Laden..

Download je gratis kerst raamtekening

Deel je kerstdecoratie met voorbijgangers met prachtige kerst raamtekeningen. Om binnen en buiten, met het gezin en de buren, in de kerstsferen te komen ontwikkelde Intratuin samen met  illustratoren raamtekeningen die gratis te downloaden zijn. Zo maakt iedereen in een handomdraai een kerstcanvas in zijn of haar woonkamer waar óók de buurt van kan meegenieten. Intratuin roept iedereen in Nederland op om mee te tekenen en zo samen het Nederlandse straatbeeld omtoveren in één groot kerstschetsboek. 

Wil je een mooie raamtekening, bekijk dan onze kerst raamstickers en stiften.

Breng de hele buurt in kerstsfeer en download de gratis illustraties!

1. Download één (of meerdere) illustratie(s) en print deze uit. Alle illustraties zijn verkrijgbaar in vier verschillende formaten, dus je kiest zelf hoe groot je de tekening maakt. Kies je bijvoorbeeld voor een A3 formaat, dan print je twee A4'tjes.

2. Bevat je illustraties meerdere A4'tjes, knip ze dan uit langs de stippellijn en bevestig de delen aan elkaar met plakband.

3. Plak het sjabloon aan de andere kant van het raam. Als je het op een buitenraam plakt, dan plak je het sjabloon dus aan de buitenkant op, zodat je krijtstift aan de binnenkant zit en er niet af regent. De tekening van Shon bevat tekst. Wil je dat die vanaf buiten leesbaar is?  Download dan de gespiegelde versie. 

4. Trek de raamtekening aan de binnenkant van het raam over met een krijtstift.

5. Deel jouw raamtekening op social media met de hashtag #intratuin en inspireer anderen om ook een kunstwerk te delen met de buurt! 

A4 formaat is 1 A4, A3 formaat is 2 A4'tjes, A2 formaat is 4 A4'tjes en A1 formaat is 8 A4'tjes.

Illustratie van Karlijn van de Wier 

XS = A4

S = A3

M = A2

L = A1 

Illustratie van Marloes de Kiewit

XS = A4

S = A3

M = A2

L = A1

Illustratie van Shon Price - Ambachtelijk Graficus

XS = A4A4 gespiegeld

S = A3 | A3 gespiegeld

M = A2 | A2 gespiegeld

L = A1 | A1 gespiegeld

Illustratie van Karlijn van de Wier

XS = A4

S = A3

M = A2

L = A1

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top