• Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van onze winkels
 • Alles voor huis, tuin & dier
 • Beste groenadvies
 • Voorraad bekijken van onze winkels
Intratuin Amsterdam

Intratuin Amsterdam

Intratuin Amsterdam, ooit begonnen als plantenkwekerij Vliet en Wielinga op de plek van het huidige Amstel station, daarna verhuisd naar park Frankendael en uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam-Oost. Intratuin Amsterdam is veel meer dan een tuincentrum. Je vindt bij ons de nieuwste trends, tips en inspiratie voor je huis, tuin, terras en dier, passend in het seizoen. Voor ieder wat wils. Trek gekregen in een lekkere lunch? Dat kan in ons gezellige tuincafé Eten in de proeftuin. Onze medewerkers staan 7 dagen in de week klaar om hun kennis met je te delen en je te voorzien van het juiste advies. Wij verwelkomen je graag bij Intratuin Amsterdam. Het tuincentrum binnen de ring!

Leon
Leon Bedrijfsleider Intratuin Amsterdam

Faciliteiten

 • Wecycle bak Wecycle bak
 • Inname Nationale Tuinbon Inname Nationale Tuinbon
 • Inname VVV cadeaubon Inname VVV cadeaubon
 • Wisselen gasflessen Wisselen gasflessen
 • Nuttigen high tea Nuttigen high tea
 • Rolstoelen aanwezig Rolstoelen aanwezig
 • Met OV bereikbaar Met OV bereikbaar
 • Aan de dis Aan de dis
 • Toiletten Toiletten
 • Oplaadpunt elektrische fiets Oplaadpunt elektrische fiets
 • Invalidentoilet Invalidentoilet
 • Invalidenparkeerplaats Invalidenparkeerplaats
 • Gratis Wifi Gratis Wifi
 • Bezorgservice Bezorgservice
 • Horeca Horeca
 • Verkoop graszoden Verkoop graszoden

Adres

Routebeschrijving Intratuin Amsterdam
Nobelweg 10
1097 AR Amsterdam
020-4622922

info@amsterdam.intratuin.nl

Openingstijden

Maandag 10:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag 11:00 - 18:00
Extra openingstijden

Evenementen

Speurtocht in de winkel

Speurtocht in de winkel

Wie weet er het meest van insecten en dieren die leven in en op de bodem? Kinderen kunnen lekker op onderzoek uit in onze winkel en groene geheimen ontdekken tijdens deze nieuwe speurtocht. Haal de speurtocht op bij de servicebalie, ga op onderzoek uit in onze winkel. De antwoorden lever je weer in bij de servicebalie, je krijgt dan een leuk presentje! 


Iedere maand hebben we een nieuwe speurtocht, passend bij het seizoen! 

lees meer lees minder

Laatste nieuws

Nieuwe Corona maatregelen

Nieuwe Corona maatregelen

Lieve klanten,


Er zijn veranderingen van onze tijdelijke huisregels!


Vanaf het moment dat de scholen hun deuren weer openen zullen kinderen ook bij ons weer worden toegelaten. Let op hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Kom nog steeds zo veel mogelijk alleen inkopen doen. We laten slechts 1 kind per ouder binnen en verzoeken ouders vriendelijk doch dringend hun kind ten alle tijden dicht bij zich te houden.


We willen benadrukken dat wij enkel open kunnen blijven wanneer ons personeel veilig haar werk kan uitvoeren en altijd genoeg afstand kan worden bewaard (óók met kinderen).


De volgende regels zullen gelden:


-          Max 120 karretjes


-          Kom nog steeds het liefst alleen


-          Maximaal 1 kind per ouder


-          Houd 1,5meter afstand


-          Doe doelgericht inkopen


-          Iedereen wordt verzocht bij zijn/haar kar te blijven


-          Ouders dienen hun kind ten alle tijden bij zich te houden


We hopen op jullie medewerking en begrip! Zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

lees meer lees minder
Aanleg geveltuinen

Aanleg geveltuinen

Vergroen uw straat!


Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat groen goed is voor onze gezondheid. De laatste jaren is er dan ook steeds meer behoefte aan het vergroenen van onze leefomgeving.                                                                In de stad  zien wij regelmatig dat buurtbewoners gezamenlijk een groenproject aanpakken door bijvoorbeeld grote plantenbakken neer te zetten in de straat of door een of meerdere geveltuintjes aan te leggen. Zo ook in Amsterdam aan de Polderweg. Daar is in een korte tijd de buurt mooi vergroend. Het meest recente project aldaar betrof de geveltuinen: enthousiaste bewoners hebben een subsidie-aanvraag bij de gemeente ingediend (de gemeente stimuleert namelijk de vergroening van de stad) en zijn aan de slag gegaan om de stroken langs de bebouwing plantklaar te maken. Twee plantdeskundigen van Intratuin hebben met en onder veel enthousiasme van de bewoners een zestal geveltuintjes aangeplant.  Zo helpen wij elkaar om de stad groener te maken en een aangenamere leefomgeving te scheppen.


Geveltuinen dragen bij aan de biodiversiteit. Insecten en vogels vinden er hun voedsel en schuilplaats. Daarnaast kan de bodem door de beplanting het regenwater na heftige regenbuien beter opvangen, als een soort spons. Het groen zorgt ook voor verkoeling in de stad bij extreme hitte, immers de beplanting houdt minder warmte vast dan beton en tegels. Ook het fijnstof wordt door het groen opgevangen en zorgt voor een schonere lucht.


Meer groen in de buurt brengt mensen bij elkaar. Het is een makkelijke manier om je buren te leren kennen. Misschien willen ze wel meehelpen?


Dit alles in ogenschouw, reden temeer om onze stad te vergroenen.              
Bent u ook geïnteresseerd? Wilt u samen met uw buren uw straat vergroenen? Laat de gemeente dan het zware werk doen waarna  Intratuin u graag helpt bij het uitkiezen van de beplanting. Samen maken we Amsterdam steeds groener!

lees meer lees minder
Neonicotinoiden

Neonicotinoiden

Intratuin Amsterdam is een groen bedrijf. Wij werken met de natuur en zijn er sterk van afhankelijk. Wij willen dat onze klanten goede, gezonde en robuuste planten bij ons kunnen kopen. Dus geen steriele kasplantjes die stijf staan van de pesticiden en eenmaal thuis schrikken van de werkelijke natuur die ze omringt. 


Daarom streven we naar zo veel mogelijk biologisch, want dat is het beste voor de natuur. En levert de beste kwaliteit! Tegelijk zijn we een tuincentrum dat zoveel mogelijk tegemoet wil komen aan de wensen van alle klanten. We zijn daarvoor afhankelijk van wat kwekers aanbieden. We kopen al het biologisch aanbod dat binnen redelijke prijzen ligt. Soms is het aanbod te duur, dan wordt het niet verkocht en moeten we het weggooien. Dat willen we niet. En voor sommige planten is nog geen biologische variant beschikbaar. We zoeken in heel Europa! We zijn voortdurend in gesprek met onze leveranciers om ze te helpen om te schakelen naar biologische teelt.


Het is heel goed dat Frankrijk heeft besloten de vijf neonicotinoiden geheel te verbieden. Nederland, of Europa als geheel, is helaas nog niet zo ver. Intratuin Amsterdam wel! We hebben jaren geleden al besloten deze gifstoffen uit te faseren en deze zijn inmiddels niet meer bij ons te koop. Ook volgen we onderzoeken naar andere stoffen die mogelijk slecht zijn voor bijen, vlinder en het bodemleven. 


Help ons de teelt van kamer- en tuinplanten te vergroenen! We zijn daarvoor afhankelijk van klanten als jullie.

lees meer lees minder
Kom genieten van onze vernieuwde high tea

Kom genieten van onze vernieuwde high tea

Wil je lekker bijkletsen met een vriend of vriendin? Verras hem of haar dan met deze heerlijke proeverij met een uitgebreid aanbod van huisgemaakte lekkernijen. Verse soep van het seizoen, groentesticks met een verse dip, een heerlijke crumble, chocolade cannelloni en onze welbekende toffe makkers. Stel je eigen mini broodje samen met een van de huisgemaakte broodsalades. En geniet ondertussen van een verse kop thee, zelf samen te stellen door te kiezen uit diverse losse theesoorten en verse kruidenmixen.


Graag minimaal 2 dagen van te voren reserveren. Wil je met een grote groep komen? Graag vragen wij om nog eerder te reserveren. De High tea dient vooraf betaald te worden.
Vraag een van onze horecamedewerkers naar de mogelijkheden.

lees meer lees minder
Hemelswater

Hemelswater

Hemelswater


Hemelswater is bier wat gemaakt wordt van regenwater. Het is een mannier om bewust zijn te creeeren voor circulaire processen en verduurzaming. Het water dat wordt gebruikt wordt onder andere bij Intratuin Amsterdam opgevangen. Inmiddels wordt er niet alleen bier van het regen water gebrouwen, maar wordt het ook gebruikt om heerlijke gintonic te maken! Het bier heeft op 9 januari jongsleden nog de horecava innovation award gewonnen!

lees meer lees minder
Bloemen

Bloemen

Nieuw in ons assortiment! Prachtige snijbloemen!Losse bloemen, boeketten, rouw-  en bruidswerk. Voor al uw bloemen wensen bent u bij ons aan het goede adres!

lees meer lees minder