Laden..

Adderwortel (Polygonum bistorta) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430299

Alles over de Adderwortel (Polygonum bistorta) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze moerasplant komt in Europa en ook in Nederland in het wild voor, in natte graslanden, beekdalen, slootkanten en in vochtige bossen.

Kenmerken
Deze Adderwortel heeft een wortelstok waarmee de plant zich makkelijk uitbreidt en bodembedekkend groeit. In een koude winter kan deze vaste plant bovengronds afsterven, maar de wortelstok loopt in het voorjaar weer uit met langwerpige, groene bladeren. In de schaduw bloeit de adderwortel niet, maar op een zonnige plaats verschijnen van juni tot oktober witroze bloemen aan aren die maximaal 50 cm hoog worden. Deze moerasplant kan ook in iets drogere grond leven, maar groeit dan minder weelderig.

De naam Adderwortel is afgeleid van de wortel, die op een slang lijkt.

Verzorging
De Adderwortel vraagt weinig verzorging. De uitgebloeide bloemen blijven vaak nog lang mooi en hoeven daarom pas na de winter afgeknipt te worden. Als de plant teveel uitdijt kan de wortelkluit worden gedeeld. In drogere grond is watergeven tijdens droge en warme periodes aan te bevelen. Mocht de plant toch verdroogt zijn dan knapt hij later meestal wel weer op, want de wortel kan veel doorstaan. Van nature groeit deze plant in wat armere grond, in voedselrijke grond groeit het blad weelderiger en de plant wordt dan ook hoger met wat slappere bloemstengels.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Bloeikleur volgens kwekerRoze
PlaatsingWater
PlantennaamAdderwortel
EAN8713469105729
Potmaat (cm)9
Latijnse plantennaamPolygonum Bistorta
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
BloeiperiodeJuli, Juni, Mei
Tips bij het plantenOeverplanten zijn decoratief en/of geschikt om de vijverrand af te werken. Dompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat en druk de aarde goed aan. Voedt oeverplanten van maart tot en met augustus met Intratuin bordermeststof of siertuincompost.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overAdderwortel (Polygonum bistorta) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top