Laden..

Intratuin groentezaad (Vallerianella locusta 'Grote Noordhollandse')

1.89
Niet op voorraad
SKU
1417536
Alles over de Intratuin groentezaad (Vallerianella locusta 'Grote Noordhollandse')

Herkomst
Oorspronkelijk groeide de wilde vorm van de Veldsla in Frankrijk, met name in heuvelachtige gebieden. Inmiddels is het verspreidingsgebied veel groter en is het ook in Nederland een inheemse plant.

Kenmerken
Veldsla is als enige groente verwant aan de Valeriaan, maar heeft niet dezelfde rustgevende eigenschappen. Veldsla is rijk aan Omega-3 vetzuren, vitamines en mineralen en daarmee een gezonde groente. Vanwege de korte kweektijd heb je snel resultaat. Bovendien houd deze groente van lage temperaturen en geeft daardoor in de koude maanden nog wat afwisseling in het menu. Als je regelmatig kleine hoeveelheden zaait, kun je over een lange periode oogsten. De Veldsla kan bij een grootte vanaf 8 cm geoogst worden en daarna maar kort bewaard worden.

De rauwe, malse bladeren zijn lekker door een salade of door een stamppot.

Verzorging
Je kunt Veldsla in april-juni zaaien voor een vroege teelt of in augustus-september voor de late teelt in de vollegrond. Kies voor een zonnige plaats en maak de grond voor het zaaien eerst luchtig. Zware grond moet eerst worden verbeterd met grof zand en mag in de koude maanden niet te nat blijven, aangezien de tere plantjes dan snel wegrotten. Zaai in de aangeharkte en liefst kalkrijke grond op rijen of breedwerpig. De grote zaden kunnen het beste op een afstand van ruim een halve cm van elkaar worden uitgestrooid. Ze ontkiemen beter als ze eerst een paar dagen worden voorgeweekt. In oktober kan nog worden gezaaid onder glas, voor oogst in de winter. In een milde winter kan de Veldsla gewoon buiten groeien. Pas bij temperaturen onder -7 is bescherming nodig van vliesdoek of een plastic tunnel. Als je in januari-februari onder koud glas zaait, is de oogst ongeveer in april. Vroeg gezaaide Veldsla kan in mei doorschieten, dus kan beter voor die tijd geoogst worden.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Serieintratuin
PlantennaamVeldsla
Latijnse plantennaamValerianella locusta
PlantsoortEenjarig
Maximale groeihoogte (cm)15
BladkleurGroen
StandplaatsZon
Geschikt voorBuiten
GroenblijvendGroenblijvend
GiftigNiet giftig
BloeiendNiet bloeiend
GeurZonder geur
Water gevenWeinig
Aantal (per m²)>15
Plantdiepte (cm)0,5
Plantafstand (cm)0,5
Planttijdapril- juni of augustus-september buiten en oktober onder glas
Tips bij het plantenVeldsla kan onder glas en buiten geteeld worden. In de vollegrond zijn de planten niet winterhard, dus voor de herfst- en winterteelt liever in een platte bak of kas zaaien. Niet uitdunnen.
ConsumptieEetbaar
OogsttijdApril, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
GrondsoortMoestuingrond
Afmetingen (cm)10,5 x 0,05 x 15,24
Lengte (cm)10,5
Breedte (cm)0,05
Hoogte (cm)15,24
Gewicht (kg)0,005
VorstbestendigMatig vorstbestendig
EAN8717263349419
Typegroentezaad
Reviews
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overIntratuin groentezaad (Vallerianella locusta 'Grote Noordhollandse')

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top