Laden..

Pitloze witte druif (Vitis vinifera 'Himrod')

8.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
431790

Bekijk de voorraad in alle winkels
Alles over de Pitloze witte druif (Vitis vinifera 'Himrod')

Herkomst
Vooral landen zoals Frankrijk, Chili, Duitsland en Italië staan bekend staan om de vele soorten wijnen en druivenplantages. Toch komt de druif oorspronkelijk uit de gebieden rond de Zwarte Zee en met name Iran. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt van druiven. Zo zijn er scherven gevonden van wijnpotten, deze dateren van ongeveer 7000 jaar terug.

Kenmerken
Het ras Himrod heeft geelgroene druiven, die officieel witte druiven heten en geen pitten bevatten. In juni-juli bloeit de struik met groenachtige, kleine bloemen in trossen. Daarna verschijnen de vruchten, die in het najaar kunnen worden geoogst. Ook in het Nederlandse klimaat worden de trossen goed rijp en zoet van smaak. De vruchten van dit ras zijn middelgroot en kunnen vers gegeten worden, maar ze zijn ook geschikt om sap of wijn van te maken. Himrod staat bekend om zijn resistentie tegen ziektes en is zelfbestuivend.

In warme zomers zijn ze pitloos, in koudere zomers kunnen er toch her en der pitjes in de vruchten zitten.

Verzorging
Druiven staan erom bekend dat ze gaan 'bloeden' als ze in het voorjaar worden gesnoeid. Er kan dan zoveel vocht uit de takken lopen dat de plant niet goed meer groeit of er zelfs dood van gaat. Dit kan in een zachte winter zelfs al bij snoeien in januari of februari gebeuren, dus daarom is het advies om in de herfst, uiterlijk in december de zijscheuten goed terug te snoeien tot op 2-3 ogen vanaf de hoofdstam. Ook in de zomer kan er worden gesnoeid, want de druif maakt lange scheuten. Zorg wel dat er 3-5 bladeren boven een tros blijven zitten, want dat zorgt voor voldoende suikers in de vruchten. Ook hebben de vruchten voldoende zonnewarmte nodig om goed op smaak te komen. Een zonnige plaats, bijvoorbeeld tegen een zuidmuur, is het meest ideaal. De takken kunnen vele meters lang worden, zodat ze meestal horizontaal worden geleid, bijvoorbeeld langs draden. In maart kan de struik worden bemest met een kalkrijke meststof.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717263019190
Extra informatieLekker en geeft veel vruchten
Typedruivenstruik
Latijnse plantennaamVitis vinifera ‘Himrod’
PlantennaamPitloze witte druif
Voedingin de winter siertuincompost met ruim gedroogde koemest rond de plant aanbrengen. In de zomer 1 of 2 keer bijmesten met Intratuin bordermeststof of Intratuin biologische groente- en fruitvoe
Bloeikleur volgens kwekergroen-gele bloemen
Tips bij het plantendompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond of potgrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat, waarbij de bovenkant van de kluit gelijk wordt gehouden met de grond en druk de aarde goed aan.
Bestuivingzelf
Bloeiperiodejuni
Vorstbestendiggoed
Standplaatszon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overPitloze witte druif (Vitis vinifera 'Himrod')
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top