Laden..
Kamerplanten voor in de badkamer

Kamerplanten voor in de badkamer

Een badkamer is vaak donker en heeft een hoge luchtvochtigheid. Een lastige plek dus om een geschikte kamerplant voor te vinden. Wij hebben daarom vijf luchtzuiverende kamerplanten voor je op een rij gezet die zich op hun gemak voelen in de badkamer!
  • Delen: Deel dit artikel:
6 minuten leestijd
+
Sierasperge in hangpot (Asparagus densiflorus 'Sprengeri') D 17 H 35 cm
+
Venushaar (Adiantum raddianum 'Fragrans') D 14 H 40 cm

Planten zorgen voor ontspanning en veranderen elke badkamer in een wellness-spa. Het is er ideaal voor varens, luchtplantjes en de fijnbladige aspergeplant. Zet ze rond je bad en je voelt je nog dichterbij de natuur. Omdat je de dag doorgaans begint en afsluit in de badkamer, kun je er net zo goed een ultiem gezellige ruimte  van maken. Wil je weten welke planten goed op een vochtige en niet zo lichte plek kunnen staan? Wij hebben vijf sfeermakers voor je op een rij gezet. Daarmee is het net wat fijner epileren, föhnen of een haarmasker nemen en wordt jouw badkamer een heuse wellness.

Heb je een badkamer waar helemaal geen daglicht komt? Dan kun je er beter een kunstplant neerzetten dan een levende plant. Zonder daglicht kan helaas geen enkele plant overleven.

1

Sierasperge - Asparagus densiflorus 'Sprengeri'

De sierasperge houdt van een lichte plek waar ook schaduw is. Geef hem regelmatig water, het liefst wordt hij 1 x per week ondergedompeld. De Asparagus groeit snel en kan maximaal twee meter hoog worden en is altijd groen. Verder vraagt hij weinig verzorging!

Sierasperge (Asparagus)Sierasperge (Asparagus)
2

Krulvaren - Nephrolepis exaltata 'Green Lady'

De krulvaren doet het goed op een lichte/zonnige plek, echter niet in de directe zon. Het is een relatief makkelijke varen met een mooie heldergroene kleur en luchtzuiverende eigenschappen. Verder heeft hij een hekel aan kou en een voorkeur voor een temperatuur boven de 18 graden. Net als alle andere varens wil ook deze graag veel water en zo nu en dan van een lekkere douche.

KrulvarenKrulvaren

Tip!
Wil je weten welke planten je op andere plekken in huis kunt zetten? Wij geven je tips in onze blog voor kamerplanten op iedere plek in huis.

BladBlad
3

Venushaar - Adiantum raddianum 'Fragrans'

De Adiantum houdt van een lichte standplaats en van ontkalkt water op kamertemperatuur. Een badkamer is vaak lekker warm dus perfect voor de venushaar. Hij moet namelijk in een ruimte staan waar het boven de 18 graden is. Wat hij niet zo leuk vindt is direct zonlicht en een sproeibeurt.

VenushaarVenushaar
4

Kangoeroevaren - Microsorum diversifolium

Deze stoere kangoeroevaren kan wel tegen een stootje zolang je hem regelmatig water geeft. Hij heeft sterke bladeren die niet zo kwetsbaar zijn. Je doet hem een plezier met een schaduwrijke plek en een vochtig klimaat. Daardoor voelt de Microsorum zich in de badkamer op zijn best. Je kunt hem in een mooie pot zetten, maar hij doet het ook leuk als hangplant.

KangoeroevarenKangoeroevaren
5

Philodendron

De Philodendron familie omvat honderden prachtige soorten bladplanten. Elke soort heeft zijn eigen soort blad én groeiwijze. De Philodendron is een sterke kamerplant en makkelijk in de verzorging. De Philodendron is op de juiste standplaats geen moeilijke plant. Als je zorgt voor indirect licht, een goede luchtvochtigheid en voldoende water heb je er geen kind aan. Een prima plant dus voor in je badkamer! 

PhilodendronPhilodendron

Hulp nodig met kiezen?

Vind snel de ideale kamerplant voor jou!

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top