Laden..

Watermunt (Mentha aquatica) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430269

Alles over de Watermunt (Mentha aquatica) D 9 H 20 cm

Herkomst
De Watermunt komt van nature voor in Europa, het noorden van Amerika, en delen van Azië, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Deze plant is langs de Nederlandse sloten en plassen als oeverplant te vinden, maar staat ook op andere vochtige plaatsen.

Kenmerken
De groene bladeren van deze vaste plant geuren naar pepermunt en kunnen gebruikt worden om kruidenthee van te zetten. De lilaroze lipbloemen zitten in bolvormen aan de stengels, die 30-90 cm lang kunnen worden. De bloei is van juni tot eind oktober en in deze periode worden vlinders, bijen en hommels hier naartoe gelokt. Deze moerasplant groeit zowel in de zon als lichte schaduw; hoe meer zon, des te meer bloemen er zullen ontstaan. Deze sterke plant vermeerderd zich makkelijk met wortelstokken en kruipende stengels en verspreidt zich zo tussen andere planten door. Mooi in combinatie met rietachtige bladeren zoals van Lissen.

Munt wordt van oudsher veel gebruikt in de natuurgeneeskunde tegen vele kwalen, zoals bij verkoudheid en spijsverteringsproblemen.

Verzorging
Vanwege de uitbreidingsdrang van deze moerasplant is een kleine vijver niet geschikt. Sluit de wortels op in een vijvermand met wat armere grond en haal de stengels die daarbuiten groeien regelmatig weg om uitbreiding te beperken. Vermeerdering is eenvoudig door de stengels met wortels af te knippen of de wortelkluit te delen. Als de uitgebloeide bloemen niet worden weggehaald ontstaan er zaden, die makkelijk ontkiemen. In de winter sterft de plant boven de grond af, maar de wortelstokken zijn goed bestand tegen vorst en lopen in het voorjaar weer uit. Bladeren die gedurende de winter in de vijver liggen kunnen beter worden weggehaald, om rotting te voorkomen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
PlaatsingWater
EAN8713469105149
Latijnse plantennaamMentha aquatica
PlantennaamWatermunt
Planthoogte bij aankoop (cm)20
Potmaat (cm)9
ConsumptieNiet eetbaar
BloeiperiodeAugustus, Juli, Juni, Mei
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWatermunt (Mentha aquatica) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top