je je parasol een paar dagen lang onbeschermd buiten laat staan. De parasolhoes dient dan geen functie. Toch is het slim de beschermhoes niet onbeheerd in de schuur te leggen, in verband met stof en vocht. Maak indien nodig dus altijd gebruik van een opbergtas voor jouw parasolhoes.
Prijs- kwaliteitverhouding
Parasolhoezen zijn er in verschillende soorten en maten. Van een luxe uitvoering tot een wat simpelere variant. Om tot de juiste prijs-kwaliteitverhouding te komen, kun je op verschillende elementen letten. Hoe groot is de parasolhoes? Heeft de parasolhoes een ritssluiting? Beschikt de parasolhoes over een stok, of juist niet? Hoe lang zit er garantie op de parasolhoes? Weeg af welke punten voor jou belangrijk zijn en welke prijs je hiervoor wilt betalen.
Merk
Aan welk merk parasolhoes geef jij de voorkeur? Bij Intratuin bieden we verschillende merken aan, naast ons huismerk. Het verschil tussen de merken parasolhoezen zit hem in verschillende dingen: het materiaal, de sluiting – wel of geen rits, wel of geen stok.
Jouw parasolhoes kopen bij Intratuin
Een parasolhoes is de makkelijkste oplossing voor een goede bescherming van jouw parasol. Wel zo prettig, want je wilt natuurlijk dat jouw parasol zijn schoonheid zo lang als mogelijk bewaart! Bij Intratuin hebben we een divers aanbod van parasolhoezen. Van beschermhoezen voor zweefparasols of voor parasols met stok, maar ook parasolhoezen met of zonder ritssluiting. Daarbij kun je ook nog je voorkeur voor materiaal bekijken.
Onze medewerkers leggen je graag nog eens uit wat de voordelen van een beschermhoes voor je parasol zijn en waar je allemaal op moet letten om te zorgen dat je de juiste parasolhoes koopt. Hiervoor ben je welkom in één van onze vestigingen. Maar online bestellen kan natuurlijk ook; op het internet zit onze klantenservice klaar om jouw vragen te beantwoorden.
Benieuwd naar het aanbod parasolhoezen bij Intratuin? Bekijk de parasolhoezen in onze webshop.