Laden..

Meer groen, geluk en inspiratie in je leven!

De zomer ligt alweer bijna achter ons. De zon laat het vroeger afweten en we nestelen ons steeds vaker een avondje op onze comfortabele hoekbank. Hoog tijd dus, om de natuur – en daarmee kleur, energie, rust en een lach – naar binnen te halen. Een flinke dosis groen draagt bij aan je welzijn, werkt inspirerend en zorgt voor positieve energie en gevoel van geluk. Een plant kan letterlijk het zaadje vormen voor een structurele verrijking van jouw leven. Wij noemen dat plantfulness. 

Uit onderzoek blijkt dat de mens zich gemiddeld 90% van de tijd tussen vier muren bevindt. In het najaar is het daarom extra belangrijk de natuur naar binnen te brengen. Denk er maar eens over na; we leven, werken en recreëren veelal binnen, met name als het kouder wordt. In het najaar verkiezen we ook vaak de auto boven de fiets. Minder buiten zijn betekent automatisch minder contact met de natuur. Toch hebben we dit nodig: de mens heeft een oerbehoefte aan natuur en groen. Kamerplanten doen denken aan de natuur en brengen daarmee rust en concentratievermogen. We signaleren dat mensen na deze uitdagende tijden behoefte hebben aan rust en bezinning in het comfort van hun eigen huis en lijf. Dat dit steeds vaker gebeurt in een ruimte waarin ook veel groen staat, is een hele logische ontwikkeling. Groen is onmisbaar voor een gezonde balans tussen lichaam en geest. Deze bewustwording planten wij graag bij jou in het hoofd én in het hart. Ben je ook klaar voor meer groen, geluk en inspiratie in jouw leven? Met plantfulness zorg jij ervoor dat je leven verrijkt, je beter kan ‘aarden’ en écht contact maakt met de wereld om je heen.

PLANT ENERGIE

Terwijl we onze lunch te snel opeten, pakken we onze sporttas in én lezen we het nieuws. Herkenbaar? Als we ons energieker willen voelen moeten we er een deel van de tijd helemaal voor gaan, maar ons daarna ook weer volledig ontspannen en opladen voordat we de volgende uitdaging aangaan. Een groeipauze inlassen dus voor extra energie daarna!

 

 

 

Dit zijn planten waar je een energieboost van krijgt:

 1. Gatenplant (Monstera deliciosa) D 21 H 80 cm
  Gatenplant (Monstera deliciosa) D 21 H 80 cm
  Waardering:
  60%
  17.99

The grass is greener when you water it -Maak een lijstje van dingen die je energie geven. Kies er één uit, geef het aandacht en probeer daarvan een ritueel te maken. Elke dag naar buiten gaan in de pauze bijvoorbeeld, iedere ochtend rustig ontbijten of iedere zaterdag al je planten water geven en besproeien met een plantenspuit.


PLANT EEN LACH

Een lach op je gezicht zorgt ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt waardoor je je beter gaat voelen. Daardoor zie je er wanneer je lacht niet alleen gelukkig uit, maar voel je je ook gelukkig. Wat dit met planten te maken heeft? Sommige planten toveren met hun excentrieke uiterlijk spontaan een glimlach op je gezicht – smile and wave!

 

Een cadeau krijgen zorgt voor een lach op je gezicht, maar een cadeau geven is nog leuker. Geef eens een plant cadeau, want planten symboliseren langdurige vriendschap en de gever zal er heel lang plezier van hebben en jij dus ook!

Deze planten toveren een lach op je gezicht:

 1. Stippenbegonia (Begonia maculata) D 17 H 40 cm
  Stippenbegonia (Begonia maculata) D 17 H 40 cm
  Waardering:
  0%
  16.99
 2. Pannenkoekenplant (Pilea peperomoides) D 15 H 30 cm
  Pannenkoekenplant (Pilea peperomoides) D 15 H 30 cm
  Waardering:
  0%
  14.99
Wat doen planten met jou? Vertel het ons met #plantfulness op Instagram.

Stekkies van plantengekkies

Planten doen écht wat met je, dat bewijzen deze plantengekkies! In het voorjaar deden wij op Instagram een oproepje; 'ben jij gék op planten en staat jouw huis er vol mee? Dan zoeken we jou!' We hebben zoveel groene aanmeldingen gehad van plantenlovers uit het hele land, maar deze vier willen we graag aan je voorstellen! Meet Hanneke, Marjolein & Geart-Jan, Jacomijn en Cassandra. Zij showen hun gi-ga-plantencollectie, vertellen hoe ze alle planten in leven houden én geven je de best bewaarde verzorgingstips. Kijk je mee in de stekkies van deze plantengekkies?

PLANT RUST

Het klinkt zo logisch maar wat vinden we het lastig: tijd voor jezelf maken. Planten zijn de ideale reminders voor rustmomentjes. Door een ‘groen’ tijdslot in je agenda te blokken bouw je dagelijkse momenten van rust in – gebruik die momenten om je planten te verpotten, water te geven of dode blaadjes weg te halen. Wist je dat als je contact maakt met de natuur er verstilling plaats vindt, waardoor je ook een verbinding maakt met je eigen basis? Zie het dus als een afspraak met jezelf én je plant, die je niet mag afzeggen. Op die manier heb je een goede stok achter de deur.

Dit zijn de ideale planten om rust mee te creëren:

 1. Vrouwentong (Sansevieria masoniana 'Victoria') D 17 H 60 cm
  Vrouwentong (Sansevieria masoniana 'Victoria') D 17 H 60 cm
  Waardering:
  0%
  19.99
 2. Paradijsvogelplant (Strelitzia nicolai) D 19 H 90 cm
  Paradijsvogelplant (Strelitzia nicolai) D 19 H 90 cm
  Waardering:
  90%
  24.99

(H)erken groen - Dit is een bekende mindfulness oefening die kan helpen om focus en rust aan te brengen in je leven. Kijk eens met andere ogen naar je omgeving, of kijk eens écht naar je plant en de prachtige bladeren die eraan zitten. Ga op zoek naar dingen die je niet eerder zijn opgevallen: hoe lopen de nerven op het blad, hoeveel grote en kleine bladeren zitten er aan een plant, hoe bepaalt het zonlicht de kleur groen, etc. Leef niet op de automatische piloot en (h)erken groen. 


PLANT KLEUR

Kleur heeft veel meer invloed op je gemoedstoestand dan je misschien denkt. Zo geeft oranje een warm en gezellig gevoel, terwijl blauw het gevoel van ruimte en vrijheid uitstraalt. Groen is dé kleur van moeder natuur, tint van het hart (ja, echt) en verbondenheid. Groen valt  precies in het midden van het kleurenspectrum en helpt je daardoor om in harmonie en evenwicht te blijven. Groen laat je naar binnen keren, de balans in jezelf hervinden en van daaruit contact te maken met de buitenwereld. Kamerplanten zijn de perfecte kleurbrengers voor thuis!

Dit zijn planten die kleur geven aan je leven:

 1. Bamboo Orchid (Dendrobium 'Bloomin' Orange') D 12 H 50 cm
  Bamboo Orchid (Dendrobium 'Bloomin' Orange') D 12 H 50 cm
  Waardering:
  0%
  11.99
 2. Viooltjesorchidee (Miltonia) D 12 H 50 cm
  Viooltjesorchidee (Miltonia) D 12 H 50 cm
  Waardering:
  0%
  14.99

You grow, girl! – Kleur geven aan je leven betekent dat je jouw leven invult zoals jij dat wilt. Laat je bij het maken van jouw keuzes niet leiden door wat anderen doen of vinden. Durf af te wijken van anderen en wees niet bang om buiten de boot te vallen. Probeer eens wat nieuws uit, ook al ken je niemand anders die zich daarmee bezighoudt of probeer eens planten te stekken om te
kijken hoe dat je afgaat.


Ontdek jouw plantfulness
Jezelf opladen met nieuwe energie en inspiratie, of ruimte maken voor ontspanning. Het kan met planten. Maar hoe plantful ben jij? In de uitslag van deze test geven we je tips voor nog meer plantfulness in jouw leven.
Start de test
Back to top