Laden..
Kersttafel dekken en versieren

Kersttafel dekken en versieren

De eettafel speelt een belangrijke rol in dat geheel. Het is de centrale plek waar we samen zijn, gesprekken voeren en lekker eten en genieten. Met groendecoraties en kaarsen maak je het plaatje voor de kerstdagen compleet. Een prettige sfeer aan tafel zorgt ervoor dat je gasten zich op hun gemak voelen. Zo kun je samen lekker lang natafelen en genieten van al het moois!

Heb je nog geen inspiratie hoe jij je tafel in kerstsferen brengt? Wij hebben 5 tips voor een mooi gedekte kersttafel!

  • Delen: Deel dit artikel:
2 minuten leestijd
1

Natuur op tafel

Bij een gedekte tafel mogen servetten niet ontbreken. Versier je servet met bijvoorbeeld een koord, lint of iets uit de natuur. Maar dit kan ook met de menukaartjes. Plak twee houtjes uit het bos tegen elkaar, met daartussen het naamkaartje. Stijl hem af met een stukje kerstgroen, simpel en uniek!

KersttafelKersttafel
KersttafelKersttafel
2

Centraal punt

Focus op het midden van de tafel; door kerstgroen in het midden van de tafel te leggen krijg je veel meer rust dan overal een beetje. Gebruik hierbij mooie accessoires van verschillende hoogtes, maar houd de kleuren in dezelfde tinten. De borden schep je gewoon op in de keuken, dan hoeven de pannen er ook niet meer tussen.

Tip: zelf een groene tafelloper maken is heel eenvoudig. Wij laten in een DIY zien hoe je dat aanpakt!

Uiteraard kun je ook kiezen voor een tafelloper in het midden van de tafel. Het voordeel daarvan is dat je er makkelijker decoratie op zet. Bij Intratuin vind je een ruim assortiment, van imitatiebont tot kant en effen stoffen.

3

Thema

Kies één specifiek thema en blijf bij dat thema. Zo zorg je voor eenheid en wordt het niet te druk aan tafel. Ga bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen gecombineerd met kerstgroen. Of kies een kleur of kleurencombinatie die je overal laat terugkomen in accenten. Zorg niet voor teveel eye-catchers, dat maakt het snel rommelig. Liever één fantastisch tafelstuk, dan 10 verschillende die tegen elkaar wegvallen.

Als thema kun je natuurlijk ook denken aan sneeuw, bloemen, bomen, (kerst)ballen, vogels en veren en ga zo maar door. Kom vooral langs bij de Intratuin kerstshow voor heel veel inspiratie!

KersttafelKersttafel
KersttafelKersttafel
4

Ga de hoogte in!

Door een tafelklem aan je tafel te bevestigen kun je mooie verlichting en decoratie ophangen. Heb je twee lampen boven je eettafel? Plaats tussen de twee lichtdraden  een latje of een mooie tak waaraan je niet te zware decoratie hangt.

Het voordeel van gebruik maken van de hoogte is dat je extra ruimte overhoudt op je tafel en vooral als je dingen op verschillende hoogtes laat hangen krijg je een heel speels en vrolijk effect.

5

Tafel dekken

Wat misschien voor velen een lastige opgave is, is toch wel de tafel dekken. Wat moet ik waar neerleggen en welk glas hoort bij welke drank? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Volgens de etiquette werken we tijdens de maaltijd van buiten naar binnen (naar het bord toe).

 
Tafel dekkenTafel dekken

A = Servet
B = Bord t.b.v. het hoofdgerecht
C = Soepkom
D = Brood en boter bordje met mes
E = Waterglas
F = Glas voor witte wijn
G = Glas voor rode wijn
H = Vis-vork
I = Vork t.b.v. het hoofdgerecht
J = Vork t.b.v. salade
K = Mes t.b.v. het hoofdgerecht
L = Vis-mes
M = Soeplepel
N = Desert-lepel en cake-vork

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top