Laden..

Vogelbescherming en Intratuin gaan samen tuinen vergroenen

Vogelbescherming en Intratuin gaan samen tuinen vergroenen

Zeist, 15 maart 2018 

Vogelbescherming Nederland en Intratuin Nederland gaan samen zorgen voor meer groen in voor- en achtertuin. Vandaag ondertekenden de organisaties in Barneveld een overeenkomst om samen te werken aan meer natuur in de Nederlandse tuinen. Uit onderzoek door GFK blijkt dat veel mensen eigenlijk geen tegels willen, maar niet goed weten hoe ze hun tuin vogelvriendelijk kunnen inrichten. Ook blijkt dat ze daarbij vooral hulp willen van Vogelbescherming en de tuincentra.

 

 

Alle tuinen van Nederland bij elkaar opgeteld levert een gebied op ter grootte van bijna 44.000 voetbalvelden! Dat zou een mooi natuurgebied kunnen zijn, maar in veel tuinen valt er helaas weinig leven te ontdekken. Maar liefst 40% van de tuinen (ruim 17.000 voetbalvelden)  is bestraat. In tuinen met tegels is bijna geen ruimte voor de natuur, zoals vogels, vlinders en egels. Daar moet iets aan veranderen: tegels eruit, groen erin! 

Uit het onderzoek van GFK blijkt dat mensen wel hun tuin willen vergroenen, maar niet goed weten hoe. Ook wil meer dan 95% van de mensen meer vogels en dieren in hun tuin. Ze verwachten dat Vogelbescherming ze samen met de tuincentra hier over adviseert. Daarom slaan Vogelbescherming en Intratuin de handen in één. Op de afdeling “leven in de tuin” van Intratuin worden consumenten geholpen om hun tuin diervriendelijker in te richten. Bovendien organiseren Intratuin en de Vogelbescherming trainingen voor het personeel van Intratuin zodat zij beter kunnen inspelen op de vragen van de klanten. 

Intratuin biedt veel assortiment specifiek voor het tot leven brengen van de tuin, waardoor  vogels, vlinders, bijen en egels extra leefruimte krijgen. Vogelbescherming is de deskundige op het gebied van natuurvriendelijk tuinieren. Vogelbescherming beschikt over een grote groep vrijwillige Tuinvogelconsulenten die op verzoek advies kunnen geven over vogelvriendelijke tuinen. Zij gaan dan bij een tuineigenaar op bezoek en inventariseren de mogelijkheden en wensen. Met deze informatie wordt een advies op maat op papier gezet.  

Voor foto’s of meer informatie: 

Marieke Dijksman, Vogelbescherming Nederland 06 53 71 96 14 

www.vogelbescherming.nl/in-mijn-tuin

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top