Laden..

Klimroos (Rosa 'Grand Award') D 22 H 70 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
24.99
Niet op voorraad
SKU
10332244

Alles over de Klimroos (Rosa 'Grand Award') D 22 H 70 cm

Herkomst
Oorspronkelijk komt de roos uit het noordelijke deel van de wereld. Ze komen voor van Noorwegen tot Noord-Afrika en van Canada tot Mexico. De eerste rozen werden gebruikt in tuinen in China rond 1250. Daar werden rozen ook veel gekruist, waardoor er vele nieuwe soorten rozen zijn ontstaan. We onderscheiden daarin de struikroos, de stamroos en de klimroos en bodembedekkende roos

Kenmerken
Deze donkerrode klimroos is een prachtige toevoeging in uw tuin. De rijke bloei is lang - van mei tot en met oktober met grote bloemen. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen wordt de bloei bevordert. Dit is een ideale klimmer voor bijvoorbeeld pergola of rozdenboog. Bijkomend voordeel, rozen zijn gemakkelijk in onderhoud. Zorg eenvoudig en snel voor een goede biodiversiteit in de tuin met deze prachtige roos.

Rond de roos hangt al eeuwen een grote symboliek. Deze kan verschillen per cultuur en is door de jaren heen wel wat veranderd. Denk hierbij aan de rozenkrans waar mee wordt gebeden of de kleur van de roos die symbool staat voor maagdelijkheid (witte roos, voor de liefde (rode roos) en jaloezie of ontrouw (gele roos).

Verzorging
Rozen staan graag op een plek met wat wind, veel zon en goede voedingsrijke grond. Het liefst staat een roos niet in hele natte grond, maar de roos mag zeker ook niet te droog staan. Als de grond te droog is zal ze wat kleiner blijven. Gelukkig zijn het sterke planten die de meeste omstandigheden wel overleven. Wil je het rozen helemaal naar hun zin maken? Plant een roos dan in losgemaakte kleigrond. Daar is ze gek op! Nu nog lekker veel zon en ze zal je belonen met prachtige bloemen. Ze hebben regelmatig voeding nodig. Struikrozen kun je eventueel extra bescherming geven door in het najaar de stelen op de grond in te graven tot ongeveer 15 cm. Hierdoor is de basis van de roos beter bestand. Snoeien in maart.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Klimroos
Latijnse plantennaam Rosa 'Grand Award'
Potmaat (cm) 23
Planthoogte bij aankoop (cm) 70
Geschikt voor Buiten
Water geven uitleg s morgens vroeg - met name bij droogte - als de grond nog koel is en het water goed opgenomen kan worden. Bij extreme warmte meer water geven, vooral als de roos in een pot staat
Snoeitips in maart tot 15 cm
Planttijd Jaarrond mits geen vorst in de grond
Tips bij het planten Graaf een plantgat en maak de grond goed los, dompel de plant vooraf in water en voeg aanplantgrond toe, na aanplant een aantal weken goed water blijven geven. De beste periode hiervoor is de herfst omdat dan de grond nog warm is en je minder water hoeft te geven. Dan heb je er het volgende jaar zeker plezier van.
Voeding Intratuin Rozenvoeding Bio
Grondsoort Intratuin rozengrond Bio RHP
Maximale groeihoogte (cm) 300;400
Bladkleur Groen
Aantrekkelijk voor Bijen, Insecten
Plaatsing Balkon, Terras, Volle grond
Standplaats Halfschaduw, Zon
Giftig Niet giftig
Plantsoort Overblijvend
Bloeiend Wel bloeiend
Bloeikleur Rood
Bloeiperiode Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Bloeiwijze Tros
Bestuiving Insecten
Geur Met geur
Groeiwijze Struik
Consumptie Niet eetbaar
beschikbaarheid Lente, Zomer, Herfst
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
Groenblijvend Niet groenblijvend
Water geven Regelmatig
Plantdiepte (cm) 30;40
EAN 8720136052750
Type heester

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overKlimroos (Rosa 'Grand Award') D 22 H 70 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top