Laden..
Vegetarisch hondenvoer: soorten, overstappen en duurzaamheid

Vegetarisch hondenvoer: soorten, overstappen en duurzaamheid

Vegetarisch hondenvoer, Edgard & Cooper presenteert een alternatief en/of afwisseling voor vleesbrokken die goed is voor je hond en het milieu. Kan een hond zonder of met minder vlees, hoe zorg je voor een vlekkeloze overstap en hoe duurzaam is plantaardig hondenvoer?

  • Delen: Deel dit artikel:
6 minuten leestijd

Kan een hond zonder vlees?

Honden stammen af van wolven. Klopt. En wolven zijn vleeseters. Klopt ook. Máár: honden houden ons ook al duizenden jaren gezelschap. Omdat ze niet meer in het wild leven, zijn het alleseters geworden. Eigenlijk net als ons. Wat dit betekent? Honden kunnen gelukkig en gezond leven, met zowel plantaardig eten als met vlees.

Als ze zelf mochten kiezen, zouden honden met plezier verschillende soorten voedsel eten (hoe vaak kijkt jouw hond wel niet gretig de restjes van jouw bord weg?). Vóór dat er verpakt hondenvoeding bestond, aten ze álles wat wij hen gaven: vlees, fruit en groenten. Zo begon hun smaak op die van ons te lijken. Het is goed om afwisseling te introduceren in het dieet van je hond. Want dat zijn ze door hun evolutie gewend.

Wat zit er dan in plantaardig hondenvoer? 

Vlees is niet nodig om een recept evenwichtig en compleet te maken. Planten bevatten alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft om gelukkig en gezond te zijn én blijven.

Het beste uit de natuur

Edgard & Cooper haalt het beste uit planten en levert daarmee alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Het assortiment vegetarisch hondenvoer van Edgard & Cooper bestaat op dit moment uit brokken met rode biet of wortel.

Tijdens het ontwikkelen van de vegetarische hondenbrokken was het uitgangspunt van Edgard & Cooper om zoveel mogelijk echte, natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Wij geloven in de superkrachten van verse groenten en gezond fruit. Edgard & Cooper kiest voor verse groenten die minimaal worden bewerkt en zachtjes worden gekookt, om zo alle voedingstoffen zo goed mogelijk te behouden. De twee plantaardige recepturen zitten dan ook vol smaak: ze bevatten minstens 7 groenten en 3 soorten fruit.

De plantaardige brokjes van Edgard & Cooper worden niet alleen graag door honden gegeten, ze bevatten alles om je hond in topvorm te houden. De plantaardige hondenbrokken bestaan uit slimme mix van groenten en rijst. Zo zit iedere soort vegetarisch hondenvoer gegarandeerd boordevol eiwitten en krijgt je hond wat hij nodig heeft om sterk en gezond te blijven.

 

Vegetarisch hondenvoer van Edgar & CooperVegetarisch hondenvoer van Edgar & Cooper

Vegetarisch hondenvoer introduceren bij je hond

Honden zijn gek op afwisseling, dus waarom niet eens iets nieuws proberen? Alleen hoe kun je de plantaardige brokken het beste introduceren bij je hond? Je kan de plantaardige brokken afwisselen met de vlees brokken of volledig vegetarisch gaan. Aan jou de keuze!

Vegetarisch en vlees combineren

Het combineren van vlees, vis en vegetarisch Edgard & Cooper hondenvoer is geen enkel probleem!

Zoals met de meeste nieuwe dingen is het goed om stap voor stap te beginnen. Je kunt starten met één vlees- of vismaaltijd per week te vervangen door een vegetarische maaltijd. Heeft je hond de smaak van groenten te pakken? Switch dan nog wat meer naar vegetarisch hondenvoer.

Volledige overstappen naar vegetarisch hondenvoer

Wil je graag over gaan op 100% vegetarisch? Dan raadt Edgard & Cooper een 4-daagse overgangsperiode aan: doe gedurende 4 dagen steeds meer plantaardige brokken in de kom van je hond en steeds minder van het huidige voer. Wissel gerust af tussen onze krokante wortel & courgette en knapperige rode biet & pompoen.

Zoals altijd, is het een goed idee om eerst met je dierenarts te overleggen voor je grote veranderingen in het eetpatroon van je hond doorvoert.

 

Vegetarisch hondenvoer van Edgar & CooperVegetarisch hondenvoer van Edgar & Cooper

Duurzaamheid van vegetarisch hondenvoer

Bij Edgard & Cooper werken we hard aan het ‘Zero Paw Print-plan’: het is de bedoeling om de impact van de producten te verminderen zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. Vergeleken met vlees stoten de vegetarische producten 43% minder CO2 uit! Dat is héél veel! Zelfs één plantaardige maaltijd per week maakt al een groot verschil.

Met de vegetarische hondervoer soorten biedt Edgard & Cooper meer duurzame keuzes. De gezondheid en het geluk van onze hond komen altijd op de eerste plaats, maar we moeten óók zorgen voor onze planeet en voor alle (huis)dieren die er leven.

 

Shop vegetarisch hondenvoer

Edgard & Cooper

Honden- en kattenvoer merk

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top