Laden..

Intratuin bloembollen Zomerklokje (Leucojum aestivum) 8 stuks

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
Serie: intratuin
3.99
Niet op voorraad
SKU
1348926

Omschrijving

Herkomst
Het Zomerklokje is inheems in Europa en staat in Nederland en België op de Rode lijst van zeldzame en bedreigde plantensoorten. Van nature groeien ze op vochtige/ moerassige plaatsen bij rivieren en op laagveen.

Kenmerken
Deze bloembollen bloeien in de maanden april, mei en juni met witte, klokvormige bloemen in een hoogte van 40-60 cm. Aan de bloemstengel hangen 2 tot 9 klokjes, die groene stippen hebben. Zet ze op een plaats in de zon of lichte schaduw in vochthoudende tot moerassige grond. Hoe zonniger de plaats is des te vochtiger de grond moet zijn. De lange smalle bladeren worden ongeveer even hoog als de bloemstengels en staan stevig rechtop. De Zomerklokjes groeien van nature in groepen bij elkaar, wat in de tuin ook het mooiste effect geeft.

In het vroege voorjaar bloeien deze bollen na elkaar, zodat over een lange periode kleur in de tuin ontstaat.

Verzorging
Plant deze bloembollen in de periode van september tot en met december op een diepte van 10 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de bol. Zet de bollen met de punt naar boven en houd ongeveer 5 cm tussenruimte. Ze kunnen vele jaren op dezelfde plaats blijven staan en breiden zich langzaam uit met broedbollen. Het Zomerklokje wordt graag bezocht door bijen en vormt na bestuiving ook zaden, die gebruikt kunnen worden voor vermeerdering. Als de pol te groot wordt dan kan deze in de herfst worden gedeeld.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Serie intratuin
Plantennaam Zomerklokje
Planttijd September tot december
Verpakkingsinhoud (stuks) 8
Gewicht (kg) 0,05
Latijnse plantennaam Leucojum aestivum
Tips bij het planten Maak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Plantsoort Eenjarig
Maximale groeihoogte (cm) 40 cm
Bladkleur Groen
Giftig Wel giftig
Bloeikleur Wit
Bloeiperiode April, Mei
Geur Zonder geur
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm) 5 cm
Plantafstand (cm) 5 cm
EAN 8717263343363
Type Bloembollen najaar

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overIntratuin bloembollen Zomerklokje (Leucojum aestivum) 8 stuks

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top