Laden..

Amaryllis

De Amaryllis is uniek in zijn soort in de huiskamer. De bol kun je in een pot (in potgrond) plaatsen, maar dit is niet noodzakelijk, want alle voedingsstoffen én water zitten al in de Amaryllis bol. De Hippeastrum vind je daardoor vaak als losse bol, waarbij de bol bekleed is met een wax, stof of mos. Doordat de Amaryllis alles wat hij nodig heeft uit zijn bol haalt hoef je hem dus ook geen water te geven. Hij krijgt grote trechtervormige bloemen op holle stelen en wordt dan rond de 80 cm hoog. De Amaryllis vind je in de herfst en winter in onze winkels. Koop je Amaryllis bol in pot, een losse bol of een Amaryllis in wax in jouw intratuin of bestel je Amaryllis bol in onze webshop.

25-31van31producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Florex Amaryllis wax op hout (Hippeastrum) wit 21 x 14 x 20 cm
    Florex Amaryllis wax op hout (Hippeastrum) wit 21 x 14 x 20 cm
    Zon, Halfschaduw
    Waardering:
    0%
    14.99
    Niet beschikbaar
  2. Amaryllis (Hippeastrum 'Dark Red') D 13 H 25 cm
    Amaryllis (Hippeastrum 'Dark Red') D 13 H 25 cm
    25 cm Indirect zonlicht
    Waardering:
    0%
    5.99
    Niet beschikbaar
  3. Amaryllis in wax (Hippeastrum 'Waxz Gold') H 15 cm
    Amaryllis in wax (Hippeastrum 'Waxz Gold') H 15 cm
    15 cm Indirect zonlicht
    Waardering:
    0%
    9.99
    Niet beschikbaar
  4. Amaryllis in wax (Hippeastrum 'Waxz Copper') H 15 cm
    Amaryllis in wax (Hippeastrum 'Waxz Copper') H 15 cm
    15 cm Indirect zonlicht
    Waardering:
    0%
    9.99
    Niet beschikbaar
  5. Amaryllis in wax (Hippeastrum Waxz 'Metallic Silver') H 15 cm
    Amaryllis in wax (Hippeastrum Waxz 'Metallic Silver') H 15 cm
    15 cm Indirect zonlicht
    Waardering:
    0%
    9.99
    Niet beschikbaar
  6. Florex Amaryllis (Hippeastrum) rood 40/42 15 x 12 x 16 cm
    Florex Amaryllis (Hippeastrum) rood 40/42 15 x 12 x 16 cm
    Zon, Halfschaduw
    Waardering:
    0%
    9.99
    Niet beschikbaar
  7. Florex Amaryllis (Hippeastrum ) Wit dubbelbloemig 28/30 9 x 8 x 14 cm
    Florex Amaryllis (Hippeastrum ) Wit dubbelbloemig 28/30 9 x 8 x 14 cm
    Zon, Halfschaduw
    Waardering:
    0%
    5.99
    Niet beschikbaar

25-31van31producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar moet je op letten als je een Amaryllis gaat kopen? Wij hebben het antwoord voor je, lees vooral verder.

Wanneer is de Amaryllis te koop?

De Amaryllis (Hippeastrum) is een bol. Vanaf oktober/november vind je de Amaryllis in onze winkels én in onze webshop. Rond eind december gaan de bollen weer uit ons assortiment.

Hoe koop ik de Amaryllis?

Een Amaryllis bol kun je al kopen als het enkel nog een kale bol is. Als de bol al wat langer in de warmte is, dan steekt er een (stukje) steel uit de bol, dit is de bloem van de Amaryllis. In oktober en begin november zullen de meeste bollen hooguit een klein puntje hebben. In december zijn de meeste bollen al een aardig eind in het vormen van hun bloem. De Amaryllis kun je aan het eind van het jaar ook in de winkel bij de snijbloemen vinden.

Losse Amaryllis bol kopen

Met een losse Amaryllis bol kun je zelf beslissen wat je ermee wil doen. Zet hem in een kerststukje, leg hem op een schaal of plant hem in een potje. Als je hem gaat planten, doe dan 2/3 van de bol onder de grond.De lente en de zomer vormen het groeiseizoen voor elke plant en dus ook voor kamerplanten. Een Calathea die je in deze jaargetijden koopt zal snel verder groeien en nieuw blad aanmaken. Ook is een kamerplant beter bestand tegen de verandering van standplaats in deze periode, omdat hij veel groeikracht heeft. Als hij na aankoop dan toch een wenperiode heeft, zal hij ook snel weer herstellen. Het is een goed idee om je Calathea thuis direct in een iets grotere pot te zetten, dan heeft hij ruimte om te groeien.

Amaryllis in wax kopen

Omdat een Amaryllis kan bloeien met enkel voedingsstoffen uit zijn bol, worden de bollen vaak in wax verkocht. Hier vind je vele varianten van in onze winkels! Je kunt hem dan direct neerzetten en hebt er geen omkijken meer naar. Een Amaryllis in wax kun je niet overhouden. Na de bloei gooi je de bol weg, want een tweede bloei zit er niet in.

Amaryllis in pot kopen

Alhoewel een Amaryllis prachtig kan bloeien uit alleen de bol, zal een Amaryllis wat extra voeding uit potgrond ook zeker weten te waarderen. Wil een Amaryllis overhouden en het jaar erop opnieuw laten bloeien? Neem dan een Amaryllis in pot.

Vervoeren en verpakken van je Amaryllis

Een Amaryllis bol kan aardig wat hebben. De bloemsteel is hol, dus zelfs die is erg stevig! Alleen de bloem is kwetsbaar. Een bol stop je gewoon in je tas en een beetje kou vind hij ook niet erg, maar pas in warmte gaat hij zich ontwikkelen tot die prachtige bloem. Als de Amaryllis al is begonnen aan de bloemsteel, laat hem dan niet te veel afkoelen om de groei door te laten gaan.

Kan ik de Amaryllis online bestellen?

Ja, wij bieden diverse Amaryllis bollen aan in onze webshop vanaf ongeveer eind oktober.

Welke potgrond moet ik kopen voor de Amaryllis?

Gewone potgrond voor kamerplanten.

Welke voeding moet ik kopen voor de Amaryllis?

De Amaryllis heeft geen plantenvoeding nodig. Alleen als je de bol wil overhouden, dan kan hij na de bloei wat universele plantenvoeding voor bloeiende kamerplanten gebruiken.

Waar moet ik de Amaryllis plaatsen?

De Amaryllis gaat bloeien van warmte. Hoe warmer, hoe sneller hij tot bloei komt, maar ook: hoe sneller de Amaryllis weer uitgebloeid is. Boven de kachel in het raamkozijn is een prima plek, maar als je langer van de bloem wil genieten, haal hem dan weer uit de extra warmte zodra de bloei begint. De hoeveelheid zonlicht is bij de Amaryllis minder belangrijk: in de wintermaanden is de zon niet sterk.

Lees alles over de verzorging van de Amaryllis in onze plantengids. Je vindt daar ook alles over de Amaryllis overhouden, vermeerderen en nog veel meer.

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top