Laden..

Watergentiaan (Nymphoides peltata) D 11 H 22 cm

3.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429845

Alles over de Watergentiaan (Nymphoides peltata) D 11 H 22 cm

Herkomst
Deze inheemse plant komt voor in plassen in het Noordwesten van Europa. Dit familielid van de Watergentianen heeft opvallende gele bloemen.

Kenmerken
Op het eerste gezicht lijkt de Watergentiaan wat op de Gele Plomp, die in Nederland ook vrij algemeen voorkomt. Beide waterplanten hebben drijvende ronde bladeren met daartussen gele bloemen, maar bij de Watergentiaan is de bloemvorm wat sierlijker. De bloemen staan in groepen bij elkaar aan stengels die iets boven het water uitsteken en iedere bloem bloeit slechts 1 dag. Onder de grote, drijvende bladeren kunnen waterdieren schuilen en ze zorgen tevens voor schaduw. Om te zorgen dat deze plant goed de winter doorkomt is het nodig om de vijvermand op 40-60 cm diepte te zetten, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand.

Deze waterplant zorgt voor een goede waterkwaliteit in de vijver, want de bladeren produceren onder water ook zuurstof.

Verzorging
Deze waterplant vraagt weinig verzorging. In de winter sterven de bladeren af en kunnen dan het beste weggehaald worden, zodat ze niet in het vijverwater liggen te rotten. Zodra in het voorjaar het vijverwater opgewarmd is komen de jonge bladeren weer boven water. Zet de Watergentiaan in een vijvermand met kleiachtige grond, want daarin groeien ze van nature graag. Combineer de Watergentiaan liever niet met waterlelie en Gele Plomp, omdat Watergentiaan minder snel uitbreidt en door de 2 andere soorten verdrongen zal worden. Ook zal het mooier zijn om te kiezen voor een waterplant met een andere bladvorm, zodat er meer afwisseling ontstaat.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Bloeikleur volgens kwekerGeel
PlaatsingWater
EAN8712044849652
Latijnse plantennaamNymphoides peltata
PlantennaamWatergentiaan
Planthoogte bij aankoop (cm)22
Potmaat (cm)11
ConsumptieNiet eetbaar
BloeiperiodeAugustus, Juli, Juni
Tips bij het plantenZuurstofplanten halen voedingsstoffen uit het water en zorgen daarmee voor voedselarm water, waarin algen nog maar weinig kans van leven hebben. Met de productie van zuurstof worden natuurlijke afbraakprocessen van afvalmaterialen in de vijver bevorderd. Dit resulteert in een heldere en gezonde vijver. De planten staan al in een mandje en kunnen rechtstreeks in de vijver worden gezet.
StandplaatsHalfschaduw, Zon
Plantdiepte (cm)-15 tot -80 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overWatergentiaan (Nymphoides peltata) D 11 H 22 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top