Laden..
Terras schoonmaken en groene aanslag verwijderen

Terras schoonmaken en groene aanslag verwijderen

De dagen worden langer, lekker veel licht..het is tijd om de grote schoonmaak te beginnen. Na de winter kan je terras vaak wel een opknapbeurt gebruiken. Met deze tips is jouw terras straks weer klaar voor de lente!

  • Delen: Deel dit artikel:
1 minuten leestijd

Groene aanslag verwijderen

Weg met die groene aanslag! Groene aanslag bestaat uit algen en wieren, meestal op een ondergrond die vaak en lang vochtig is. Een emmertje soda is niet altijd afdoende, gelukkig zijn er speciale groene aanslag bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar bij Intratuin.

Terras schoonmaken

In een paar simpele stappen kun je je terras weer mooi schoonmaken. Verwijder onkruid en groene aanslag en vul – indien nodig – de voegen weer bij.

  1. Verwijder losliggend vuil eerst met een bezem.
  2. Onkruid is vervolgens heel gemakkelijk te verwijderen met onze speciale onkruidbezem. Verwijder ook altijd de wortels van het onkruid.
  3. Maak vervolgens een oplossing van water met een anti-groene aanslagverwijderaar (lees vooraf goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking).
  4. Door het middel op het oppervlak te spuiten of te gieten verwijder je de groene aanslag. Gebruik geen extra zeep, chloor of andere schadelijke middelen. Slecht voor de planten en de nuttige insecten.
  5. Een hogedrukspuit is hierbij erg handig en reinigt het terras grondig. Let op, niet elke tuintegel kan hier goed tegen, de oppervlaklaag kan beschadigd raken.
  6. Als je na de behandeling nog wat van de oplossing op het oppervlak aanbrengt en niet naspoelt bent je voor langere tijd af van die lelijke groene aanslag.
  7. Vaak is het nodig om de schoongemaakte voegen tussen de tegels weer aan te vullen met speciaal voegenzand. Dit zand is grover dan gewoon zand, zodat onkruid er moeilijker door kan komen.
Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Nederland?

Hier op Intratuin.be bezorgen we alleen in Belgie

Back to top