• Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van onze winkels
 • Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van onze winkels
Intratuin Zevenhuizen

Intratuin Zevenhuizen

Intratuin Zevenhuizen (Zuidplas) is veel meer dan een tuincentrum. Je vindt bij ons altijd nieuwe inspiratie, tips en trends voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. Even pauze tijdens het shoppen? Dat kan in ons gezellige Tuincafé. Onze medewerkers staan klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Zevenhuizen (Zuidplas).


Jan Duijndam
Jan DuijndamBedrijfsleider Intratuin Zevenhuizen

Faciliteiten

 • PostNL pakketpunt PostNL pakketpunt
 • Wecycle bak Wecycle bak
 • Inname Nationale Tuinbon Inname Nationale Tuinbon
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Betalen met creditcard Betalen met creditcard
 • Wisselen gasflessen Wisselen gasflessen
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Tuinontwerp studio Tuinontwerp studio
 • Oplaadpunt elektrische fiets Oplaadpunt elektrische fiets
 • Oplaadpunt elektrische auto Oplaadpunt elektrische auto
 • Verhuur aanhangwagen en/of busje Verhuur aanhangwagen en/of busje
 • Gratis Wifi Gratis Wifi
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Zevenhuizen
Bredeweg 86c
2761 KA Zevenhuizen
0180-333900

info@zuidplas.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 9.30 - 18:00
Dinsdag 9.30 - 18:00
Woensdag 9.30 - 18:00
Donderdag 9.30 - 21:00
Vrijdag 9.30 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 17.30
Zondag 12.00 - 17.00
Extra openingstijden

Evenementen

PARKING SALE!

PARKING SALE!

24 AUGUSTUS
We gaan plaatsmaken voor de nieuwe collecties, dus alles moet weg! Op zaterdag 17, zondag 18 en zaterdag 24 augustus is ons parkeerterrein daarom omgetoverd tot een waar paradijs voor koopjesjagers! Wij zorgen in ieder geval voor een mooi feestje! Kom jij scoren?

lees meer lees minder
SPEURTOCHT

SPEURTOCHT

JULI & AUGUSTUS: VOGELS SPOTTEN
Spot jij alle vogels bij ons in de winkel? Er valt namelijk veel over deze beestjes te leren! Wij hebben namelijk een hele leuke speurtocht uitgezet in onze winkel. Haal het startformulier bij onze servicebalie en lever deze, zodra je alle antwoorden hebt, ook weer daar in. Je ontvangt dan een leuke prijs!


Iedere maand hebben we een nieuwe speurtocht, passend bij het seizoen!


Iedere maand hebben we een nieuwe speurtocht, passend bij het seizoen!

lees meer lees minder
TUINADVIES NODIG?

TUINADVIES NODIG?

Op onderstaande data kun je bij ons door een professionele tuinarchitect een tuinschets laten maken. Hiervoor kun je kiezen uit twee verschillende schetsen: een eenvoudige schets naar aanleiding van een brainstorm met onze tuinarchitect of een gedetailleerder ontwerp waarmee je direct aan de slag kunt gaan!


De tuinarchitect is aanwezig op de volgende data: • 7, 14, 21 en 28 juni 2019

 • 5 juli 2019

 • 6, 13, 20 en 27 september 2019

 • 4 en 11 oktober 2019

 • 1, 8, 15, 22 en 29 november 2019

 • 6, 13 en 20 december 2019


Hieronder lees je nog wat uitgebreider over de verschillende pakketten:


Eenvoudige tuinschets


Wil je wel wat met je tuin, maar weet je nog niet wat dan is dit een ideale oriëntatie en kennismaking.
Voor maar €24,95 kan je samen met de tuinarchitect brainstormen over je tuin. Uiteraard krijg je de tekening mee naar huis. Deze sessie duurt 45 min.


Schetsontwerp


Weet je al zeker dat je je tuin gaat aanpakken, maar wil je hier een professionele tuin van maken? Dan is dit pakket het meest geschikt. Voor maar €49,95 kan je 90 minuten lang, onder genot van een drankje, samen met de tuinarchitect tot een geweldig ontwerp komen. Hiermee kun je direct al aan de slag in je tuin aangezien je een gedetailleerd schetsontwerp meekrijgt, een infomap en een kortingsbon van 10% voor je buitenplanten bij Intratuin Zevenhuizen.


Wil je reserveren voor één van de twee pakketten? Bel even met onze servicebalie: 0180-333900.

lees meer lees minder

Laatste nieuws

SALE!

SALE!

De sale is van start gegaan en dat betekent heel veel korting op heel veel artikelen, waaronder:
- 30% op alle fruitbomen;
- 30% op alle olijfbomen en palmen;
- 25% - 40% op alle tuinmeubelen;
- 40% op alle tuinkussens;
- tot 40% op onze buitenpotten;
- tot 50% op onze binnenpotten;
- 50% op de gehele kinderkamercollectie;
- 50% op heel veel kussens in de winkel;
- en nog veeeeel meer...! De uitverkoop loopt tot en met zondag 1 september, dus wees er snel bij. OP = OP! Kijk voor de actievoorwaarden op https://www.intratuin.nl/klantenservice/acties/extra-koopavond.

lees meer lees minder
MEEST DUURZAME BEDRIJF VAN DE REGIO!

MEEST DUURZAME BEDRIJF VAN DE REGIO!

Wist je dat wij één van de duurzaamste bedrijven zijn van de regio? Zo hebben wij bijvoorbeeld 1565 zonnepanelen op ons dak, waarmee we genoeg energie opwekken om 144 huishoudens te onderhouden! Ook vangen wij al het regenwater op, waarmee we vervolgens de planten weer water geven. Maar dat is nog niet alles..


In de gevels hebben wij dubbel isolerende beglazing aangebracht en er ligt energiebesparende dakbedekking op het dak. Daarnaast zijn de goten speciaal geïsoleerd, waardoor ook via die weg geen energie kan weglekken.


In de winkel gebruiken wij daglicht-gestuurde, energiearme verlichting. Naast de ‘zichtbare’ elementen hebben wij ook een warmte-koude-opslag op 100 meter diepte onder het bedrijf. Dit zorgt voor verkoeling en verwarming van het bedrijf. In de winter wordt de warmte uit de ondergrondse bronnen gebruikt om de winkel te verwarmen, in de zomer wordt de warmte juist daarnaartoe afgevoerd om weer in de winter te kunnen gebruiken. De warmtepompen die daaraan gekoppeld zijn, worden aangedreven door stroom die nu wordt opgewekt door de zonnepanelen.


Daarmee is het cirkeltje rond: wij zijn een groen tuincentrum, werken met en in het groen en wekken ook nog eens groene stroom op! Dit is de manier waarop wij werken. Wij voelen dat het zo hoort en vinden duurzaamheid zeer belangrijk. Door al deze investeringen zijn we een zeer energiezuinig tuincentrum, en misschien wel het meest duurzame van Nederland!

lees meer lees minder
WOONPLANTEN VAN DE MAAND AUGUSTUS: VLEESETENDE PLANTEN (20% KORTING!)

WOONPLANTEN VAN DE MAAND AUGUSTUS: VLEESETENDE PLANTEN (20% KORTING!)

Grillig om te zien, aparte vormen én een goed verhaal: vleesetende planten lokken met hun kleurrijke en grillige uiterlijk spinnetjes en insecten. Vervolgens vangen en verteren ze deze beestjes om aan hun voeding te komen. Deze maand staan ze in de spotlights en krijg je maar liefst 20% korting op alle vleesetende plantjes!


De bekendste Vleesetende planten zijn venusvliegenvanger (Dionaea muscipula), Sarracenia, zonnedauw (Drosera) en bekerplant (Nepenthes). Hun jachttechnieken verschillen per plant. Venusvliegenvanger gebruikt vangbladeren, die razendsnel dichtslaan. Bij zonnedauw blijft de prooi kleven aan de bladeren met tentakels. Ook ingenieus: de bladeren van Sarracenia hebben een bekervorm waarin insecten gevangen worden. Nepenthes gebruikt eveneens bekers, die hangen aan de bladuiteinden. 


Herkomst 
In het wild groeien Vleesetende planten in vrij vochtige gebieden met een stikstofarme bodem, zoals moerassen. Nepenthes doet dat in Zuidoost-Azië, Venusvliegenvanger en Sarracenia komen uit Noord-Amerika en zonnedauw groeit op alle continenten, behalve Antarctica.


Waar let u op bij de inkoop van Vleesetende planten? • Bij de inkoop van vleesetende planten is de potmaat het meest bepalend voor de prijs. 

 • Per soort kan ook de kleur, de lengte van de beker (Nepenthes) of trompet (Sarracenia) of het aantal bladeren (zonnedauw) bepalend zijn. 

 • Bij aankoop moet de kluit van de plantjes voldoende vochtig zijn. 

 • Hun behoefte aan hoge luchtvochtigheid en licht maakt ze ongeschikt om lang op een verkooppunt te staan, wees beducht voor indroging of bladvergeling. 


Keuze assortiment Vleesetende planten 
Bekerplant (Nepenthes) is een solist, venusvliegenvanger (Dionaea), zonnedauw (Drosera) en Sarracenia worden vaak in gemengde trays aangeboden.


Bekerplant De bekers van deze grillige blikvanger variëren in lengte van enkele centimeters tot meer dan 30 cm. Het zijn eigenlijk omgevormde bladeren die zich ontwikkelen als de plant voldoende licht krijgt. Insecten vinden nectar op het deksel boven de beker en kruipen rond, de beker in, op zoek naar meer. Net onder de bekerrand vinden ze nieuwe nectar, maar direct daaronder zit een glijbaan van was. Ze glijden hier op uit en vallen zo in de beker. Het spartelen van de beestjes activeert de klieren in de beker, die hierdoor een sterk zuur afscheiden. In twee dagen verteert dit zuur de insecten. Alleen het omhulsel van het beestje blijft over. De plant groeit als epifyt in bomen.


Venusvliegenvanger is de meest spectaculaire van de vleeseters. De bladeren van deze carnivoor bestaan uit twee delen die kunnen dichtklappen. Bij aanraking van een insect of kleine spin treedt het klapmechanisme in werking. De plant laat zich echter niet foppen. Om zeker te weten dat de prooi aanwezig is, moet deze de zes tastharen in het blad twee keer aanraken. Bij één keer aanraken, klappen de bladeren niet dicht.


Zonnedauw vormt perfecte rozetten tegen de grond en is voorzien van rode tentakels met aan het uiteinde een kleverige, glinsterende druppel. Hieraan dankt de bloem haar Nederlandse naam: zonnedauw. Kleine diertjes raken in de druppel verkleefd en worden door de beweeglijke tentakels naar het bladoppervlak geduwd waar ze worden verteerd.


Sarracenia is zeer effectief in het vangen van insecten. De plant lokt de beestjes met nectar, die in de bekers tuimelen en daar worden verteerd.


Verzorgingstips: • De meeste vleesetende planten houden van volle zon.

 • Boots een moerasomgeving na: de planten gedijen in zure, vochtige potgrond

 • Vleesetende planten drinken het liefst regenwater, gedestilleerd water of zacht kraanwater. Woon je in een streek met hard water: koken, laten afkoelen, klaar. 

 • Plantenvoeding hoeven ze niet, ze vangen hun eigen eten.

 • Haal dode bruine blaadjes en kelken weg, om schimmels te voorkomen.

 • Verpot de vleeseters om het jaar, in het voorjaar.

 • Geef vleesetende planten geen stukjes vlees, hier gaan de vallen van rotten.

 • In de winter verdorren de vallen van de plant. Geen paniek, in de lente verschijnen ze weer.

lees meer lees minder
TUINKALENDER - AUGUSTUS

TUINKALENDER - AUGUSTUS

De groei en bloei nemen langzaam af, de langste dag is voorbij. Natuurlijk is er meer dan voldoende te genieten in je tuin, maar hier en daar een beetje opruimen en bijsnoeien kan geen kwaad!


Snoeien • De hagen krijgen een laatste knipbeurt, ze zijn uitgegroeid

 • De coniferenhaag nog éénmaal snoeien: hierna niet meer, dat is niet goed voor de winterhardheid. Zorg ervoor dat de heg naar de bovenkant smal toeloopt, zo krijgen de onderste takken ook licht

 • Plaats aan het begin en aan het einde van de haag een paal en span daartussen een touw. Dit kun je gebruiken als leidraad, werk vanaf de kant waar je het beste kunt opruimen

 • Bessen en bramen terugsnoeien

 • De bloemen van de lavendel bijsnoeien, niet te diep vanwege de vorstbestendigheid

 • Bij de Skimmia, de Viburnum en andere winterbloeiers kun je de bloei (knop) afknippen. Deze soorten worden na de bloei gesnoeid (ongeveer maart).


Het gazon


De geur van pas gemaaid gras, daar worden mensen gelukkig van. Dat komt goed uit, want je zult je gras nu toch wel minimaal een keer per week moeten maaien. Misschien een karweitje voor de kinderen? • Als het droog en warm is mag het gras hoger blijven, dus stel de messen van de machine hoger af

 • Wacht bij voorkeur tot de avond met grasmaaien, dat is beter voor het gras

 • Bij terugkeer van vakantie, kun je het beste eerst in een hogere maaistand en pas de volgende keer op de normale hoogte maaien

 • Elke maand even bijmesten, bij voorkeur als er regen is voorspeld

 • Graskantjes afsteken, dat staat toch wel strakker

 • Gek genoeg is sproeien van je gazon niet echt nodig, met een paar regenbuien komt alles weer goed!


De vijver


Als het goed is, is de vijver het middelpunt van je tuin. Een bron van leven. De vissen hebben nu toch wel elke dag, liefst op hetzelfde tijdstip, voedsel nodig: ze vragen er zelfs om. • Let op: de jonge reigers vliegen uit en zorgen nu zelf voor hun voedsel. Misschien moet je de vijver (tijdelijk) even afdekken

 • Algengroei bestrijd je met watervlooien: direct resultaat!

 • Bij hoge temperaturen doe je ’s nachts de fontein aan, overdag blijft hij dan uit

 • Voor een stabiel vijvermilieu en een biologische voedingsbodem voeg je vijversubstraat toe

 • Drijvende plantmanden zijn handig en een leuk alternatief!

 • Dun de waterplanten uit maar houd je in: doe het geleidelijk

 • Dode planten verwijderen voorkomt algengroei

 • Vis ook wieren uit het water, met een hark of een schepnet

 • Vul je vijver regelmatig bij: spuit met de tuinslang water op het oppervlak, dan voeg je zuurstof toe

 • Pas op dat de hardheid (GH-waarde) van het vijverwater niet te laag wordt. Bij een lage GH-waarde kunnen bacteriën zich slecht ontwikkelen, zodat de vijver, zeker met warm weer, sneller groen zal worden. Meet de waterwaarden dan ook regelmatig, of laat dit gratis doen op de vijverafdeling van Intratuin


De moestuin


Het is een hele drukte in de tuin: je kunt nu doorlopend plukrijpe groenten oogsten, zoals tomaten, pepers, aubergine en peulvruchten. Wat een overvloed! • De nachten zijn langer, de ochtenden vochtiger: pas op voor slakken en schimmels. Pak het grondig aan, er zijn afdoende middelen te koop

 • Het is tijd om te oogsten: rode bessen, bosbessen, bramen, frambozen, kersen, kruisbessen, perziken, pruimen, vijgen en nog veel meer

 • De hoofdscheut van de tomatenplanten toppen, hier komen toch geen vruchten meer aan

 • Jonge courgettes en komkommers zijn malser, oogst ze op tijd

 • Gerooide aardappels goed laten drogen. Leg het loof niet op de composthoop, het kan ziektekiemen bevatten

 • Appels en peren zijn rijp als ze bij licht draaien gemakkelijk loskomen

 • Haal de bladeren rond de druiven weg: de zon kan er dan beter bij en de druif wordt zoeter

 • Plant nieuwe aardbeibedden voor volgend jaar, ze hebben dan nog de tijd om zich goed te ontwikkelen


De border


Het is nog volop zomer in de tuin. Er staat van alles in bloei, je raakt nog lang niet uitgekeken. Het kan heel warm worden deze maand, bewatering blijft belangrijk. • Hemelsleutel (Sedum spectabile) gaat in augustus bloeien. Deze plant trekt vlinders aan en kan ook prima in een pot op je terras of balkon

 • Verzamel zaden, als je om je heen kijkt zijn ze overal

 • Bloeiende planten wekelijks bijmesten

 • Tweejarige planten inzaaien, zoals viooltjes, vergeet-mij-nietjes, muurbloemen en duizendschoon

 • Steeds de uitgebloeide bloemen blijven verwijderen

 • Je kunt nu de kuipplanten stekken

 • Tijd om de buxus te stekken, omzoom je kruidentuin met de stekjes


Balkon en terras


Gebruik je balkon als extra woonkamer en geniet volop van de zwoele zomeravonden. Een citronellakaars helpt tegen muggen en een tuinfakkel geeft een romantisch sfeertje aan je buitenverblijf. • Geef de geraniums wekelijks vloeibare mest. Ook voor andere balkonplanten is er speciale mest, je planten fleuren er erg van op

 • Leef je uit op verlichting, een lantaarn of een speciale buitenkaars zorgt voor warmte en gezelligheid

 • Ondersteun je zonnebloemen en andere hoge planten, dan heb je er langer plezier van

lees meer lees minder
DUURZAAMHEID VAN ONZE KAS

DUURZAAMHEID VAN ONZE KAS

Al zeven jaar lang (sinds de bouw in 2012) zijn we volop bezig met duurzaamheid. We gebruiken regenwater als gietwater, hebben isolerende beglazing en energiebesparende dakbedekking, daglicht-gestuurde en energie-arme verlichting en een warmte-koude-opslag om het bedrijf mee te kunnen koelen en te verwarmen.


En nu wekken we met onze, net geplaatste, 1568 zonnepanelen ook nog eens stroom op. Met de zonnepanelen op het dak zal er ongeveer een halve megawatt aan energie opgewekt worden: genoeg om 144 huishoudens van stroom te voorzien. Het is vrijwel voldoende om ervoor te zorgen dat het tuincentrum zelfvoorzienend is. De zonnepanelen, geplaatst door Sol Solutions uit Pijnacker, liggen op het dak van het magazijn, het dak van de winkel en op de kas.


We zijn een groen tuincentrum, werken met en in het groen en wekken ook nog eens groene stroom op: groen in het kwadraat dus!

lees meer lees minder
GRASZODEN WEER VERKRIJGBAAR

GRASZODEN WEER VERKRIJGBAAR

Het seizoen van het gras is weer begonnen, zo ook onze levering van graszoden! Het is een hele makkelijke manier om direct een mooi grasveld in je tuin te krijgen. Je rolt de graszoden uit en je hebt meteen een mooi groen grasveld waar de buren jaloers op zijn.


De graszoden van Intratuin Zevenhuizen zijn van zeer hoge kwaliteit en worden speciaal gekweekt voor een langdurige en stevige grasmat.


Speelgras,


Het gras wat tegen een stootje kan!


Het ideale speelgazon of zonneweide is een grasvlakte dat frisgroen oogt, probleemloos een flinke belasting kan verdragen en uitnodigt tot het ontplooien van de meest uiteenlopende recreatieve activiteiten. Het speelgras is ideaal voor kinderen en huisdieren


Prijs per rol (1 m²): 3,49 (Let op: dit is de prijs wanneer je vóóraf bestelt*)


De graszoden zijn te bestellen bij onze servicebalie. Mocht je hier verder nog vragen over hebben of je wilt direct graszoden bestellen, bel dan even met een van onze medewerkers van de servicebalie: 0180-333900.


*Wanneer je de graszoden vooraf bestelt, betaal je €3,49 per m2. Graszoden die niet vooraf besteld worden, kosten €3,99 per m2. Wij bestellen namelijk graag het precieze aantal graszoden, om verspilling tegen te gaan. Daarnaast moeten de rollen ook verzorgd worden en gaan we daarom graag uit van het juiste aantal. 

lees meer lees minder
OFFICIELE DEALER VAN WEBER BARBECUE

OFFICIELE DEALER VAN WEBER BARBECUE

Wij zijn een officiële Weber dealer, dat betekend dat je bij ons het hele jaar door terecht kan voor de aanschaf van een mooie Weber barbecue en haar bijbehorende accessoires.


Weber heeft prachtige barbecues, buitenkeukens en bijbehorende accessoires. Alle producten van Weber zijn voorzien van een prachtig design, hebben doordacht ontwerp en zijn van optimale kwaliteit. De barbecues beschikken over  alle mogelijke gemakken. Daarnaast zijn de Weber producten eigentijds door zijn designs en kleuren, inspelend op de huidige trends. Maar bovenal kan je met Weber (door de perfecte ergonomie) eenvoudig en in alle veiligheid heerlijke gerechten bereiden voor al uw familie en vrienden.

lees meer lees minder
ASSORTIMENT WOODWICK KAARSEN

ASSORTIMENT WOODWICK KAARSEN

In onze winkel vindt u bij ons de kaarsen van het merk Woodwick terug. De kaarsen zijn te herkennen aan de heerlijke geur, de kenmerkende vorm van een zandloper, met een unieke lont en een rustgevend geknetter.


De kaarsen zijn als eerste van de hele wereld voorzien van een houten lont, wat zorgt voor het knisperende geluid. De was van de kaars is speciaal soyawas van de hoogste kwaliteit. In combinatie met parfum geven de parfumkaarsen een heerlijke geur. Er worden bij Woodwick enkel natuurlijke producten gebruikt. De WoodWick kaarsen zijn verkrijgbaar in diverse geuren en maten.

lees meer lees minder