Laden..
Bijzondere kamerplanten: Top 10 hippe kamerplanten

Top 10 bijzondere kamerplanten

Ontmoet de natuurjuweeltjes! Planten zijn tegenwoordig niet alleen meer een ‘leuke toevoeging’ aan je huis, maar zijn opgebloeid tot een volwaardig decoratief onderdeel van het interieur.

  • Delen: Deel dit artikel:
7 minuten leestijd

Wil je indruk maken? Ga dan voor een zogeheten natuurjuweeltje, oftewel een bijzondere plant met een uniek uiterlijk die je niet zomaar overal kunt krijgen. Deze speciale groene vrienden zijn de pareltjes die jouw plantencollectie net die extra touch geven. Je herkent de natuurjuweeltjes in de winkel aan het label (zoals hiernaast). Omdat deze planten zo speciaal zijn, kan het voorkomen dat niet iedere Intratuin winkel ze allemaal in het assortiment heeft. 

1

Bonte Pannenkoekenplant (Pilea peperomioides ‘Mojito’)

De Pilea Mojito is de geliefde pannenkoekenplant, maar dan met een speciaal uiterlijk. Met zijn unieke, gevlekte ronde bladeren is het niet gek dat deze plant bij de natuurjuweeltjes hoort. Deze sterke plant houdt van veel licht tot halfschaduw. Zet de bonte pannenkoekenplant vooral niet in de volle zon, dan kan hij zijn bladeren verliezen of kunnen ze verbranden. Voorkom dat de grond uitdroogt, het liefst heeft hij ontkalkt water en is de grond continu licht vochtig. Ook leuk: in de zomer kan de Pilea Mojito kleine witte bloemetjes krijgen.

Bonte Pannenkoekenplant (Pilea peperomioides ‘Mojito’)Bonte Pannenkoekenplant (Pilea peperomioides ‘Mojito’)
2

Betoverende Woestijnroos (Adenium Ansu Baobab)

De Adenium ‘Ansu’ Baobab is extra opvallend door de grillige Caudex (knol die boven de grond uitsteekt). Daarom zijn ze ook niet te vergelijken met de reguliere Adenium. Zodra ze gaan uitlopen komen er groene bladeren uit de vertakkingen. Na verloop van tijd verschijnen er zelfs prachtige roze bloemetjes. Omdat deze plant normaal gesproken in de woestijn groeit, heeft hij niet veel water nodig. Zet hem op een zonnige plek, dan krijgt deze woestijnroos genoeg energie om te groeien.

 

Betoverende Woestijnroos (Adenium Ansu Baobab)Betoverende Woestijnroos (Adenium Ansu Baobab)
19.99
24.99
3

De gele Paradijsvogel (Sansevieria Star Canary)

De Sanseveria Star Canary, ook wel bekend als de vrouwentong vanwege haar scherpe bladeren, is uniek door de stervorm en sprekende gele bladeren. Er is weinig uitleg nodig waarom deze plant een natuurjuweeltje is: deze uit Afrika afkomstige paradijsvogel, fleurt in één klap elke ruimte op. Het fijne aan de Sanseveria is dat vrijwel iedereen haar kan verzorgen. Ze kan goed tegen zonlicht, of juist halfschaduw, en heeft niet zoveel water nodig.

De gele Paradijsvogel (Sansevieria Star Canary)De gele Paradijsvogel (Sansevieria Star Canary)
4

Juweelorchidee (Macodes Petola)

Deze speciale uitvoering van de orchidee, met zijn ovaalvormige bladeren met fluwelen textuur, is een lust voor het oog. De Macodes Petola is wel een beetje een diva op het gebied van verzorging. Deze tropische plant wil niet te veel licht, houdt van warmte én flink wat water. De plant staat te allen tijde graag in lichtvochtige grond en is daarom uitermate geschikt voor in een terrarium. 

 

Juweelorchidee (Macodes Petola)Juweelorchidee (Macodes Petola)
5

Philodendron Melanochrysum

De Philodendron melanochrysum is een unieke plant met grote fluweelachtige bladeren die maar zelden te koop is. Deze bijzondere Philodendron soort komt uit Colombia, Zuid Amerika. De plant houdt daarom van een warm en vochtig klimaat en is uitermate geschikt voor tropische terraria. De Philodendron melanochrysum is door zijn luchtwortels een klimmer en doet het daarom het best als hij tegen een mosstok wordt opgebonden. 

 

 

Philodendron MelanochrysumPhilodendron Melanochrysum
6

De exotische aardappel (Stephania Erecta) 

Net als de Adenium is de Stephania Erecta een Caudex plant omdat de knol boven de grond uitsteekt. Doordat de knol veel weg heeft van een aardappel krijgt deze plant ook wel eens de bijnaam ‘Holy Potato’. Deze plant is erg moeilijk te krijgen en daarom een echt natuurjuweeltje. De Stephania Erecta houdt van warmte en staat het liefst niet in direct zonlicht. In de winter gaat de plant in winterslaap en laat daarom al zijn blad vallen, houd hem daarom gedurende de winter goed droog. Zodra de Stephania Erecta in het voorjaar weer op begint te bloeien moet je hem minimaal elke week 1 keer goed water geven.

 

De exotische aardappel (stephania erecta) De exotische aardappel (stephania erecta)
7

Amorphophallus Atroviridis

Deze bijzondere plant met paars-rode bladeren is familie van de reuzenarondskelk (ook wel de Penisplant genoemd). In het groeiseizoen krijgt deze plant mooie witte en roze bloemetjes en daarom mag deze plant ook een echt juweeltje genoemd worden.

De Amorphophallus atroviridisDe Amorphophallus atroviridis
8

Calathea Fusion White

Er zijn veel Calathea soorten maar de Calathea Fusion white heeft, zoals de naam al aangeeft, witte plekken op het blad. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar hij in de schaduw van andere bomen leeft. Daarom kun je de plant prima op een plek in huis zetten waar weinig tot geen direct zonlicht komt. Wist je dat deze plant elke nacht gaat slapen? Rond 17:00 sluiten de bladeren en in de ochtend zullen ze weer openen om licht te vangen, hoe tof? 

 

Calathea Fusion WhiteCalathea Fusion White
9

Bonte Syngonium 

De bonte Syngonium is een exclusieve plant met pijlvormige bladeren. De bladeren hebben elk een unieke tekening met witte accenten. De bonte Syngonium is een vrij makkelijke plant en straalt het meest op een zonnige plek. Letterlijk, want wanneer de plant in fel licht staat kun je een roze gloed op de stengels zien. 

Syngonium (Syngonium albo 'Variegata')Syngonium (Syngonium albo 'Variegata')
10

Phyllanthus Mirabillis 

De Phyllanthus Mirabillis is een bijzondere plant met bordeaux geaderde bladeren. Ook deze plant laat in de winterperiode al zijn blad vallen en hoeft gedurende die tijd nauwelijks water. In de lente komen de bladeren weer terug en is het van belang om de plant ruim water te geven. Ook deze plant sluit in de avond de bladeren en opent ze weer in de ochtend, een bijzonder spektakel! 

De Phyllanthus Mirabillis De Phyllanthus Mirabillis

Natuurjuweeltjes

Natuurjuweeltjes kopen

Klaar om een pronkstuk toe te voegen aan je plantencollectie? Deze kamerplanten zijn zo speciaal, dat deze niet niet altijd via onze webshop en in al onze winkels verkrijgbaar zullen zijn. Ben je op zoek naar een specifieke soort? Neem dan contact op met jouw Intratuin winkel om te checken of zij dit natuurjuweeltje op voorraad hebben. Verzamelen maar! 

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top