Laden..

Waterlelie (Nymphaea 'Joey tomocik') D 11 H 30 cm

17.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429954

Alles over de Waterlelie (Nymphaea 'Joey tomocik') D 11 H 30 cm

Herkomst
Deze variant van de bekende inheemse witte Waterlelie heeft een donkerroze bloem. Het is een Noord-Amerikaans soort, waardoor de winterhardheid iets gevoeliger ligt.

Kenmerken
Deze winterharde plant heeft ronde, drijvende bladeren en opvallende gele bloemen. Onder de grote, drijvende bladeren kunnen waterdieren schuilen en ze zorgen tevens voor schaduw. De grote bloemen steken net boven het water uit en bloeien van juni-oktober. De bladeren zijn 20 cm in doorsnede en hebben decoratieve roodbruine vlekken. De gele bloemen hebben donkergele meeldraden en na bevruchting ontstaat een ronde zaaddoos met veel zaden daarin. Deze waterplant kan in grote vijvers worden toegepast en houdt ervan om op 60-120 cm diepte te wortelen.

De Waterlelie komt voor in bekende sprookjes. Ook worden kikkers vaak afgebeeld op een Waterlelieblad. De bloemen sluiten zich 'Savonds en gaan alleen op een zonnige plaats goed open.

Verzorging
Zet deze waterlelie in een vijvermand met kleiachtige grond in de vijver op een zonnige plaats. In de winter sterven de bladeren af en kunnen dan het beste worden verwijderd, om rotting in het vijverwater te voorkomen. Wanneer de Waterlelie erg groot wordt dan kan hij gaan drijven, omdat er lucht in de wortels zit. Het beste kan de wortelkluit dan worden gescheurd en hiervan slechts een klein, jong gedeelte terug worden gezet in de vijvermand, met hierin wat verse vijvergrond. Wanneer er geen of weinig bloemen komen is dit een teken van voedselgebrek. Er kan dan een speciale voedingstablet in de vijvergrond worden gestoken.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Bloeikleur volgens kwekergeel
PlaatsingWater
EAN8712815747712
Latijnse plantennaamNymphaea 'Joey Tomocik'
PlantennaamWaterlelie
Planthoogte bij aankoop (cm)30
Potmaat (cm)11
ConsumptieNiet eetbaar
BloeiperiodeAugustus, Juli, Juni, September
Tips bij het plantenDe waterlelie is een prachtige plant met hele mooie bloemen. Hij is ook nuttig in de vijver; door zijn grote bladeren geeft hij veel schaduw, dit voorkomt algengroei en is tevens ook een schuilplaats voor vissen en andere waterdiertjes. BELANGRIJK: zet de waterlelie altijd in een grote mand of korf en gebruik hiervoor de juiste waterlelie-aarde. De plant in het begin niet al te diep zetten.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Plantdiepte (cm)-30 tot -80 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWaterlelie (Nymphaea 'Joey tomocik') D 11 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top