Laden..

Lasagnepakket "Hollandia Col gemengd 23 stuks

6.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
1347412
Alles over de Lasagnepakket "Hollandia Col gemengd 23 stuks

Herkomst
De bloembollen in dit pakket hebben verschillende herkomsten en zijn allemaal winterhard.

Kenmerken
Deze bloembollen bloeien in de Hollandse kleuren rood, wit en blauw in de maanden april en mei. Ze zijn bedoeld om in een mand of bloempot te worden geplant voor op het terras of balkon, maar zijn ook geschikt voor de volle grond in de tuin. Al deze bloembollen houden van een zonnige en beschutte plaats. Als de bloembollen eenmaal zijn uitgebloeid is het goed om de bloemstelen af te knippen en het blad te laten zitten, zodat dit rustig kan afsterven. De bollen kunnen dan het volgende jaar weer in bloei komen. Het is belangrijk om de mand of bloempot tijdens vorstperiodes binnen te halen, omdat ze zo eerder doodvriezen dan wanneer ze in de tuin geplant zijn.

Rond 3000 jaar voor Chr. werd de Papyrusplant al gebruikt door de Egyptenaren om papier van te maken, waarop contracten werden vastgelegd.

Verzorging
De bloembollen in dit pakket kunnen worden geplant in de periode september-december. Gebruik hiervoor goede potgrond en geef na het planten de bollenmand goed water, zodat de groei op gang komt. De grootste bloembollen kunnen in een laag op een diepte van 15-20 cm worden geplant, gemeten vanaf de bovenkant van de bol. Zet de bollen met de punt naar boven in de grond, bedek ze met een laagje grond zodat ze niet meer zichtbaar zijn en leg de volgende laag bollen er bovenop. Bedek ook die weer met een laag porgrond en plant als laatste de kleinste bollen. Breng een laag potgrond van circa 5 cm en eventueel siersplit aan, voor de afwerking. Tijdens de bloei is het belangrijk om de bloembollen voldoende water te geven, zodat ze niet verdrogen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Inhoud23 stuks
Gewicht (kg)0,35
EAN8717263342984
Serieintratuin
Geurzonder geur
Bloeikleurmeerdere kleuren
Maximale groeihoogte (cm)25 tot 35 cm
PlanttijdSeptember tot december
Tips bij het plantenMaak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Bloeikleur volgens kwekergemengd
Plantsoorteenjarig
Bloeiperiodeapril, mei
Plantdiepte (cm)8 - 12 cm
Plantafstand (cm)8 - 10 cm
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overLasagnepakket "Hollandia Col gemengd 23 stuks
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top